Forum » Elektrotehnika in elektronika » simetrični ojačevalec
simetrični ojačevalec
primozzzz ::
lp
Mogoče kdo od vas mojstrov, zna na kratko opisat spodnje vezje, ali pa ima kdo doma revijo Elektor, Februar 1986, oziroma kake informacije kje bi jo lahko dobil. Kakšni info linki so zaželjeni. Hvala že vnaprej
Mogoče kdo od vas mojstrov, zna na kratko opisat spodnje vezje, ali pa ima kdo doma revijo Elektor, Februar 1986, oziroma kake informacije kje bi jo lahko dobil. Kakšni info linki so zaželjeni. Hvala že vnaprej
NI PODPISA
- zavaroval slike: Azrael ()
A. Smith ::
V srednji šoli sem izdelal natanko to vezje. Če bi se potrudil, bi v kleti verjetno našel tudi elektorjev članek v nemščini. V predalu imam še vedno tri delujoče ojačevalce, ki nikoli niso dočakali uporabe.
Ker je vezje zanič.
Tranzistorji BD se vklopijo, ko TDA2030 ni več kos nalogi. S tem dobi vezje ogromno popačenje, ki se ne more kosati z novejšimi izvedbami ojačevalcev. Ojačevalnik je zelo občutljiv na motnje v napajanju in zunanje vplive. Če ga hočeš gnati na 100W, ga moraš priključiti na +-18V, kar je tudi zgornja meja napajanja TDA2030. Kako izdelati usmernik, ki ob vklopu ne bo oddal pulza, ki pokuri TDA-je, mi je še zdaj skrivnost.
Kolega, ki je bil naročnik izdelka, je na koncu prejel amp z LM3875 (ali nekaj takega). Ojačevalni s tem ali podobnim integrircem ti priporočam tudi sam.
//Če pa slučajno popravljaš en star feršterk, mi pa pošlji ZS...
Ker je vezje zanič.
Tranzistorji BD se vklopijo, ko TDA2030 ni več kos nalogi. S tem dobi vezje ogromno popačenje, ki se ne more kosati z novejšimi izvedbami ojačevalcev. Ojačevalnik je zelo občutljiv na motnje v napajanju in zunanje vplive. Če ga hočeš gnati na 100W, ga moraš priključiti na +-18V, kar je tudi zgornja meja napajanja TDA2030. Kako izdelati usmernik, ki ob vklopu ne bo oddal pulza, ki pokuri TDA-je, mi je še zdaj skrivnost.
Kolega, ki je bil naročnik izdelka, je na koncu prejel amp z LM3875 (ali nekaj takega). Ojačevalni s tem ali podobnim integrircem ti priporočam tudi sam.
//Če pa slučajno popravljaš en star feršterk, mi pa pošlji ZS...
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšen transformatorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4730 (4089) | jjedat |
» | kako narediti ojačevalec (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 29771 (12764) | N4m31355 |
» | ojačevalec s čipom STK4050Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4347 (3967) | Highlag |
» | TDA 7294 in vzrok za poškodbe?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2130 (2028) | Brane2 |
» | NACRT za ojacevalecOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5393 (4703) | stromar |