» »

Nadzor nad programi

Nadzor nad programi

racunalnicar ::

Pozdravljeni,

1. Rad bi našel program, ki bi preprečeval odpiranje internetnih strani, katere bi jaz nastavil (npr. klepetalnice…). Vse ostalo filtriranje me ne zanima, rad bi le sam nastavil strani, ki se ne smejo odpirati.
Želel bi, da mi navedete program, ki bi bil najbolj učinkovit, če se le da, pa mi povejte za kakšno brezplačno verzijo. Če obstaja kakšen program v slovenščini, mi prosim povejte še to.


2. Rad bi dobil program, s katerim bi omejil nekatere programe. To pomeni, da bi jih lahko uporabljal samo tisti, ki bi vedel geslo, drugače pa se ne bi odprl. Tako imam v računalniku na primer inštaliran program Windows Live Messenger. Rad bi, da bi ga lahko uporabljal le jaz, ostali pa ne bi imeli dostopa do njega, razen seveda, če bi jim povedal geslo. Tudi Javo imam v računalniku in prav tako bi rad naredil tudi z njo.

Naj vam še povem, da v računalniku nimam razdeljenih več uporabniških računov, da bi se vsak vpisal na svojega in se vsi vpišemo na enega. Če bo potrebno uporabniške račune narediti, jih bom naredil, vendar bi raje našel kak program, ki tega ne zahteva. Tudi tu bi rad, da mi navedete enega iz med boljših programov, rad pa bi izvedel tudi za kakšno brezplačno verzijo. Če obstaja kakšen program v slovenščini, mi prosim povejte še to.

Upam, da mi bo lahko kdo pomagal.
Matic

R-S-LoVe ::

Žal boš vse to najlažje rešil z ločenimi uporabniškimi računi in njihovimi nastavitvami.
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!

racunalnicar ::

Našel sem boljši odgovor!!
Program IM Lock
Res uredu

racunalnicar ::

R-S-LoVe:
Zate imam še neo vprašanje. Če imam ločene uporabniške račune, vseeno lahko vidim dokumente drugih uporabniških računov. Grem v Moj računalnik in izberem Dokumenti osebe XXXXX. (kogar koli). Ravno tako lahko drugi vidijo moje dokumente. Kako lahko naredim, da ne bodo imeli vsi uporabniki dostopa do vseh uporabnikov?
Tud za programe nism našel, kako bi lahko nastavil omejevanje - da nekaterih programov nekateri uporabniki ne bi mogli uporabljati. Res lepo prosim za odgovor!!!

Srachko ::

Točno ti sicer ne vem povedat (kar tak iz glave), vendar je to tudi stvar uporabniških računov. Predlagam ti, da si narediš tudi uporabniške skupine. Superuser, Normal user, ...
Fora pa je v tem, da recimo sebe narediš za superuserja oz. svoj uporabniški račun daš v skupino superuserjev, ostale pa daš v normalne userje.
Vsaki skupini userjev potem lahko določaš, kaj lahko počnejo, vendar v tem tiči kar precej dela. Npr. neki skupini uporabnikov lahko daš v uporabo eno samo mapo, jim določiš, da tja lahko shranijo največ 2gb podatkov, poleg tega pa jim lahko še omejiš, da npr. ne morejo preimenovati mape, da ne morejo brisati datotek iz njih, ...

Uporabi malo googla pa se sigurno najde kakšen prijeten vodič, ki ti bo pri tem pomagal.
I can see clearly now, the brain has gone...

R-S-LoVe ::

Ne bi ponavljal kar je rekel Srachko.
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!

OmegaM ::

Lahko ce si admin, sedaj pa odvisno tudi ce si admin lokalno ali v domeni in pac kako je vse skupaj nastavljeno.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

XP - skupna raba samo ene mape

Oddelek: Operacijski sistemi
321801 (1408) tonccy
»

Windows ne more odstraniti gesla

Oddelek: Pomoč in nasveti
242609 (2097) amigo_no1
»

zvok v drugem uporabniškem imenu

Oddelek: Pomoč in nasveti
252783 (2551) tweet
»

Enkratni zagon programa

Oddelek: Programiranje
51110 (1025) Mercier
»

win xp- težave pri instaliranju gonilnika za wlan zaradi pravic kot administrator- PR

Oddelek: Operacijski sistemi
151630 (1630) Sc0ut

Več podobnih tem