» »

vrednost izdelave strani

vrednost izdelave strani

gozdar89 ::

Sedaj sem končal stran za eno izmed založb, stran sicer še ni na netu, vendar bo naslednji teden. Ker se morem zmenit še za dokončno plačilo, pa ne vem kolko bi sicer točno zaračunal, bi pa prej vprašal koliko približno je vredna stran, ki je sestavljena z php-jem+mysql bazo. Na strani je predstavitev založbe,anketa,števec,novice,katalog knjig,kontakt preko forme, možnost naročila knjig preko forme. Potem je še en admin kotiček, kjer je možno dodajat, brisat novice, dodajat nove knjige v katalog, brisat, spreminjat knjige iz kataloga,pregledat naročila ??
  • spremenil: gozdar89 ()

Baja ::

tvoja urna postavka x stevilo ur dela = ???

xeon ::

Hja, sedaj je še odvisno od same izvedbe in zgleda spletne strani. Design in struktura kode. Sploh brezveze, da postavljaš kar takšno splošno vprašanje če strani ne pokažeš. To kar si napisal je lahko vredno od 100 eu do 10000 eu.

hamax ::

Ce je to, kar si nastel lepo izpeljano in dodelano, je taka stran na uc vredna tam okoli 800€.

Gost ::

Pošlješ link preko ZS?

Po mojem je zagotovo vredno več kot 1000 EUR.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gost ()

HardFu ::

3 - 4k EUR, karkoli boš računal manj je pljunek v lastno skledo (Se pa razume, da mora biti izdelana vsaj po standardih ter da mora biti dizajn lep, modern in uporabniku prijazen - druagče ni vredno nič :)

Aja pa v prihodnje se za ceno meni PREDEN izdelaš spletno stran, ne po tem. V nasprotnem primeru boš enkrat krepko nategnjen :)
http://codeable.io

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: HardFu ()

LapD ::

naročnik ti zdej komot zbija ceno... Ti jo boš postavil, on bo ponudil 30% manj in rekel da drugače ne vzame tebi pa se bo zdelo bedno metat stran zapravljen čas in boš stran prodal pod ceno. Take stvari se je treba zmenit v naprej, še najraje za neko predplačilo. Obstaja še rešitev da se naročnik ne zastopi preveč v te zadeve, tako da ti naviješ ceno za 20% več kolikor hočeš dobiti, potem pa on malo zbije ceno ti pa vseeno veselo prodaš. Če je naročnik finančno dobro preskrbljen lahko za tako stvar potegneš okrog 4k če je pa to sosed ki prodaja knjige v garaži pa več kot 1k ne moreš pričakovat. Upam pa da ne boš prišel pod 1k ker se ni bilo vredno trudit razen mogoče zaradi svoje reference.

dunker ::

Hm, dejansko se moram oglasiti, ker zadnje čase vse prevečkrat opažam en in isti pojav ... in sicer to, da marsikateri programer jemlje svoje DELO kot hobi, zraven katerega je še malo plačan, kako fino. Vendar s tem tako nesramno pljuvamo v lastno skledo, da me prav srce boli.

Kdo od vas je že plačal vodovodarja in mehanika 20+ EUR na uro? Vsi? Zanimivo je pa to, da večina programerjev svojemu delu postavlja neke smešne cene ...

Kot je omenil Baja: "tvoja urna postavka x stevilo ur dela". V tem je vsa logika. In spet programerji radi razmišljajo "no ja, tam sem se brezveze zajebaval in sem vrgel stran tistih 10 ur ...". So what? Še vedno si jih porabil. In jih nimaš več. Zato jih računaj.

Spletna stran z vso omenjeno funkcionalnostjo in CMS podporo (če je SOLIDNO NAREJENA!), je vredna 2000+ EUR. Definitivno.

Progamerji imamo toliko dela, da se jst osebno sploh ne lotevam več projektov, kjer mi ponudijo kaj dosti manj kot 20 EUR/h. Ne vem, zakaj toliko ljudi rado programira na pol zastonj ...

Kakorkoli, zdaj sem izlil svoj žolč ... Recite, kar hočete. :) Preprosto nočem, da MENI drugi zbijajo ceno s tem, da delajo stvari na pol zastonj. Vzemimo se v roke, programerjev nas močno manjka, delamo pa za tretjino vodovodarjeve cene ...

bluefish ::

nekako se mi zdi, da računanje po urni postavki za tovrstno delo ni najbolj primerno. Lahko nekdo stran paca skupaj nekaj dni in je koda kolikor toliko spodobna, oblikovno pa je stran v kameni dobi. Spet nekdo pa solidno opravi delo v dokaj kratkem času in je potemtakem plačan manj?
Seveda je nekaj drugega, če govorimo le o samem programiranju in pri postavljanju cene opustimo misel na obliko.

Iskraman ::

Problem je, če večinoma delaš za razne sp-je. Reče da je šu k neki firmi in so mu tam rekli da pod 2000€ sploh biznisa ne vzamejo in reče da je zato pršu k teb da bo cenej, potem pa mu tut ti poveš neko ceno, ki je sicer za polovico manjša od tiste v firmi ampak te še vedno samo debelo pogleda in reče ne hvala, če mi pa sosedov mulc to nardi za 50€. In dejansko mu na koncu tut nardi, kakšne so take strani pa vemo.

#000000 ::

@dunker
Kakorkoli, zdaj sem izlil svoj žolč ... Recite, kar hočete. :) Preprosto nočem, da MENI drugi zbijajo ceno s tem, da delajo stvari na pol zastonj.


Tole kar si zapisal ne drži, no vsaj v primeru da je tvoje delo kvalitetno. Glej noben sposoben in šolan človek ki svoje delo obvlada (pa karkoli dela) se nikol ne bo sekiral zaradi fušarjev ki delajo za bagatelo. Zakaj ? Zato ker straka ki ima denar in vej kaj mora za ta denar dobit, točno ve koliko to stane in v kakšne težave lahko zaide če mu zadevo dela nek fušaski-kvazi programer ali oblikovalec. Tak naročnik niti slučajno ne bo vzel nekoga preden ga ne preveri, zato pa obstajajo reference in portfolio strani, ki jih fušar nima ali pa se takoj vidi kako zgleda njegovo delo.

Je pa res da je čezdalje več priznanih firm ki pridobijo dobrega naročnika sami pa najemajo fušarje, da jim zadevo naredijo, jim plačajo recimo 1500 sami pa poberejo ostanek do recimo 5000 evrov. Pol se pa pejt :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

bluefish ::

Je pa res da je čezdalje več priznanih firm ki pridobijo dobrega naročnika sami pa najemajo fušarje, da jim zadevo naredijo, jim plačajo recimo 1500 sami pa poberejo ostanek do recimo 5000 evrov. Pol se pa pejt :)

Res je. Ravno nekaj časa nazaj sem zasledil nekoga na Neowin-u, ki je v sekciji, ki je namenjena ponudbam za izdelavo logotipov, strani,... dajal smešno ponudbo okoli 20$, da mu nekdo izdela logo. Na njegovi strani, ki je bila linkana v podpisu pa si lahko videl, da on ponuja izdelavo tovrstnih stvari, seveda za višje cene.
Nedvomno se tako tudi večje firme tako znajdejo in služijo na račun nedela.

preem ::

tudi trženje je del posla, precej pomemben del. in če se en študent ne zna stržit za več kot 20€ na logotip, mu ne preostane druzga, kot da ga naredi za 20€. pa čeprav bo njegov šef zaslužu 500€ s tem.

drgač pa ja, urna postavka x število ur.

pa jaz ponavadi ne štejem ur razvoja, torej če kako stvar delaš prvič, in ti vzame malo več časa. ponavad ne štejem takih ur. prodaš pa še komu, pa se ti vse pokrije ;)

tisti sosedovi mulci ki pa delajo sajte za 100€... hvala bogu za joomlo ne ;)

HardFu ::

@dunker
Kakorkoli, zdaj sem izlil svoj žolč ... Recite, kar hočete. :) Preprosto nočem, da MENI drugi zbijajo ceno s tem, da delajo stvari na pol zastonj.


... Zakaj ? Zato ker straka ki ima denar in vej kaj mora za ta denar dobit, točno ve koliko to stane in v kakšne težave lahko zaide če mu zadevo dela nek fušaski-kvazi programer ali oblikovalec. Tak naročnik niti slučajno ne bo vzel nekoga preden ga ne preveri, zato pa obstajajo reference in portfolio strani, ki jih fušar nima ali pa se takoj vidi kako zgleda njegovo delo...


No, takih naročnikov skorajda ni. Denar sicer res povečini imajo, noben pa niti prilbližno (kaj šele točno) ne ve koliko stane razvoj spletne strani.
http://codeable.io

imagodei ::

Urna postavka je nekaj, na čemer baziraš svojo ceno. To je ok.

Ampak za ceno se zmeniš preden si sežete v roke in se zmenite za posel. Zdej, če si ti ocenil, da boš za razvoj ene spletne strani potreboval 100 ur in je tvoja postavka 20 EUR, boš rekel, da je cena projekta 2000 EUR.

Kaj se pa naredi, če za projekt porabiš 130 ur? Ali pa 150 ur, ker si nekaj totalno falil in si moral en del čisto predelat? Ceno za projekt imaš dogovorjeno, 2000 EUR. Ne moreš zdaj priti do naročnika in rečt sorči, ampak moram ceno za 50% podražit. Mogoče ti bodo tolerirali 5-10% odstopanje od "predračuna", ne pa 50%.

Itak je pa tako, da se splača delat modularno, tako da lahko dele prejšnjih projektov uporabiš v novem projektu in tako namesto 100 ur vložiš samo 75 ur dela. Če je zadeva dovolj modularna oz. dovolj generična, jo lahko preneseš na 10 ali več podjetij in zato zaračunaš konkurenčno ceno, saj te najdražje stane ravno razvoj: če bi delal za enega samega naročnika, vse stroške razvoja nosi on. Če delaš nekaj, kar boš "štancal", se stroški razvoja porazdelijo na več naročnikov.
- Hoc est qui sumus -

NorK ::

Konkretno ceno določiš, ko točno veš kaj in kako in se tudi podpiše pogodba, ki določa vse obveznosti. Če veš le bolj ali manj okvirno (ponudba na neko povpraševanje oziroma po prvem sestanku), postaviš konkretno ceno za tisto kar ti po tvojem mnenju res ne bo delalo težav (npr. dizajn), za ostalo (programiranje, vnašanje vsebin,...) pa daš le urno postavko in določiš razne pogoje. Če si bo naročnik še kaj zmišljeval, mu pač računaš glede na porabljene ure.
Če si dovolj sposoben oziroma izkušen, se ti bo redko zgodilo, da bi kakšno stvar na začetku popolnoma zgrešil.

Je pa modularnost zelo fajn, ja.

poweroff ::

ampak te še vedno samo debelo pogleda in reče ne hvala, če mi pa sosedov mulc to nardi za 50€. In dejansko mu na koncu tut nardi, kakšne so take strani pa vemo.


Prav. Potem mu pa lepo pokažeš razliko med tako spletno stranjo in kakšno resno spletno stranjo in mu tudi jasno poveš: odloči se sam, ampak za malo denarja boš dobil malo muzike.
sudo poweroff

AmokRun ::

/off topic
@gozdar89: A lahko daš link do strani?

Iskraman ::

Prav. Potem mu pa lepo pokažeš razliko med tako spletno stranjo in kakšno resno spletno stranjo in mu tudi jasno poveš: odloči se sam, ampak za malo denarja boš dobil malo muzike.


hja ni tako enostavno. Taki ponavad sploh ne vidjo kkšne razlike, oz so jim tiste za mal muzke še bolj všeč ker po možnosti vse neki miga in se premika levo desno :S

NorK ::

Če tudi po razlagi ne vidi razlike, sploh ni vredno izgubljati časa z njim.

teddy81 ::

Ja saj je problem.
Jaz moram priznat, da sem predlani pravzaprav začel z izdelavo spletnih strani, vse se je resnično razvilo iz hobija. In prišla je ponudba, da naredim spletno stran, ampak sem se hudo uštel, ker sem pač malo računal (prvo se nisem pozanimal, koliko pride kakšna podobna stran, potem sploh nisem vedel cenit svojega dela in še imam težave s tem).
Zdaj se mi je spet ponudila nova priložnost za izdelavo spletne strani in tokrat sem se odločil, da postavim pač višjo ceno in če komu ne bo kaj pasalo, se pač ne bo odločil zame. Problem... konkurenca je in dobro da je.

Se bom mogoče potem smejal, kakšna bo stran ali pa se kaj naučil, če me ne bodo vzeli, če pa me vzamejo, pa super še ena referenca zame več.

Lep pozdrav.
T


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako se ne programira spletnih zmenkarij (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
12025176 (18197) haiku
»

Koliko zaračunati?

Oddelek: Izdelava spletišč
201812 (1030) DiTi
»

Koliko bi računali?

Oddelek: Izdelava spletišč
384041 (3163) DiTi
»

Izdelava Flash strani, koliko bi racunali?

Oddelek: Izdelava spletišč
262800 (2124) #000000
»

Koliko zaračunati (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
504747 (3066) bond007

Več podobnih tem