» »

je to normalno ?

je to normalno ?

tom-- ::

Torej ravno sem nabavil rac. z amdjem 1900xp in epox plato z zalmanovim hladilnikom CNPS6000-Cu in imam pri nikakrsni obremenitvi ( in odprti kisti ) temperaturo procesorja najmanj 45 c ce pa karkoli delmam mi gre kmalu cez 50 in mi potem vseskupaj zmrzna ( bluescreen in restart v win2k ) .. zraven je se 512 rama in 1 disk, brez cdroma in disketarja tako da ni guzve v kisti ..
je normalno da se tako segreva pa kaj bi bil lahko razlog temu ( nobenmu prijatelju se pri istem procesorju ne segreva toliko) pa kaj lahko naredim da bo delalo tako kot treba ?
hvala za odgovore :))

dr.J ::

Omenjeni Zalmanov hladilnik hladi bolj na papirju kot v resnici. Tudi sam sem se zanimal zanj, ker je pač tih, ampak toliko toplote ne more odvajati bakru navkljub.
Nesi zadevo na servis, če je še v garanciji. Če pa si delal sam, pa preveri, da ima dovolj termalne paste, da je vse dobro privito etc.
Verjetno je boljši 5005 AlCu ali pa 5100 model. Jaz imam na Athlonu XP 1600+ montiranega Titan D5T; hladi super, na žalost pa se mi zdi preveč hrupen.

Woltan ::

Kupi od Thermaltake Volcano 7+ pa tudi termalno pasto dej spodaj pa bo.:)

rc-car ::

tom--: Če se boš odločil zamenjat hladilnik, jaz kupim tvojega Zalmana (imam Durona 800, ki se ne greje tolko.. :) ).
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pregrevanje na matični plošči - prenosnik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101733 (1620) solatko
»

hlajenje chipseta

Oddelek: Pomoč in nasveti
8682 (496) Tine:)
»

Hlajenje Dual Core (strani: 1 2 )

997525 (3930) kuglvinkl
»

Članek: Kištica utišaj se (strani: 1 2 3 )

13613766 (8761) Glicerin
»

Abit nf7-s -Gretje south bridge

221442 (1110) Grimlord

Več podobnih tem