Forum » Strojna oprema » je to normalno ?
je to normalno ?
tom-- ::
Torej ravno sem nabavil rac. z amdjem 1900xp in epox plato z zalmanovim hladilnikom CNPS6000-Cu in imam pri nikakrsni obremenitvi ( in odprti kisti ) temperaturo procesorja najmanj 45 c ce pa karkoli delmam mi gre kmalu cez 50 in mi potem vseskupaj zmrzna ( bluescreen in restart v win2k ) .. zraven je se 512 rama in 1 disk, brez cdroma in disketarja tako da ni guzve v kisti ..
je normalno da se tako segreva pa kaj bi bil lahko razlog temu ( nobenmu prijatelju se pri istem procesorju ne segreva toliko) pa kaj lahko naredim da bo delalo tako kot treba ?
hvala za odgovore
je normalno da se tako segreva pa kaj bi bil lahko razlog temu ( nobenmu prijatelju se pri istem procesorju ne segreva toliko) pa kaj lahko naredim da bo delalo tako kot treba ?
hvala za odgovore
- premaknil: Gandalfar ()
dr.J ::
Omenjeni Zalmanov hladilnik hladi bolj na papirju kot v resnici. Tudi sam sem se zanimal zanj, ker je pač tih, ampak toliko toplote ne more odvajati bakru navkljub.
Nesi zadevo na servis, če je še v garanciji. Če pa si delal sam, pa preveri, da ima dovolj termalne paste, da je vse dobro privito etc.
Verjetno je boljši 5005 AlCu ali pa 5100 model. Jaz imam na Athlonu XP 1600+ montiranega Titan D5T; hladi super, na žalost pa se mi zdi preveč hrupen.
Nesi zadevo na servis, če je še v garanciji. Če pa si delal sam, pa preveri, da ima dovolj termalne paste, da je vse dobro privito etc.
Verjetno je boljši 5005 AlCu ali pa 5100 model. Jaz imam na Athlonu XP 1600+ montiranega Titan D5T; hladi super, na žalost pa se mi zdi preveč hrupen.
rc-car ::
tom--: Če se boš odločil zamenjat hladilnik, jaz kupim tvojega Zalmana (imam Durona 800, ki se ne greje tolko.. ).
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pregrevanje na matični plošči - prenosnikOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1733 (1620) | solatko |
» | hlajenje chipsetaOddelek: Pomoč in nasveti | 682 (496) | Tine:) |
» | Hlajenje Dual Core (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7525 (3930) | kuglvinkl |
» | Članek: Kištica utišaj se (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 13766 (8761) | Glicerin |
» | Abit nf7-s -Gretje south bridgeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1442 (1110) | Grimlord |