» »

Koliko zaračunati

Koliko zaračunati

«
1
2

iso2000 ::

Izdelal sem spletno stran s pomočjo css. Stran gre čez W3C css validator, ravno tako pa tudi čez HTML 4.01. Zadeva ima 10 podstrani. Izdelal sem tudi grafični del in obdelal vse grafične vsebine. Dodal pa bom tudi php skripto za pošiljanje sporočil preko spletnega vmesnika. Koliko je to delo vredno? Sicer je to bolj prijateljska naveza, ampak preveč pod ceno pa tudi nočem delati! Sicer pa smo se tako tudi dogovorili...
Če ima kdo kakšen predlog koliko je to vredno, prosim naj napiše.

LP

medobear ::

Link do strani bi prišlel zelo prav, saj je cena zelo odvisna od izgleda.

lp

MihaFirst ::

ena pripomba: pošiljanje sporočil s spletne strani lahko enostavneje izvedeš s HTML kodo (vse kar rabiš je CGI podpora serverja).

sicer pa 15k ni neprimerno... :D
www.gamma.si

#000000 ::

Link ??

Tody ::

no ja odvisno od izgleda zdej če si dal eno skrpucalo samo z tekstom in 3 utripajčimi gifi ni za peer.

Če si naredu tako kot se spodobi pa lahko računaš okol 50.000 sit za prijatle

Bob Rock ::

Ce ti bo kej pomagal za primerjavo....

Js delam to stran za prijatelja. S tem, da ma(oz. kar se ni narejeno, se bo) managerja za dodajanje slik v galerijo, dodajanje novic in urejanje moderatorjev/administratorjev za 50k SIT(nekak pol cene kar bi drugace racunal)

p.s.
stran je se v povojih, ker se cakam dolocene stvar da mi poslje.

edit:typo
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bob Rock ()

root987 ::

Bob Rock: Morda bi naredil gumbe v meniju nekoliko bolj izrazite in manj blur-ane.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

klemen22 ::

ena pripomba: pošiljanje sporočil s spletne strani lahko enostavneje izvedeš s HTML kodo (vse kar rabiš je CGI podpora serverja).

Ja ljubi bog, spet nek n00b ki pametuje. In kaj je pri PHP skripti tako težko narediti neko pošiljanje sporočil? Zakaj bi potem mešal noter v stran še CGI. Si malo spal zadnjih par let odkar se je razilo to kaj?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Looooooka ::

50 jurjev za prjatla?
me zanima kok racunas nekomu k ga ne maras =)

klemen22 ::

Loooooka: naj folk dela zastonj al ka? Sicer se strinjam da trenutno tista stran ni vredna enega six packa. Vendar je rekel da pride še veliko drugih stvari na tisti page.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

#000000 ::

Loooooka

Za prjatle 200.000 sit, za ostale ovce 70.000 :D

Tody ::

Looooka stvari imajo svojo ceno... Zdej samo zato ker imam jest izkušnje in visim na netu ter se izobražujem in mi tako stran sploh ni problem narest naj mu pa računam 5000 sit ? HA HA HA pejd vprašat kak o resno firmo kok hoče za site... Bilokaki site...

Looooooka ::

glede na to da jst isto pocnem bom tkole reku.firmi zaracunas tud miljon ce je treba(tud to smo ze naredil brez kksnih moralnih pomislekov)...kar se pa tice prjatlov mi pa na pamet ne pade da bi kermukol 50 jurjev zaracunu.Pa majo cist vse strani k jih nardim administracijski vmesnik vsaka stran je multilanguage(n-jezikov) vse novice slike kategorije whatever skratka je mozno vnasat v n-jezikih in again...ne bi kolegu 50 jurjev zaracunu =).
Drgac pa nikjer nism reku da stran ni vredna 50 jurjev.Ce jo gres delat firmi k ma dnar ji bos jasno da zaracunu ulala =)

Bob Rock ::

Ta stran ni njegova osebna stran, je za firmo.

Ce bi sel u kako firmo se menit za tako stran bi kr vec ko 50k placal, tak, da mama oba neko korist od tega... on cenej stran, js pa dobim neki dnara. Ne vidim kaj je tu problem :\
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Tody ::

Loooka ja potem pač daš zastojn ane ? al kok računaš ? Pivo & usluga ?

#000000 ::

Loooka dej kak link, mogoče te kdo najame in ne boš delu za đabe veĆ. LP

mark-0 ::

50k je minimum... Tisti, ki delajo pod ceno zbijajo ceno vsem ostalim... In potem ti stranka reče: "Ja uni mi pa to nardi za 5k.."
Peesda, pa naj mu nardi. Kaj pol mene sprašuje... Mislim groza...

V glavnem ena resnica - če je zadeva poceni, potem te nihče ne ceni in ti bo še bolj skušal zbiti ceno. Če zadevo dobro zakasiraš, potem te spoštujejo in vedo, da so za svoj denar dobili nekaj dobrega. Izbira je tvoja...

Predlagam ti, da spletne strani raje ne računaš, kot da jo daš pod ceno... Zanima me, če ti ta frend zrihta streho za 5k... Konec koncev lahko njemu spletna stran prinese veliko strank... Pozanimaj se, koliko stane en mini oglas v telefonskem imeniku, ki ga živ bog ne vidi... Na internetu te lahko vidjo vsi (cel svet)... Tko da ne ga srat, ker boš na tak način cel lajf garal zastonj...
...computer junkie...

#000000 ::

Salomonov oglasnik poglej kolk je cena za osminko strani/ena objava

ceniki oglaševanja v tiskani ediciji


LP

loooser ::

Jest za druge ne vem, sam sam si vedno beležim porabljen čas za izdelavo projekta. Mam en programčič, ki avtomatično šteje in neha, ko neham premikat miško, oziroma me v tem primeru vpraša, če še delam na projektu. Pol si pa računam ene 2k na uro, pa če sm meu prej že kej narejenga, kkšne svoje module pa to, potem še to mal poračunam notr.

Glede frendov - če so pr kešu se pač zaračuna, drgač se pa mal spusti

Tody ::

looser lahko odkriješ ime programčiča ? :) Bi bilo koristno :D

loooser ::

ime je AllNetic Working Time tracker. Zadeva mi je prou pršla, da sm vidu kolk res cajta porabm. Recimo v enem letu sem za seminarske na faksu porabu 60 ur, za diplomsko nasledn let 260, za en kompletn redesign web portala 340, .... Se kdj zamislm :D

Moseeya ::

Tole je moj prvi post tle gor in zato sorryyy, če bo že prec negativen; oblubm, da v bodoče ne bom velik kritizirala :P
Al se mi je sam zdel, da ste tle sami profiči, al kaj!? In pol grem pogledat tole stran 'v nastajanju' >:D Bob Rock-a in morm rec, da je precej boga oz. če se mal lepš izrazm -osnovna. In če se tole računa 50t 'ta slovenskih', se morm pol jaz vprašat, kje sem zašla. Primer: za glomazno spletno stran -cca 400 strani, 800 fotk, css, javacrap ... delala 2,5 meseca po cca 10 ur na dan :O ... plačana 180.000,..penezov 'ta slovenskih'!? Al sem stupid!?
Moseeya: brez komentarja...

R33D3M33R ::

Jah, te si že naredla zadevo bolj ali manj zastonj.
Za moj prvi projekt za "velik denar" sem zaračunal 200k. Dela je bilo precej in zdelo se mi je da je bil projekt bolj ali manj podarjen.
Potem sem pa spremenil taktiko in začel računati 1500 SIT/h (nekdo mi je svetoval tako). Naročnik se je strinjal in tako se mi je tudi zdelo najbolj pravično. Ker sem si ure tudi pravično obračunaval in ker očitno delam kvalitetno, sva se zmenila še za nadalnje sodelovanje. Tako se to dela.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Tilen ::

Premalo se cenis, prav ti je. Drugace pa me zanima ta stran, ce si pripravljena delit z nami.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Moseeya ::

Sorry za pozn odgovor... Sem morala skočit po mojga, ker je mel gumi defekt :D
No tkole: res se premal cenim -to že dolg vem- in res je pametno, da postaviš svojo urno postavko, ampak druga realnost je taka, da naročnik ne da več kot hoče -vsaj ženski ne. Take so moje izkušnje. Tud če maš merilec dela in če znesek ur neseš šefu, ti jih bo oklestil na minimum.
Vprašanje, kako fer prikazat ure, da ne boš oškodovan ti in tud ne naročnik, me matra že dolg. Prebrala sem že cel kup idej in nasvetov kako narest, da bo volk (šef) sit in koza cela, pa mi to nič ne pomaga. Dejstvo je, da dokler nisi uveljavljen v fohu (maš zajeten portfolio), ti malo morgen kdo plača tolk kt ti zraste na zelniku -tud če si dober. No ja... tu sem še vedno odprta za kakšne vaše nasvete.
K'r se pa tiče omenjene strani pa tole: te strani niti v svoj portfolio ne morem dat, ker nimam avtorskih pravic -vem da se tole sliš smešn, ampak boste že pogruntal v čem je hek :\

BluPhenix ::

Prosil bi, da se ohranja normalen nivo debate, v kar štejem tudi pisanje v razumljivi slovenščini.

Sej ni problemov, če je malo slenga vmes, ampak prosim, ne tako pretiravat, resno. Bo precej lažje za brati.


Ampak 400 strani .. v html? a nebi bilo enostavneje, da bi si v teh 2.5 mescih vzela 14 dni in naštudirala malo kakšnega "spletnega" jezika?
Sej količinsko je res količinsko, ampak je bilo res toliko dela? PRi taki količini je bolj ali manj rutinska zadeva...

še strani niti v svoj portfolio ne morem dat, ker nimam avtorskih pravic -vem da se tole sliš smešn, ampak boste že pogruntal v čem je hek

Kje je pa to zraslo me pa resno zanima. Kaj si prodala avtorske pravice? Al so si jih prilastili. V sloveniji se, kolikor je meni znano vseh avtorskih pravic ne da prodati, vedno jih ohraniš ti, seveda v kolikor imaš dokaz, da je resno tvoje delo (kar nebi smelo bit problemov).
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Moseeya ::

Ali je tole s slengom namenjeno meni? Če ja, potem se globoko opravičujem in upam, da me je večina razumela. Od zdaj naprej se bom potrudila pisati v knjižni slovenščini -vsaj kolikor še znam.
Glede omenjene spletne strani -tukaj ne morem razlagati na dolgo in široko, kaj vse ta stran vsebuje in koliko dela je bilo samo s teksti in slikami...
'Spletni' jezik -zato sem se pa prijavila na vaš forum, da me vi kaj naučite. Imam pa občutek, da bom kot ženska težko doumela vse to nakopičeno znanje.
Še zadnje -'avtorske pravice' sem pozabila dati v navednice, mišljeno je bilo bolj kot sleng in hec. Ker pa zdaj vidim, da je tole sila resen forum, se bom v prihodnje izogibala takih besednih iger. No, mogoče je pa le kdo razumel kaj sem hotela povedat.

root987 ::

'Spletni' jezik -zato sem se pa prijavila na vaš forum, da me vi kaj naučite. Imam pa občutek, da bom kot ženska težko doumela vse to nakopičeno znanje.

Kaj točno te kot žensko ovira pri postavljanju vprašanj in branju naših zablod? :) IMHO ti je to kvečjemu prednost, saj bo morda dodal kakšen komentar še kdo, ki sicer ni mislil odgovoriti... boš pa seveda potreboval voljo.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

IceIceBaby ::

Moseeya, če je res, da si 2,5 meseca delala po 10 ur na dan (nekako 50 delovnih dni po 10 ur) to znese okoli 360 sit/uro. Ali si povedala premajhno številko ali pa si mazohistka in se pustiš izkoriščat. Realna plača za webdesignerje je tam okoli jurja na uro za študente potem pa odvisno od tvojega znanja, izkušenj, koristnosti za firmo...

Če delaš privat potem boš enostavno morala več računat. Mogoče te ravno zato noben ne mara ker si prepoceni. Če delaš v firmi, kjer ti šef plačuje tako smešno ceho pa hitro spokaj in najdi službo drugje.

To, da si ženska nebi smelo bistveno vplivat na tvoj položaj. Pri nas je veliko žensk, ki so izredno uspešne v kreativnih poklicih.

BluPhenix ::

Moseeya, no sicer naj bi bil nekako "resen" forum, problem je v tem, da če pišeš preveč v slengu imajo(mo) marsikdo probleme za razbrati bistvo ven. Ni treba pisati v knjižni slovenščini, lahko je taka, pogovorna, sej vidiš tukaj kakšna je, toliko strogi pa vseeno nismo.

Tukaj se nahaja precej strokovnjakov in po dosedanjih izkušnjah jih je večina pripravljena pomagati, tako da kar pogumno vprašaj.

Tako, nekaj osnov kot začetniku, sedaj pa konec s tem offtopicom. Gremo naprej z "ontopic" debato. Hvala.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

b ::

2,5 meseca po 10 ur na dan? Ce upostevas samo delavnike je to...500 ur? Nikakor ne pod dva miljona. Sheesh... v 2,5 mesecih dobis socialne podpore vec kot 100 jurjev, pol pa pomisli ce se ti splaca delat 10 ur na dan za niti ne 2x vec. Morda, ce ti stvar kaj koristi v prihodnosti oz. ce se na projektu ucis. Toda potem realno dela itak ni toliko. Casa, porabljenega za ucenje, pa seveda ne mores zaracunat.

Tudi ce obravnavas to delo kot "data entry" se vedno lahko racunas jurja na uro, tko da tole kar si ti dobila je tezek nateg. Ali pa ne znas delat in je dela v resnici parkrat manj. To je ze nekdo zgoraj impliciral. Dokler ne vidimo, kaj je bilo zares narejeno, je tezko precenit. Govoris o 400 straneh, torej 1,25 ure na stran? Kaksna stran pa je to? Vsaka unikatna?

Sicer pa sam verjamem v to, da se je treba za ceno in obseg dela dogovorit pred zacetkom. Ce stranka ve kaj hoce, jaz ponavadi ocenim koliko mi bo stvar pobrala in racunam mojo obicajno tarifo (8-10K/uro). Je pa nujno potrebno tocno dolocit, kaksen je obseg dela, potem ni problema. Ce mi potem nekaj pobere vec kot sem mislil, je to moj problem. Ce sem v necem zelo zverziran, in naredim v eni uri se vedno zaracunam 3 ure, ce bi toliko porabil povprecen clovek v mojem fohu. Vazno je, da se stranka na zacetku strinja, koliko bo stvar stala, in potem ponavadi ni nekih problemov.

Eh, pa se en popravek, ko sem ze pri tem: Ko sem zacenjal v tem poslu (delal sem priblizno iste stvari kot sedaj, le kaksnen razred velikosti ali 2 manj izkusenj sem imel - delal preko studenta v 1. letniku faksa :), sem cisto na zacetku dobil 70 jurjev na mesec. Pa nisem rabil delat 10 ur na dan. Dalec od tega. To je blo leta '99 (takrat svojega znanja se nisem cenil toliko kot sedaj). Po par mesecih je bilo to 100 jurjev. Po enem letu sem sel delat drugam, ker je bilo delo nekoliko drugacno in me je bolj zanimalo. Ne spomnim se vec tocno koliko sem sluzil, ampak ko nisem vec imel statusa (slabi 2 leti pozneje - faksa pac nisem dokoncal), so me zaposlili in je bila moja placa cca. 1000 EUR. Potem sem tam dal odpoved in zdaj sem na svojem, urnik je maksimalno fleksibilen, dela je precej, ceno sem pa ze omenil zgoraj.

Za dobro delo se dobi dobro placilo. Ne razmisljat drugace. Ce vas nekdo enkrat nategne, potem ne delat vec zanj. Ne se sprijaznit s 180K za 2.5 meseca trdega dela. Halo, vsak fizicni delavec dobi vec.

Saj ni problem, ce se ne ceni nekdo, ki nic ne zna. Ce se pa ne ceni nekdo, ki obvlada, potem je problem, ker zbija ceno vsem ostalim. Sorry, jaz ne mislim zapravljat se in se svojega casa za ucenje novih stvari, da bom potem racunal jurja na uro. Tolk lahko dobim v vsaki fabriki s svojo formalno izobrazbo, pa ne bom za nic odgovoren, ob 4h najpozneje bom sel domov, ne bom rabil met prizganega mobitela 24h/dan.

Got my drift?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: b ()

Moseeya ::

Kst, se popolnoma strinjam, da sem bila neke vrste mazohistka... na koncu sem še pošteno zbolela. Glede ur -delala sem v povprečju 10 (delovniki), kar pomeni, da sem v resnici včasih delala sedem, osem ur, včasih pa tudi po štirinajst ali več. Problem je bil v tem, da sem sprejela to delo v neki novi firmi in ker nisem vedela, da je ta projekt pravzaprav praktično brez specifikacije in brez pravega vodenja. Vse je šlo v smislu -tukaj imaš okvirna navodila, materiale dobiš, ko jih pač naročnik dostavi, ne vemo še čisto točno kaj hoče oziroma kako naj bi vse skupaj izgledalo, ampak ti kar delaj... Dejstvo je, da če bi takrat vedela to kar vem danes, nikoli ne bi sprejela tega projekta. No in lahko si mislite kako je to zgledalo... naročnik si je sproti izmišljeval in zahteval spremembe in preden se mi je posvetilo kam vse pelje, je bilo že prepozno.
Poleg tega se popolnoma strinjam z razmišljanjem b-ja -tudi sama bi si mislila o vsem skupaj nekaj takega, če ne bi poznala vseh ozadij. Največ časa mi je vzela izdelava grafik in tekstov, še več pa popravljanje le teh, kljub temu, da imam navado, da stvari delam tako, da se jih da čim hitreje popravit. Poleg tega je bil ves material, ki sem ga dobila (nekaj tudi tik pred rokom, ko bi bil čas že za testiranje strani), v vseh možnih dimenzijah in oblikah. Je pa to, kot slišim od kolegov, kar pogosta praksa, ker naročnik nima pojma npr. kako ustrezno pripravit materiale. Se pa ne strinjam, da je trajalo toliko časa zato, ker nimam znanja, čeprav je res, da se je bilo treba precej stvari tudi sproti naučit in na koncu... koncev, sem se iz tega zares naučila ogromno, še posebej o vodenju projektov -zdaj vsaj vem, kateri projekt je dobro zastavljen in kateri ne, kako se izognit naročnikovim večjim popravkom. Vedno pa gre lahko kaj hudo narobe. Še posebej, če delaš brez natančne specifikacije. No nekako tako kot si napisal tudi ti, b.
Kar se pa tiče 'avtorskih pravic', naj pa zdaj razložim bistvo: pod projekt, ki sem ga kljub oviram izpeljala korektno in kolikor se je dalo dobro, se je potem podpisala ta firma, za katero pa jaz uradno nisem nikoli delala. Zato tudi ne morem nikjer napisati, da sem na tem projektu delala jaz -če pa me pač nikjer ni! In zato tudi nočem dati linka, čeprav me pošteno mika, da bi ga! Pač... s tem projektom ne želim imeti več ničesar, jezi pa me občasno še vedno. Še posebej takrat, ko vidim, da nekdo za spletno stran, ki se jo lahko dokonča v max parih dneh, računa občutno preveč (vsaj za bolj osnovno stran). Meni se to ne zdi fer! No, dejstvo je, da sem še zelo naivna in se vedno bojim, da se ne bi komu zamerila!!! No še tole: za ta moj spletni projekt je firma menda zaračunala par miljončkov -to sem izvedela čisto po naključju. Upam, da je zdaj ta debata zaključena -mi je žal, da sem jo načela. Debatirajmo raje o izvorni temi -koliko računati za kakšno delo na splošno?
In še... g. moderator :) ... sem vzela na znanje in hvala :)
Aja... pa še tole: kaj točno me kot žensko ovira? Splošno znano je, da imamo ženske malo drugačno logiko od moških in zato včasih ne dojemamo tako kot moški in obratno.

IceIceBaby ::

No, zdej vsaj veš, da se je treba projekta lotit s konceptom v katerem je točno začrtan potek dela itd. Po planih itak ne bo šlo skoraj nikoli, ampak vsaj neko oporo imaš.

To, da je vsebina čudno pripravljena, ali sploh ni je po mojih izkušnjah stalna praksa. Ampak stranka je le stranka in ti si tisti, ki je zadolžen, da izpelješ projekt. Če ima stranka težave s teksti ji pomagaš pisat tekste, če ni fotografij pošlješ fotografa da poslika zadevo... Seveda to tudi zaračunaš oziroma že prej vzameš v obzir. Skratka, ni stranka odgovorna če gre projekt u ... ampak slab projektni vodja. Ni pa nič kritičnega, če na začetku kdaj pa kdaj kiksneš, iz napak se največ naučiš.

Pa mislim, da ni sporno če objaviš naslov strani, saj je ta verjetno javno dostopna na internetu. Bomo lažje ocenili koliko je zadeva res vredna :)

Bob Rock ::

jezi pa me občasno še vedno. Še posebej takrat, ko vidim, da nekdo za spletno stran, ki se jo lahko dokonča v max parih dneh, računa občutno preveč (vsaj za bolj osnovno stran). Meni se to ne zdi fer! No, dejstvo je, da sem še zelo naivna in se vedno bojim, da se ne bi komu zamerila!!! No še tole: za ta moj spletni projekt je firma menda zaračunala par miljončkov -to sem izvedela čisto po naključju.


...preberi si se parkrat kar si napisala v tem delu...


dokler bos posel mesala s custvi bos vedno delala izpod cene in drugim zbijala ceno.

pa zakaj bi se mogla ti bat, da si prevec zaracunala...zakaj se nikoli stranka ne boji, da si dobila mogoce premalo placano?

cist tak informativno me zanima...koliko bi ti racunala tako stran, kot jo delam?
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Moseeya ::

Ja, se strinjam s tabo kst. Ampak pri tem projektu uradno nisem bila jaz projektni vodja, čeprav sem opravila večino tistega, kar bi moral že on naredit.
Sem že rekla, da ne bom dala linka na omenjeno stran, zato je brezveze, da še naprej govorimo o tem. V resnici se bojim, da bi moje nezadovoljstvo prebral kdo iz te firme in bi potem imela probleme. Saj sem si koneckoncev sama kriva (saj niti nisem ugovarjala ko sem prejela denar, samo začudena sem bila)!
Dobr si napisal Bob Rock... od čustev in ostale krame se bo treba poslovit! Dandanes velja, da tisti, ki si upa več (npr. zaračunat) bo preživel, ostali smo pa pač šibki člen.
Koliko bi jaz računala za stran, ki jo trenutno delaš? Ja veš, saj zdaj me je pa že pamet srečala... če bo stran kvalitetno narejena, mirne duše lahko računaš najmanj 50.000! Po zgornjih izračunih ostalih članov foruma je to najmanj. Toliko stane samo to, da se projekta lotiš. Kaj pa za koga pomeni kvaliteta, je pa vprašanje. Če po mojih lastnih dojemanjih na grobo ocenim tvojo stran, bi rekla, da je še kar nekaj dela oz. popravkov, zato je težko ocenit koliko lahko zanjo računaš -pa ne jemlji tega za absolutno, to je le moje mnenje... Jaz bi pač naredila marsikaj drugače (...je pa jasno, da ne morem vedeti, kaj boš na strani še delal in če je to šele zasnova, vse spodnje nima smisla):
1) stran ni zasnovana tako, da bi lahko privabila kakšne stranke, ker je naravnana preveč na 'vizitko'. Jaz bi za index dala stran s ponudbo izdelkov, mogoče kakšno akcijo oziroma nekaj, kar privabi. Stranke imajo najraje, da jim poveš kakšno korist bodo imele od podjetja.
2) 'Dejavnost' bi zamenjala z 'Izdelki' oz. 'Storitve' ali kaj podobnega -beseda dejavnost izpade preveč splošno. Ko človek išče, podjetje, ki bi mu obdelal streho, ga zanima samo to kaj konkretno nudi to podjetje, koliko ga bo stalo in kako najhitreje izve čim več -povpraševanje.
3) vse info o podjetju (splošni podatki), opisi (npr. zgodovina, s čim se podjetje ukvarja...) bi dala pod 'O nas' na konec menija. Ravno tako sem noter spada karta -tisto kar imaš zdaj pod 'Reference 2', po mojem ni preveč ok -razen če pridejo tu zadaj kakšni skripti. Karta kraja mora biti berljiva, ker drugače je bolje, da je ni.
4) ne razumem čisto dobro, zakaj 'Galerija' (no ja, saj veš... ta moja čudna logika). Če bo šlo tu za slike zaključenih del, bi jaz to dala pod 'Reference'.
5) kot je že zgoraj nekdo omenil -gumbi v menijih so preveč medli. Verjetno boš različna stanja gumbov še dodelal, saj zdaj, ko klikaš, ne veš kje si.
6) v kodi se mi vseeno zdi dobro, da delaš po navodilih W3C (npr. DOCTYPE Declaration). Stran bi zaenkrat padla na testu, ker je kar nekaj napak. No ampak ni usodno za stran.
7) v Mozilli šumnikov ne prikaže prav, črke so premajhne. Gledam na windowsih, ne vem pa kako je na mac-u (črke so verjetno še manjše...)...
Lahko da se kje motim in je stvar čisto ok, ker ne poznam končnega koncepta strani oz. ne vem kaj naročnik hoče -vsi vemo, da imajo naročniki včasih nelogične ideje in se ne dajo prepričati. Upam, da me ne boš imel za zoprno. Ko sam delaš strani, največkrat ne vidiš kje si zašel, zato se mi zdi, da je super, če ti še drugi povejo svoje mnenje, ker potem lahko to popraviš.

IceIceBaby ::

V resnici se bojim, da bi moje nezadovoljstvo prebral kdo iz te firme in bi potem imela probleme.


malo offtopic, ampak vseeno vsaj posredno povezano s temo.

Mogoče je pa tvoj problem ravno v komunikaciji. Šefi ponavadi niso tam zato, da strašijo svoje zaposlene, ampak zato, da jih vodijo in usmerjajo. Če ne vejo da nisi zadovoljna in da si opravljala tudi naloge, za katere so zadolženi drugi potem ne morjo pomagat. Probi se pogovorit s šefom in mu razloži situacijo, če je zainteresiran za dobro delovanje firme bo zadeve sigurno poskušal nekako urediti. V nasprotnem primeru se pa verjetno niti ne splača delat za tako firmo.

Moseeya ::

Res ste se zapičili v tole mojo zadevo!
Očitno še nisem razložila, da je šlo samo za en projekt v tej firmi. Že dolgo nimam stikov z njimi. Še posebej zato ne, ker tudi na splošno ni bilo vse ok. Ko sem končala projekt in prejela denar, sem se pač odločila, da želim it v neko bolj utečeno firmo. Poleg tega sem tudi izjavila, da se pod to zadevo ne podpišem. Sploh pa s to firmo nikoli nisem bila vezana; že zgoraj sem napisala, da ni bilo uradno. Nikjer v postih tudi nisem izjavila, da je stran nekaj hudo dobrega, ker dizajna in postavitve niti nisem narekovala sama, ampak naročnik, ki o spletnih zadevah ni imel pojma in ni sprejemal nobenih nasvetov in idej. Tudi takega naročnika ne želim imeti nikdar več. Raje sploh ne delam! Na srečo se z večino naročnikov da normalno zmenit in ni večjih problemov. In še to... ja, ta spletna stran je gor, vendar so jo do danes že močno spremenili oz. bolje... skvarili, tako da veliko povezav, menijev... sploh ne deluje.
Moram pokomentirat tudi tole: zgoraj je bilo rečeno, da me verjetno nihče noče zato, ker premalo računam in me posledično ne jemljejo resno, al nekaj takega. Ja pa saj nisem nikjer rekla, da me nihče noče! Tukaj je šlo samo zato, da sem še vedno malo jezna -sama nase, ker nisem pobrala toliko, kot mi je pripadalo.
No... res je, da verjetno nikoli ne bom zaračunala toliko kot bi mogoče večina vas. Sem pač taka kot moj foter, ki je res hud strokovnjak, pa vseeno za svoje izdelke ne računa brezglavo oz. toliko kot njegovi kolegi, ampak realno. In ima zato že štirideset let ime, ki v strokovnih krogih nekaj velja. Jaz razmišljam podobno -na dolgi rok. Če si entuziast, imaš rad to kar delaš, ne gledaš na denar. Posledično je pa res tudi to, da potem večinoma tudi nisi hud zaslužkar. Na žalost pa se danes na vseh področjih vse bolj gleda iz tega zornega kota -veljaš toliko, kot zaslužiš! Zaslužiš pa toliko, kot si upaš...

IceIceBaby ::

Ja če je to že mimo in zdaj delaš drugje v boljših pogojih potem si se očitno nekaj naučila iz tega dogodka :)

Pri cenah pa ne gre za kakšno zaslužkarstvo, gre le za to, da računaš toliko kot si realno vreden. Če ima firma s tabo miljonske dobičke je edino pravilno, da ti dajo pošteno plačo.

Zaslužiš pa toliko, kot si upaš...


Se nebi strinjal. Če grem jaz zdej v eno firmo pa rečem, da bi rad delal za 12k na uro se mi bodo v najboljšem primeru smejali v najslabšem bom pa kak levi kroše dobil okol kepe :) Pogajalske spretnosti definitivno vplivajo na višino plače oziroma ceno, ki jo zaračunaš stranki ampak pomoje v manjši meri. Največji faktor pri določanju cene je pomoje znanje, ki ga premoreš.

Če svoj posel obvladaš boš avtomatično imel dober ugled na trgu in dobil boš dosti dela. Če imaš dosti dela te ljudje avtomatično začnejo prepoznavat in ugled ti samo še raste.

Če nimaš znanja lahko najdeš nekaj "naivnih" strank ki ti bodo plačale za tvoje skropucalo, ampak na dolgi rok pa tak način dela ne more imeti dobrih rezultatov.

Zgodovina sprememb…

Bob Rock ::

Sem pač taka kot moj foter, ki je res hud strokovnjak, pa vseeno za svoje izdelke ne računa brezglavo oz. toliko kot njegovi kolegi, ampak realno.


hmmm...prej so ze drugi izracunali, da si ono stran delala za 360 sit/uro...

glede na to, da si taka ko foter, si postavila realno ceno...pa si ti resno zdi realno, da je vrednost ure web programerja/designerja 1/3 vrednosti ure natakarja, ki dela preko studentskih napotnic?
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Moseeya ::

Se pa res zapičite v vse in delate iz muhe slona!
Nisem rekla, da se s fotrom primerjam po vrednotenju svojih uslug ali pa po znanju! In nikjer nisem napisala, da sem kdajkoli prej ali pozneje dobila za delo tako malo, kot za tisto nesrečno stran, ki vam očitno še vedno ne da miru! Moj izračun za to stran je bil vsaj dve dobri mesečni plači. Saj jim nisem rekla, da naj mi plačajo toliko, kot so mi! Ne vem, se mi zdi, da ne preberete vseh postov v celoti, ker sem že zgoraj napisala, da je šlo tu za to, da čimprej odnesem pete in pozabim na vse skupaj.

Tukaj očitno vse ocenjujete s povprečji... npr. "...Govoris o 400 straneh, torej 1,25 ure na stran? Kaksna stran pa je to? Vsaka unikatna?...". Ja, haloooo... Saj nisem avtomatično delala non stop samo strani... Mesec in pol sem samo pripravljala material in se dogovarjala z naročnikom, ki se je vsake tri dni premislil... Ne vem no, imam občutek, da se pri večini spletnih strani, ki jih delate, samo kopira in lepi in da vse že dobite lepo zavito v paketku!?

Kst... Ja, se strinjam. Kakšen stavek mogoče res napišem nepremišljeno. Z "Zaslužiš toliko kot si upaš", sem hotela povedat, da če si bolj neposreden in znaš oceniti, koliko bi šlo še lahko 'skozi', potem lahko zaslužiš več, kot nekdo, ki tega ne obvlada, kljub temu, da obvlada svoj posel. Če pa imaš za sabo 'fer' firmo, ki spoštuje tvoje zmožnosti in te ustrezno tudi plača, pa sploh ni kaj za debatirat. Samo, večina iz naše branže dela zase in so zato še kako pomembne pogajalske spretnosti, kot si ugotovil že ti. Ampak nekateri se šele privajamo na to.

Bob Rock... A ne bi rajši komentiral mojih komentarjev na tvojo stran, kot da stavke jemlješ iz konteksta. Imam občutek, da si užaljen...

BluPhenix ::

Počasi bomo končali s tem. Če imate osebne spore jih rešite preko ZS, tukaj pa prosim, da se nadaljuje tema koliko zaračunati.

To ne leti na nobenega direktno, ampak na celo to off-topic debato, da ne bo kdo zameril/se užalil.

Torej prosim pišite o načinih kako in koliko zaračunavate, ne se it nekih hudih osebnih analiz. Hvala.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

sixty ::

Zdajle grem v drug letnik faksa.

Večino projektov delam prek firme. Delam doma, pišem si ure (kar na roke, vendar je tale zamisel s programčičem zanimiva), potem pa pomnožim z 1.500,00 sit/uro in pošljem številko na firmo in mi potem prek napotnic plačajo :D

Sicer pa delam večinoma strani za privatnike (majhna in srednja podjetja) in imam posledično precej proste roke glede oblike in vsega ostalega. Sam tudi naredim vse slike in naredim (prevedem) stran v drugem jeziku (angleščina, nemščina), če je treba (vse to se piše pod ure seveda :D ).

Predlagam vam (tistim, ki si še ne), da si pišete ure, da boste dobili občutek koliko dela ste vložili v projekt, tako bo veliko lažje in tudi zaračunali boste (več ali manj) brez pomislekov.

Pa lep pozdrav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sixty ()

Iztok Smolic ::

Res najboljši način je da si nekako beležiš ure in potem si postaviš urno postavko ki je realna glede na to kaj si naredil, na začetku boš za neko stvar sigurno potreboval več časa, in to da nekaj ne znaš naročnik ne sme trpeti.

Bob Rock: stran ki si jo postal je res povsem osnovna, in je precej očitno da nimaš občutka za oblikovanje.
-----------/------------

IceIceBaby ::

Jaz sem si naredil excel file v katerem sproti pišem datum, začetek in konec dela, kategorijo (če delaš na več različnih projektih recimo) in opis dela. Excel mi avtomatično zračuna ure pa še kako mini analizo se da nardit, koliko časa porabiš za določen projekt, določeno nalogo itd.

Faracajh ::

Tudi mene zanima koliko bi računal za stran narejeno v flashu, ker nimam pojma koliko bi lahko iztržil. Predvsem me zanima vašo mnenje, sama stran pa tudi še ni dokončana.Zelo vesel bi bil vaših komentarjev, predlogov, kritik. aja, še link
http://trgovina-cokla.net/kostanj2/
Lp

#000000 ::

za tale predelan template, računaj toliko kot si plačal template (če ga nisi, ga niti ne računaj) + največ 30€ za tvoj trud. LP

Groove ::

Jaz bi ti zaračunal 50€, da mi "izročiš" tako grdo stran :)

opeter ::

Ojej, kakšna zloraba Flash tehnologije! :| Ravno zaradi takih strani dobim kocine... Če pa slučajno najdem kakšno nadpovprečno stran s Flashem, pa ravno zaradi takih dvakrat premislim, če bom kliknil za vstop na stran.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

damjan11 ::

Za to stran pa ne boš dobil niti za pico, vsaj jaz ti ne bi dal. Nisem nek expert ampak stran je zelo slaba. Nikakšna uporaba barv in odtenkov, slike so bile napravljene z nekim starim Mustekom zelo neprof.

damo ::

Jao, jao...ponavadi nisem ravno aktiven na forumih, tole skropucalo me je pa prisililo, da moram izrazit svoje mnenje.
Na kratko povedano: obupno. Se mi sploh ne da brskat po strani, ker me že sam vstop na stran odvrne od nje...

D.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletna stran - cena (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
598175 (6028) GrX
»

Cena izdelave spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
5116052 (9102) FX6300B
»

Ocena strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
6316342 (13794) technolog
»

Cena postavitve spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
7013657 (10308) Netrunner
»

Približna cena izdelave (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
997890 (5853) JanezekNovak

Več podobnih tem