Forum » Elektrotehnika in elektronika » Indikator napolnjenosti baterij
Indikator napolnjenosti baterij
manwithaplan ::
Lep pozdrav.
Rad bi si izdelal vezje, za indikacijo napolnjenosti baterije oziroma paketa (enakih) baterij. Zanima me kako se to meri. Če je napolnjenost odvisna samo od napetosti na teh baterijah potem sem mislil, da bi to izvedel s PIC mikrokontrolerjem, ki ima A/D pretvornik in zraven dal še LCD. Skupna napetost baterij nebi bila več kot 5V (4.8V), tok praznjenja pa bi tudi bil mali. Če se kdo bolje spozna na to bi bil hvaležen vseh informacij.
Hvala.
Rad bi si izdelal vezje, za indikacijo napolnjenosti baterije oziroma paketa (enakih) baterij. Zanima me kako se to meri. Če je napolnjenost odvisna samo od napetosti na teh baterijah potem sem mislil, da bi to izvedel s PIC mikrokontrolerjem, ki ima A/D pretvornik in zraven dal še LCD. Skupna napetost baterij nebi bila več kot 5V (4.8V), tok praznjenja pa bi tudi bil mali. Če se kdo bolje spozna na to bi bil hvaležen vseh informacij.
Hvala.
Highlag ::
Nič nisi napisal kakšen tip baterij imaš: NiCD, NiMH, LI-po, Pb ......??
Never trust a computer you can't throw out a window
Boeing ::
http://shop.lindinger.at/advanced_searc...
Kar iščeš se imenuje "Spannungsanzeige"... 4.8V je za 4 celične, 6V pa za 5 celične NiCd/NiMH pakete.
Naročiš lahko pri PrimusR iz Komende.
J
Kar iščeš se imenuje "Spannungsanzeige"... 4.8V je za 4 celične, 6V pa za 5 celične NiCd/NiMH pakete.
Naročiš lahko pri PrimusR iz Komende.
J
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Boeing ()
manwithaplan ::
hvala ti Boeing. Bom v ponedeljek naročil, če ne drugo da vidim kateri čipi so gor. Mene predvsem zanima princip, kako se to meri. Bom vprašal še na drugih forumih pa sporočim ko bom pogruntal.
TESKAn ::
Komot meriš z PICem. Ponavadi se meri napetost in iz nje ugotoviš preostalo kapaciteto, je pa pomembno tudi to, kakšen tok vlečeš ven, ko pomeriš napetost. Tako da IMO najbolje je merit napetost, ko je baterija na nazivni obremenitvi in iz te napetosti potem dobiš preostalo kapaciteto. Neobremenjena baterija ima višjo napetost in tako dobiš napačno kapaciteto.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AAA Polnilne baterijeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3105 (2480) | Dr_M |
» | akumulatorji in polnilciOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3243 (2897) | TilenS |
» | Katere baterije za "digitalca"? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6359 (5472) | Zdravko |
» | Baterije - v čem je finta?Oddelek: Loža | 1875 (1459) | poweroff |
» | kapaciteta polnilnih baterijOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7440 (7052) | door_man |