» »

Izdelava Flash strani, koliko bi racunali?

Izdelava Flash strani, koliko bi racunali?

umetnic ::

http://www.template-support.net/merab/F...


Tale template mislim uporabit, sicer sem se zacetnik v flashu, a mislim, da ne bi smel bit problem zamenjat slikc in texta...

Koliko naj racunam za koncni izdelek?
Gre za malo druzinsko podjetje, zato ne morem cene ne vem kako navit, ne bi pa rad delal prevec pod ceno in zbijal cene ostalim...

Sicer se z izdelavo strani ukvarjam poredko in bolj za lastno veselje, ter tako tudi nimam oblikovane urne postavke zase, pa tudi vedno se zraven se ucim izdelave, tako da neka formula (stevilo ur)X(cena/h) ne pride ravno v postev..
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.
  • spremenilo: umetnic ()

mte ::

Če bi jaz bil naročnik, ne bi hotel imeti Flash strani niti če mi izdelovalec plača. To ni orodje za spletne strani, ampak za animacije, mogoče video (ki pa jih seveda lahko uporabiš znotraj določenega dela spletne strani). Tudi omenjen template ne bi smel spadati pod rubriko "spletna stran", vsaj po standardih leta 2008. Zakaj? Neprijazen iskalnikom in brskalnikom, dokler se ne stran popolnoma naloži niti ne veš, da bi se nekaj moralo naložiti ker je prazna stran, da pogruntaš kako se to stran uporablja, moraš že skoraj doktorirati, slabovidni si ne morajo povečati pisave v brskalniku, gumb "Back" v brskalnikih ne dela, posamezne strani si ne moreš shraniti in si je sprintati brez da bi tiskalnik porabil pol kartuše, avtomatsko predvajanje tvoje glasbe me precej zmoti, če jaz že prej poslušam kak komad po svojih željah, ... našteval bi lahko še pol ure, ampak upam da si razumel bistvo.

Če hočeš nadaljevati v smeri izdelave spletnih strani, začni pri osnovah html/css, se malo igraj s tem in stranki zaračunaj simbolično ceno (dokler nimaš niti osnovnih stvari pod streho, si pravilno ugotovil da tista formula za ceno ne velja). Če pa bi rad samo naredil neko stran in te kvaliteta končnega izdelka ne zanima, pa prosim, naredi sebi, stranki in obiskovalcem uslugo, da se tega ne lotiš :)

lp

bluefish ::

hja, zamenjava teksta in nekaj slikic pa tudi ni neka znanost in ne pričakuj preveč za tovrstno delo.
Seveda pa je drugo, če naročnik ne ve, da si uporabil template. Kljub vsemu pa bi bilo fer, da tega ne zaračunaš.

Gost ::

umetnic,
Res dobre flash strani se gibljejo od 3000 EUR gor in strmo rastejo. Tole kar boš pa ti naredil je pa bolj tako no ... Ceno si pač postavi raje sam in kolikor pač lahko dobiš ven. Naročnik bo itak skoraj zagotovo precej na slabšem, kot če bi dal stvar narediti podjetju, ki se s tem resno ukvarja.

mte,
ti si pač nadstandarden uporabnik. :) Vprašaj strojnika in laičnega pravnika, kaj menita o znamkah avtomobila. Vsak bo s svoje plati hvalil določeno znamko.

Vedno je potrebno na začetku premisliti, čemu bo stran sploh namenjena. Očrnitev flasha kar tako na palec je nesmotrna. Če bo stran namenjena povečanju prodaje preko iskalnikov in old-school SEO-tu potem seveda flash no-go, če bo pa v ospredju izboljšanje imidža podjetja in da jo bodo gledali določeni ljudje pomembnega kova potem pa vsekakor. Flash vsekakor je lahko zelo impresiven na določen procent ljudi in naredi veliko večji efekt na uporabnika, kot pa dolgočasen stari html. S tem mislim res premišljene in še vedno uporabne flash animacije, dobre designe itd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gost ()

#000000 ::

Mah za menjavo texta v tem tamplejtu je vse kar bo čez 40 evrov čisti rop :)

Sej ne boš ti neč novga pogruntu, samo najdu boš taprav layer in van pastu text ter izvozu no swf, če dobr premislm je 40 evrov s tem da avtorju plačaš templejt uredu cena, znači ti ostane mogoče 20 evrov, kar je za 20 minut dela čez in čez dovolj. LP pa brez zamere.

Gost ::

No vzelo mu bo skoraj zagotovo par krepkih ur. Mora prilagoditi tekste in fotke, preštudirati template, prilagoditi barve itd.

mte ::

Gost: ne, jaz sem samo uporabnik, ki si želi, da bi se spletne strani delale po standardih ter da bi poleg lepe oblike bile tudi UPORABNE. Verjemi, tudi brez flasha se da narediti lepe strani. Pa tudi načeloma nimam dosti proti, če je flash stran narejena UPORABNO - kar pa v 99.9% niso. Pa tudi v ne-flash stran lahko brez problema vgradiš flash komponente, ki pripomorejo k temu učinku, ki ga omenjaš. Ampak tega ne bo delal začetnik, ampak profesionalec.

Pomisli, da bi avtomobile (ko si jih že omenjal) sestavljali kar designerji - vzeli bi lepe kose, na koncu pa stvar ne bi delala. Hm... a je ta avto namenjen temu da se ga gleda, ali da se ga uporablja? Gotovo obstajajo razni lepi prototipi, ki ne bojo nikoli šli na cesto.
Če pa gre za serijski avto, mora seveda biti tudi uporaben. Ampak kakor avto, ki se ga ne vozi ampak samo gleda, ne spada na ceste, tudi spletna stran, ki je "lepa" in neuporabna po mojem mnenju ne spada na internet.

S tem se niža že tako precej nizka kakovost povprečne spletne strani. Če bi vedno štelo samo mnenje naročnika, potem si res ne predstavljam sveta takega, kot je. Konec koncev smo uporabniki tisti, ki si stran ogledujemo, ne pa naročnik.

lp

MTm2H37rqt7B ::

Za uporabo flasha na spletni strani, priporocam Flex.

Ce je stran pravilno narejena, je zadeva zelo hitra in okretna. Ce pa cincas, je lahko flash katastrofalen.

bluefish ::

huh, tale stvar pa zgleda zanimivo. Če se ne motim je s tem zgrajen tudi Grooveshark-ov servis za poslušanje glasbe.

umetnic ::

Odlocil sem se, da bom za izdelavo zaracunal cca 300 EUR. Zakaj? Zato, ker sem porabil cas in bencin za prvi sestanek, ker sem porabil cas za iskanje templateja, ker bo template treba placat, ker bo treba fotke ziher se kaj obdelat, ker bom vecino texta ustvaril sam...in vsak narobe sestavljen stavek lahko skazi celotno podobo, ker bom moral biti na voljo za vse 'brezvezne' popravke strani v prihodnje, kar od mene zahteva odgovornost in dosegljivost, oziroma obvezo, da se stranka lahko zanese name, za razliko od povprecnega studenta, ki v dreamweaverju spaca page za podjetje po smesni ceni, potem pa zamenja gsm cifro in zgine na morje za tri mesece...pa brez zamere, ce se kdo tu notri najde...
Ste mi pa dali dober vpogled v vso stvar. Page bo namenjen imagetu in ne toliko uporabnosti...v osnovi pa je namenjen narocniku in njegovi samopodobi...pridobivanje novih strank preko nakljucno prispelih na stran pa niti ni v racunu...morda je se najbolj natancen opis funkcije pageta online vizitka z nekaj fotkami projektov. V stilu 'tudi mi smo na netu...'
Bom pa probal fotke prilagodit tako, da se bo zadeva cimprej nalozila, ker to bi znala biti zelo zoprna stvar...html verzije pa ne mislim/nimam casa delat...tudi musko bom verjetno odstranil..potrebe po printanju strani pa tako ali tako ne bo...

Gost: se popolnoma strinjam s teboj.
#000000..placam ti dvojno, ce si pripravljen page naredit namesto mene. Ocitno se nisi naredil veliko pagetov, da si predlagal taksno ceno, oziroma vsaj nimas veliko negativnih izkusenj, ko je treba servisirat stranko, kateri recimo ne delajo maili, ti pa si ji 'nastavil' mail skupaj z izdelavo spletne strani po smesni ceni in se pol jeb"$#%esh z siolom ipd...
Pri postavitvi cene moras vedno upostevat tudi support za vse malenkosti, ki jih bos posamezno tezko racunal...

Pa se enkrat, brez zamere...

Pux: dober podpis ;D
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

blackbfm ::

300€? Ti nisi normalen. Oziroma naročnik ni, če se bo strinjal s tako ceno sploh za tako kičasto ter neuporabno stran.

Se pa strinjam z mte glede flasha.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Gandalfar ::

bi si upal trdit da je 300 evrov se pod ceno za to kar pocne.

Gost ::

Ej ... čist okey za 300 EUR. Kolikor keša toliko muske, naročnik bo že vedel kaj in kako.

Samo eni so pa res hecni ... za 20 EUR :)) Pa to danes še za eno kosilo ni.

icecube ::

fantje, fantje... sicer se ne ukvarjam z izdelavo spletnih strani, samo se moram pa kar postavit na stran "umetnic-a".

Ima cisto prav da v to ceno zajema 1000 in 1 nasvet in odgovor ki ga bo moral razloziti stranki, nesteto telefonskih klicev, bencin, ko se bo "fjakal" naokoli zato da bo naredil 2 ali 3 sestanke z narocnikom in sam cas ki ga bo samo za to porabil.
Da ne omenjam da mora urejati slike, spisati tekst iz nule, pa sigurno mu ne pobegne da bo moral registrirati domeno in najti streznik kjer se bo sama stran nahajala....

Dejstvo je da to zajema ogromno casa. Ce potegnes crto se vsega skupaj nabere veliko, veliko ur. So stvari na katere nekateri ne pomislijo in so jim same po sebi samoumnevne.

Tody ::

Tud jest sem na strani umetnic-a, sicer ker vem kako zadeve potekajo vrjetno nebi dal nikoli toliko denarja ampak, če bo dal preninzko ceno bo itak sam sebi kopal luknjo in tudi ostalim ničeval posel.

Kar se tiče pa crnija (#000000) pa itak naj da kontaktne podatke, ker očitno zna zelo pocen popravit razbit avto in delat spletne strani zelo poceni :)

Tilen ::

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Tilen ()

#000000 ::

Ajde todo ne klamfedraj neumnosti, očitno še nikol v lajfu nisi niti odprl flash-a da podpiraš tako roparsko tezo. On osebno ne bo naredil ničesar razen spremenil nekaj podatkov in dodal-zamenjal nekaj slik in zato naj bi si zaslužil 300 evrov ?? Dobr ne rečem da je fant avtor kompletnega fla fajla in se mal potrudi z dizajnom. Glede popravila citroena, pa si mal preber odgovore, zgleda nisem edini ki sem mnenja da se da popravt za dosti manj kot 1000 evrov.

To z 20 al kolk evri sem vrgu ven bolj tko za hec, ker vsak ki mal pozna flash ve da je tale sajt spremenit
mala malca, to da si si mogu zmislit besedilo pa je avtorsko delo vredno veliko več kot 1000 evrov, ampak tega pa ti na začetku nisi niti omenil, ampak si vprašal natanko tole.

Tale template mislim uporabit, sicer sem se zacetnik v flashu, a mislim, da ne bi smel bit problem zamenjat slikc in texta...

Koliko naj racunam za koncni izdelek?
Gre za malo druzinsko podjetje, zato ne morem cene ne vem kako navit, ne bi pa rad delal prevec pod ceno in zbijal cene ostalim...

Sicer se z izdelavo strani ukvarjam poredko in bolj za lastno veselje, ter tako tudi nimam oblikovane urne postavke zase, pa tudi vedno se zraven se ucim izdelave, tako da neka formula (stevilo ur)X(cena/h) ne pride ravno v postev..

Tisto kolko časa si zagonil in kolko bencina si porabil za prvi sestanek ! LOL A ko si se odpravljal tja si že vedel da boš dobil delo ? Če ga nebi dobil bi verjetno računal to kilometrino nekomu drugemu al kako ??

Aja še to, glede svetovanja in razlaganja stranki, če se ti gre samo za denar, ji lepo razloži da si ti kot odvetnik in je vsaka tvoja minuta zelo dragocena, ter ji predlagaj če bi ti plačali mesečni pavšal za to da jim boš vseke tolk časa kaj razložil, ali pa to delaj kot vsi ostali zastonj oz. samo za dober vtis.

Predlagam da isto kot si zastavil vprašanje tukaj, zastaviš še na www.3delavnica.com da primerjamo odgovore.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Tody ::

#000000 ni fora v tem koliko SI zasluži ampak koliko bi moral računat. Vsi se strinjamo da njegovo delo ni ocenjeno na 300 eurov ampak hey če jih lahko dobi, zakaj mu nebi privoščili. Vsi tudi vemo da na dolgi rok tako ne bo šlo, ali pač?

Zakaj računat 30 če lahko računaš 300? :)

McClane ::

Osebno se strinjam z #000000. Naj se omenjena tema znajde na 3delavnici in bo videl odgovore ljudi, ki se ukvarjajo s tem. Moje mišljenje je tako, da če se gre firma, pa naj bo to družinska "mala" ali pa velika korporacija te zadeve, naj se zaveda, da ima to svojo ceno. Ko greš v trgovino, prodajalca ne zanimajo tvoje razmere, pa tudi sam kot kupec točno veš koliko moraš dati za določen izdelek ko vidiš ceno. Tu je isto.
V kolikor se gre za prirejanje templatov, potem s tem ni praktično nič dela, razen vnosa, če pa se gre za design narejen po meri, dizajniranje logotipa, postavitev strani na strežnik in vzdrževanje - to pa zahteva svojo ceno, pa tudi določen profesionalen odnos. Žal. Kolikor denarja toliko muzike mar ne? Če stranka ne misli dela pošteno plačati, potem je bolje da gre kam drugam. Nenehna klicanja, support, osveževanje strani za enkraten znesek 300€?

Skratka če si resen potem tu sploh ni vprašanja. Računaj kolikor TI misliš da je dovolj. Pa četudi računaš 1000€.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

Gost ::

umetnic,
ne pusti se provokatorjem kot so #000000 in McClane. Jaz pravim, da je pod 300 EUR za spletno stran kraja in ne obratno. Sicer bi bilo še boljše, da bi postavil še višjo ceno in naredil kaj boljšega, ampak vseeno. Karkoli boš naredil, je pod tako ceno za tak projekt sploh škoda odpreti računalnik.

Ne samo da morajo tudi študentje dvignit cene, moramo jih vsi. Gre za precej specifično delo, ki ni enako kelnarjenju.

Na 3Delavnica bodo drugačni odgovori? Saj smo povsod isti gor. :)

bluefish ::

heh, bi rad videl odgovor Cartman-a :).

rkasteli ::

Mislim da vsi tukaj, ki smo že nekaj časa v tem poslu, vemo da zna biti tudi prilagajanje templata včasih precej mukotvorna zadeva. Ko vidiš takole sam templat postavljen je eno, ko pa dejansko dobiš v roke source kodo je pa ponavadi popolnoma druga zgodba. Umetnic 300€ je minimalno kar bi računal za to. Template ki si ga izbral je precej surov, tako da sam osebno bi ga še malo dodelal, kar pa takoj potegne za sabo nekaj dodatnih dni.
rkasteli

rkasteli ::

Ko že ravno razmišljaš o uporabi efekta "flash revije" poglej še tole:

Flipping Book

Okvir narediš sam notri pa vstaviš Flipping Book, pa še dosti več opcij omogoča kakor ta ki ga imaš v temu templatu.
rkasteli

icecube ::

#000000: sorry ce pac ti rad podarjas cas naokoli. Jaz se definitivno ne bom zastonj vozil naokoli, ter nudil nekaterim t.i. 1000 in 1 odgovor. To je stvar za katero delas in danes ni popolnoma nic zastonj. Fora vsega je, da to tudi obracunas, navsezadnje trzis svoje znanje. Bodisi je veliko ali majhno (nekateri se tega nimajo), od tega pa se locijo doktorji, informatiki, strojniki...
Pri velikih stvareh se tako obracunavanje ne pozna, vendar ko te nekdo pohakla za kako malo neumnost, sigurno ne bom sel delat nekaj za 20€, ker ta cas lahko bistveno bolje izkoristim, obenem pa se izognem raznih vprasanj ki nastanejo po mojem sprejetju oz. koncanju izdelka/storitve.
Sicer kako to ti pocnes mi je popolnoma vseeno, vendar ce se clovek ne ceni ga tudi drugi ne bodo. Kar pa pomeni da tvoje delo ni vredno nic, pa ce nekaj naredis v 5 minutah ali pa v 1 mesecu!

Tilen ::

Ce si sposoben prodat za 2000€, prodaj!
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Iztok Smolic ::

Po eni strani govorite, da začetniki znižujejo cene ostalim, po drugi strani pa da naj umetnic računa 20€. A samo jaz vidim, da je tukaj nekaj narobe? Foušija?

Tako kot je rekel Tilen, če si sposoben prodat za 2000€, prodaj. S tem ostalim res ne narediš nobene usluge, škode pa tudi ne. Veliko sreče pri pogajanjih.
-----------/------------

#000000 ::

@izisilver

Jest nikol nisem reku da fušarji zbijajo ceno drugim recimo jim "poklicani", začetniki ki delajo za bagatelo v bistvu še pomagajo "poklicanim" saj jim očistijo trg raznih neplačnikov in tistih ki pravjo -to mi sosedov mulc nardi za 50€-


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Flash

Oddelek: Izdelava spletišč
383747 (3160) Vice
»

Cena izdelave

Oddelek: Izdelava spletišč
422834 (1552) nobodyelse
»

Spletne storitve, z ali brez?

Oddelek: Izdelava spletišč
441994 (1464) amd64bit
»

Iščem Izdelovalca spletne strani!!!!!!!!!!!

Oddelek: Izdelava spletišč
422997 (2132) Matev
»

Cena flash strani

Oddelek: Izdelava spletišč
171581 (1239) mte

Več podobnih tem