» »

Koliko zaračunati?

Koliko zaračunati?

c0dehunter ::

Lokalno kulturno društvo bi rado imelo svojo spletno stran. Predstavljene bi bile osnovne informacije, mogoče kakšen članek, pa seveda fotogalerija. Potrebno bo zakupiti tudi hosting in pa domeno.

Odkritorečeno ne vem koliko naj zaračunam, ker nočem bit oderuški, vendar pa tudi ne bi rad nekaj delal zastonj, ker imam dovolj drugih obveznosti. Razmišljal sem o začetni vosti recimo 100€ in potem vzdrževalnini vsako leto 50€. Kaj pravite, tisti ki se s tem ukvarjate profesionalno?
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

HardFu ::

Ce jim to delas "zastonj" potem je to nekako tok da se ti povrnejo stroski bencina in telefona. Ce pa delas to pac za denar potem pa brez slabe vesti racunaj vec.
http://codeable.io

c0dehunter ::

Ne delam "zastonj", ker se z njimi niti ne poznam. Ne bi pa rad bil oderkuški :) Torej, konkretno?
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

worxer ::

Um ja, kok js vem so spletne strani tam 250EUR naprej ... sam spletna stran, d jo napišeš.

x3ca ::

če bo vse statično (torej brez phpja), reci 500 eur. če jim bo preveč, pa se pogajaj.

MonkeyHead ::

Kolega in moj sovaščan je delal simpl stran za kulturno društvo našega kraja in jim je računal slabih 500€ to, da kar nabij ceno.

c0dehunter ::

Še nekaj - verjetno je razlika, če greš delat stran iz scratcha al pa wordpress z temo, ki jo prirediš, ne? Kako ceno pa potem "priporočate"?
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

CleanPower ::

tam okoli 400eur min.

x3ca ::

Jah če boš naredu v 2 urah, potem sigurno ne 400eur.. čeprav folk nateguje tko ja.. mal štej ure pa pol računi temu primerno :)

Jernej88_ ::

Ja, jaz sem tudi za to da se računa na uro. Drugače pa tam cena 300 EUR.
No more Slovenia!

c0dehunter ::

Super, hvala vam, zdaj vsaj vem okvirne cene :)
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Vikking ::

Eno vprašanje. A sploh uspete narediti kakšno spletno stran, da potem folk oderete za 500€? To da prijatelj od prijatelja je odru nevem koga za takšen denar me ne zanima.

Ker več kot 200€ navadna spletna stran ni vredna. Poleg tega pa ne poznam nobenega ki bi za preprosto spletno stran plačal 500€. Mogoče se je še to dalo v obdobju debelih krav. Ampak ne se hecat no.

Steinkauz ::

500 se mi zdi malo preveč glede na to da nima nobenih posebnih elementov. Zdej če je dizajn čist svoj in edinstven pol računaš več.
Da bi pa računal 500eur za template stran, cmon :\

300eur za stran, pol pa posebi hosting/domeno/vzdrževanje letno
Kot rečeno če imaš pa svoj dizajn(pa da je za kej) pol pa računej več

Wox ::

Če se vam zdi, da vas odirajo, zakaj si potem sami ne postavite spletne strani?
Commodore 64

krho ::

500EUR odiranje z unikatnim dizajnom? Boš dal profesionalnemu designerju za delat design tam min 1800EUR, potem pride še razrez in kodiranje v html...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

para! ::

In pa seveda backend za urejanje vsebin, brez tega se ti bo naročnik smejal. Drugače samo izdelava oblikovne predloge za neko stran pride 1500+ EUR. Cene niso tako nizke, kot si nekateri predstavljajo. Podjetja plačujejo 3000+ EUR za funkcionalno ne ravno kompleksne spletne strani. Tisti, ki ne veste čemu spletne strani sploh služijo, se v takih temah raje ne oglašajte :>

c0dehunter: ker gre za lokalno društvo, to njihovo plačilno moč verjetno nekoliko zniža. Računaj, da podjetja strankam za uro programerjevega dela računajo 40+ EUR, pa množi s št. ur, ki si jih porabil za stran, upoštevajoč da je treba urno postavko prilagoditi tvoji efektivnosti in znanju. To pa sam najbolje poznaš.

Vsekakor jim moraš povedat koliko bi sicer plačali podjetju, ki se ukvarja s spletnimi stranmi. Tu ti ne moremo pomagati, ker ne vidimo tvojega izdelka. Iz realne cene, ki jim jo boš predstavil in bo seveda precej visoka, potem izhajajo pogajanja. Ko boš znižal iz 1500 EUR na 650, boš izpadel glavna faca.

Če nočeš biti oderuški do njih, še ne pomeni da moraš biti do sebe.

lp
Death before dishonor!

Wox ::

Kako bo pa potekalo plačilo. Boš jim izstavil račun ali kako?
Postavi zadevo zastonj, potem pa so notri v tem društvu kakšne ženice od kakšnih direktorjev, začneš lobirati in delati spletne strani za keš.
Commodore 64

Len-Art ::

Vikking, ene firme v sloveniji še dan danes tudi za navadno spletno stran (osnovn html mogože z mal phpja za eno novičko al pa dve) računajo 10.000EUR in ja, ljudje kupujejo to. In ja, če daš dobremu dizajnerju delat, plačaš fejst. Tko je, v Sloveniji smo še zadaj kar se tega tiče, v tujini sploh ne računajo pod 10.000$.

chinko ::

In koliko bi mojstri tule računali za takšnole spletno stran?

Vice ::

Pod 800EUR nebi šel. Se pa ponavadi to dogovori pred izdelavo. Vprašanje pa je koliko je stranka zadovoljna z izdelkom. Osebno mene ta stran prej odžene kot pa da bi šel tja jest. Sama oblika je za gostilno preveč otroška in me ni naredila prav nič lačnega, pa še zbega človeka, ni "juzer frendly".

Pa ne računat glede na porabljene ure dela. Moraš biti kar malo "idijota" da se greš to. Po izkušnjah ne poznam stranke, ki jo zanima koliko je tvoja ura temveč koliko jo stane končni izdelek. Če si dober bo tvoja urna postavka dobro plačana in tudi cena bo razumna, če si nek kvazi "programer" pa bo tvoja urna postavka mizerna za isto končno ceno. Simple ko pasulj....

DiTi ::

Jaz ponavadi naredim tako da si zase preračunam oz. predvidim število ur, dodam nekaj ur (ker vedno pride kaj nepredvidenega) povem število ur ter priredim urno postavko da dobim tak znesek kot si ga jaz želim in je naročnik z njim zadovoljen, potem še odbijem kakih par EUR ker pač daš nek razlog (popust za valentinovo). ker včasih imaš občutek da se naročniku niti ne sanja koliko ur dela je in s tem mu jasno daš vedeti da ni to samo tako. zdaj če si seveda dober in narediš celo v manj urah...profit?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ocena strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
6316247 (13699) technolog
»

Cena postavitve spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
7013637 (10288) Netrunner
»

Koliko naj računam za stran

Oddelek: Izdelava spletišč
323771 (2592) DiTi
»

Koliko bi računali?

Oddelek: Izdelava spletišč
384220 (3342) DiTi
»

vrednost izdelave strani

Oddelek: Izdelava spletišč
202642 (1597) teddy81

Več podobnih tem