» »

Backup računalnika

Backup računalnika

slemo ::

Na prenosniku imam naloženo windows visto. Rad bi naložil windows xp, a še pred tem bi rad naredil backup viste.

Backup sem že večkrat delal z norton ghost in mi je vedno uspelo. Ko poizkusim narediti ghost na tem prenosniku pa ne gre, kar piše da nekaj dela, vendar vse obstane v dosu.

Potem sem poizkusil z vistinim orodjem "varnostno kopiraj računalnik", na prenosni disk mi je naredilo datoteke velike 29gb. A zdaj ne vem kako naj to nazaj naložim, v primeru, če bi rad iz win xp spet nazaj visto, da ne bi celotnih windowsov spet na novo nalagal.

Ko sem naredil v visti varnostno kopiranje računalnika sem dobil neke datoteke, priložene v printscreenu na spodnji povezavi.



Sicer v navodilih v visti piše, da lahko nazaj povrneš ta backup, tako da vstaviš cd z operacijskim sistemom npr; xp in v dosu pritisneš f8, potem pa izbereš nek meni, ne vem na pamet; varnostno obnovi računalnik, apak moj pc tega nima, saj jaz ne najdem.
  • zavaroval slike: volkec ()

solatko ::

Vzemi Acronis true image home 11, ga instaliraj, ko ti ponudi možnost izdelave bot cd-ja, naredi to, potem pa lahko program odstraniš. S CD-jem bootaš računalnik, ko ti da svoj screen izbereš backup, označiš kaj in kam (daš neko ime npr. slika c) in naredi sliko (datoteka .tib). Ko hočeš to dati nazaj, je postopek enak, le da izbereš recovery, najdeš to sliko, jo označiš in določiš na kateri disk jo instalira. Ko ti napiše, da je uspešno končal delo, enostavno ugasneš acronis, v biosu nastaviš boot HDD (ali pa vzameš ven CD) in to je to.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 476 77 78 79 )

Oddelek: Operacijski sistemi
3942263938 (63530) Seljak
»

kloniranje diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
354529 (3659) solatko
»

Disk Cloning - ghost image (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
536975 (5395) thebaloh
»

Obnovitev sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
91149 (962) solatko
»

Windows xp kako in s cem ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
181937 (1486) solatko

Več podobnih tem