Forum » Programska oprema » Program za streaming videa preko neta - iz DV v video stream
Program za streaming videa preko neta - iz DV v video stream
aljazh ::
Iščem program za streaming videa preko neta, pri čemer bi se v realnem času zajemala slika in zvok iz video kamere, nato pa bi se s čim manjšo zakasnitvijo pošiljal ven video stream.
Kamera bo na računalnik (po vsej verjetnosti prenosnik) priklopljena s FireWire kablom, vhodni video bo torej v formatu DV.
Zelo zaželeno je, da program omogoča tudi ločen zajem slike in zvoka - npr. sliko iz firewire, zvok pa iz zvočne kartice, pri čemer zvok ne sme prehitevati ali zaostajati za sliko.
Pri output streamu mora omogočati nastavljive parametre za resolucijo in bitrate. Zelo zaželeno bi bilo, da bi bil output stream v Flash video formatu, da bi streaming potekal na takšen način, kot npr. prenos iz hiše Big Brother na 24ur.com. Stream se bo namreč predvajal na spletni strani, zato mora biti vse skupaj karseda user-friendly in cross-platform. Streaminga v windows media formatu ali bog ne daj še kakšnem bolj eksotičnem formatu zato nočem.
Najprej bom seveda vprašal, če obstaja kakšen opensource program za tole. Če ne, pridejo v poštev tudi plačljivi programi.
Za vsak namig bom zelo hvaležen!
Kamera bo na računalnik (po vsej verjetnosti prenosnik) priklopljena s FireWire kablom, vhodni video bo torej v formatu DV.
Zelo zaželeno je, da program omogoča tudi ločen zajem slike in zvoka - npr. sliko iz firewire, zvok pa iz zvočne kartice, pri čemer zvok ne sme prehitevati ali zaostajati za sliko.
Pri output streamu mora omogočati nastavljive parametre za resolucijo in bitrate. Zelo zaželeno bi bilo, da bi bil output stream v Flash video formatu, da bi streaming potekal na takšen način, kot npr. prenos iz hiše Big Brother na 24ur.com. Stream se bo namreč predvajal na spletni strani, zato mora biti vse skupaj karseda user-friendly in cross-platform. Streaminga v windows media formatu ali bog ne daj še kakšnem bolj eksotičnem formatu zato nočem.
Najprej bom seveda vprašal, če obstaja kakšen opensource program za tole. Če ne, pridejo v poštev tudi plačljivi programi.
Za vsak namig bom zelo hvaležen!
maptnh ::
emmm... vlc?
en quick how to
Zna tudi v flv spravit sliko, ampak kolikor vem v neke malo starejše verzije.
lpm
en quick how to
Zna tudi v flv spravit sliko, ampak kolikor vem v neke malo starejše verzije.
lpm
aljazh ::
Hvala, pregooglal sem že kar nekaj - ravno zdaj preizkušam en programček, a me ni navdušil, ker ponuja premalo nastavitev. Zato sem vprašal tukaj na forumu, če ima kdo že izkušnje s tovrstnimi programi.
@maptnh - tisi vodič je če VLC teče na Linuxu, jaz pa bom imel na razpolago win-only mašino.
Nč, grem googlat naprej
@maptnh - tisi vodič je če VLC teče na Linuxu, jaz pa bom imel na razpolago win-only mašino.
Nč, grem googlat naprej
Zgodovina sprememb…
- spremenil: aljazh ()
Tear_DR0P ::
gstreamer? samo ne vem kako je s FLV outputom
jutri (ali v sredo) ob 19.00 poglej stream iz kiberpipe - video.kiberpipa.org/live.html - ce ti je vsec, se lahko kaj naprej pogovarjamo - pri nas stvar naceloam se testiramo in stoji na ravni hekanja, vsaj jaz se ne razumem povsem kako dela. ampak naceloma imas gstreamer, ki pobira source od tam ko ti hoces - lahko video, cez pa prozorne pngje, avdio pa iz zvocne - potem mas druge plugine, ki vse skupaj skonvertirajo - spremenis velikost, bitrate,..., format (pri nas ogg) - nato posljes stream naprej na server - v nasem primeru icecast2.
na VLCju dela in tece brez tezav - cortado, javanski player, ki pa iz browserja predvaja ogge, pa prepogosto crkne in se moram ugotovit v cem je hec
jutri (ali v sredo) ob 19.00 poglej stream iz kiberpipe - video.kiberpipa.org/live.html - ce ti je vsec, se lahko kaj naprej pogovarjamo - pri nas stvar naceloam se testiramo in stoji na ravni hekanja, vsaj jaz se ne razumem povsem kako dela. ampak naceloma imas gstreamer, ki pobira source od tam ko ti hoces - lahko video, cez pa prozorne pngje, avdio pa iz zvocne - potem mas druge plugine, ki vse skupaj skonvertirajo - spremenis velikost, bitrate,..., format (pri nas ogg) - nato posljes stream naprej na server - v nasem primeru icecast2.
na VLCju dela in tece brez tezav - cortado, javanski player, ki pa iz browserja predvaja ogge, pa prepogosto crkne in se moram ugotovit v cem je hec
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Download video (flash) iz rtvslo (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 57054 (19464) | Pizzicato |
» | rtv - download posnetkovOddelek: Zvok in slika | 13848 (7105) | Valvoline |
» | VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 15046 (8452) | Revenant |
» | IE 7 ali FF ne predvaja nekaterih video vsebin (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8448 (7529) | HitriPepe |
» | BBC razvija odprtokodni video-kodekOddelek: Novice / Ostale najave | 3400 (3400) | minmax |