» »

Pay pall brez rednega dohodka?

Pay pall brez rednega dohodka?

;-) ::

Je možno dobit pay pall brez rednega dohodka, da bi lahko nakazoval in dvigoval denar iz računa na pay pall itd.

Sedaj imam račun pri Novi KBM (dijaški oz. študentski) slišal sem da lahko problem rešim z Debetno Visa Electron kartico pri aBanki.

Sam me zanima a bom moral odpreti nov račun pri abanki pa to ali bom lahko vezal to kartico na NovoKBM pa imel viso na račun od kbm?

bluefish ::

Glede na podatke na strani Abanke moraš imeti, če želiš pridobiti Visa Electron kartico, pri njih odprt osebni račun.
Kljub vsemu pa lahko verjetno pri NKBM tudi pridobiš kreditno/debetno kartico, če nekdo jamči zate (starši naprimer).
Sicer pa lahko Paypal račun odpreš tudi, če nimaš kartice. V tem primeru pač lahko sprejmeš nek denar, ki pa ga lahko potem uporabiš le v trgovinah, ki to podpirajo.

;-) ::

Ja jaz pa bi rad dobil denar na pay pall iz mojga računa, tako da bom kar ob enem odprl osebni račun pri abanki in obenem naročil viso. Tako bo najbolje ane?

So kaki stroški z tem ali kaj podobnega?

Nova KBM pa ne ponuja nobene možnosti vise ali mastercard za dijake oz. študente?

ps.: mama nebo nič jamčla :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

bluefish ::

Ta varianta preko Abanke bo res verjetno še najboljša. Samih stroškov z upravljanjem računa ni, Paypal pa zaračuna nek % provizije od zneska. Več pa si seveda preberi na strani storitve.

Adrijan0 ::

Pri NKBM imaš lahko mastercard (preverjeno), vednar tvoji starši morejo neki podpisat.. Saj ni treba da razlagam preveč. Tko da če maš sedaj tisti račun pri NKBM, se ti pomoje splača tam odpreti še tega.

;-) ::

Ja starši morajo podpisat da bojo poroki pač ne. Sam če ga bom uporabljal za spletne stvari se mi zdi malce tvegano da bi morala mama plačevati moje limite itd.

Ali je narejeno da nemorem iti v -. Saj ne da nebi sam sebi zaupal ampak pač ne zaupam spletnim stvarem. Če je tako da ko je stanje 0 eur oz. ko se vse denar iz kartice porabi konec je ok, da bi mi pa kdo v - hodu pa mi je bv pol. Će že pride do zlorabe.

Adrijan0 ::

Heh, nevem kaj naj ti rečem. Do zlorabe ne pride kar tako, razen če delaš neumnosti, hehe. Ti bo mogu kdo drug kaj več povedat.

bluefish ::

če se ne motim, lahko določiš maksimalen limit, ki ga lahko dosežeš. Verjetno pa je tudi možnost, da limit popolnoma ukineš in tako ne moreš iti v - . Te pa nič ne stane (razen časa), če greš v banko in se podrobneje pozanimaš o stvari. Tudi, če ne prideš z namenom podpisa pogodbe, ti ne bodo zamerili :).

Adrijan0 ::

blueFish, pri kreditnih karticah je obračunavanje 1x mesečno, zato to najverjetneje ne pride v pošteu. ;-), kolko si sploh star?

;-) ::

A jaz? 18 in pol.

Adrijan0 ::

Pomoje najbolje da se pozanimaš na banki. Tam še najbol vejo. Pazi da neboš koga v bankrot spravu. :D

McHusch ::

Debetno Viso Electron imajo Banka Celje, Abanka in Banka Koper in je najenostavnejša pot do Paypala. Ne rabiš poroka in nič, ker je poravnava sprotna.

;-) ::

Najbolš da grem na abanko pa nabavim viso electron, odprem račun pri abanki in potem uporabljam tega.

Kako dolgo pa bom čakal na vse skupaj?

T0RN4D0 ::

Hm, da malo ukradem temo če kdo ve, hkrati ti lahko pa tud odogovorim na začetno vprašanje.

Najprej odgovor- viso lahko dobiš s porokom, nekje sem bral da je možen tud način da vežeš 250€ in imaš potem tudi tak limit (se pravi banka ma garant plačano)... za to drugo varianto ne vem, preveri na svoji banki in se pozanimaj, zato pa so tam.

No sedaj pa še vprašanje- iz paypala sem si nakazal dobrih 300€ na viso, zanima me kakšna je situacija sedaj s tem denarjem- a se mi ob mesečnem obračunu prenese na račun, al moraš z viso dvinit keš (a sta debetna in kreditna kartica oz računa ločena? V glavnem pred kakšnimi 14 dnemi sem si to nakazu, na računu vem da še nimam, tako da če ma kdo izkušnje bi prosu za odgovor.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

PrimozR ::

A ni tako, da pri debetni kartici denar najprej nakažeš na nek račun in ga potem lahko porabiš, medtem ko je kreditna pač mesečno obračunavanje?

Adrijan0 ::

Je tako.

T0RN4D0 ::

Hm, debetne kartico so pač te Maestro, enke in kaj jst vem kaj še, ki jo dobiš ob odprtju računa... Skratka najbolj osnovna kartica s katero lahko plačuješ in dviguješ keš iz bankomata, vse se ti pa obračunava takoj.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Misak ::

Mi lahko kdo pove, ki ima VISO pri NLB, koliko ima limit?
Zanima me zato, ker so mi po oddaji v kliku začasno omogočili limit v nekaj k € . Ko pa sem ga želel imeti za stalno pa sem prijel prijazen klic iz NLB da ima visa (navadna) max 450€ limita in da ni govora niti 1k ali 2k imeti redni limit.

Ima kdo več limita?

(pa ne gledajo plačo ali povprečje plač)
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

Zeberdee ::

Moja Visa Electron pri ABanki ima limit 4000 na dan.
Moja Visa (vezana na "poroka") v avstriji nima limita. oz ima limit do 5 kratnika zneska, določenega s porokom.
Glede na moje delo v eni izmed slo bank pa gre nekako takole (gre za izredni limit, tako da ne vem če ti to kej pomaga). 5 kratnik so "megaplače", najnižji je pa dvakratnik, recimo kakšne pokojnine...

black ice ::

Viso electron kot debetno kartico pri nas obravnava samo abanka, ostale banke jo smatrajo kot kreditno in so pogoji za pridobitev kartice isti kot pri kreditni mastercard, visi...

Strošek odprtja gotovinskega računa na abanki znaša 4.17€, za dijake in študente ob predložitvi dokazila o statusu (potrdilo o vpisu) je brezplačno.

@Zeberdee: A ni najvišji možni limit pri visi electron 3000€? Ali imaš to izredni limit?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: black ice ()

BuBBle.D ::

Kolikor vem, moraš za višji limit poslati zahtevo in ti potem oni na podlagi "ne vem" česa odobrijo ali ne. Če me spomin ne vara imaš ta obrazec tudi nekje na kliku.
|MSI MPG Z690 EDGE|Intel Core I7-13700K|64GB Viper Steel 3600Mhz|
|Zotac Trinity 3090 OC|EK-Nucleus AIO CR360 Lux D-RGB|
|ASUS TUF Gaming GT501|Corsair AX1200W|Samsung Odyssey G7 32"|

Misak ::

Niste me dobro poslusali.

VISA (navadna) pri NLBju. Pravijo mi (po telefonu me je klicala gospodicna) da ima ta navadna VISA max limit 450€ (ni vezano na dohodke) pa me zanima ce je to res? Preko klika so mi nekaj mesecev nazaj odobrili 3k limita za dobo enega meseca (izredni limit), sedaj pa bi rad imel stalni limit vsaj 1k. In pravijo da je nemogoce.

Torej iscem nekoga, ki ima VISO navadno pri NLB in ce ima limit visji od 450€. Hvala

(preko klika oddano, dobim po pošti da je limit previsok, imam redno plačo in je nadpovprečna, čist btw)
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Misak ()

Zeberdee ::

black_ice: Jaz imam limit 4000. Ne bi vedel, če mi ne bi enkrat pri nakupu neke pizdarije klicali 1 minuto po tem, ko sem vpisal pin v pos.

Mišak: Jaz ti odgovarjam. Skorajda nemogoče bi bilo, da bi imela visa bogih 450 € limita. Če ima tvoja visa limit, je problem v tvojem poroku ali tistemu, od čega ti "avtomatsko" trgajo tistega in tistega datuma.
Če pravijo da ni mogoče pojdi drugam. 450€ je res en bog "znesek", s katermu niti laptopa ne moreš kupiti. Poznam ljudi, ki so na kartice kupovali že avtomobile, avtodome... :O

jamiroq ::

black_ice> Viso electron kot debetno kartico pri nas obravnava samo abanka, ostale banke jo smatrajo kot kreditno in so pogoji za pridobitev kartice isti kot pri kreditni mastercard, visi...

banka koper jo ima tako v debetni kot v kreditni različici. sem jo (debetno) kot študent brez rednih prihodkov dobil brez najmanjšega problema.

_Dejan_ ::

Jaz imam račun pri NLB, imam VISA in Mastercard kartico.
Na primarnem računu imam redni limit 2k€, na VISI 500€ in na Mastercardu 1k€. tako da zelo verjetno ne izpolnuješ kakšnih pogojev ki jih zahtevajo... Na VISI so mi samodejno dali 500€(Jo imam šele en mesec) in nisem niti poizkušal povečati, ker jo uporabljam izključno zato da prejemam nakazila iz paypala nanjo...

LP, _Dejan_
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

xsum1 ::

Lp!

Mene tud neki zanima glede teh kartic.
Jst bi imela eno kartico, ki jo lahko dobim tudi če nimam nobenega priliva na računu, da bi lahko pol mela paypal. Zdj me zanima za to Viso Electron, vrjetno bi lahko samo to dobla? sam nism sigurna, lče jo lahko dobim , ker ko sem enkrat sprašvala za viso so mi rekl da brez prihodkov nč ne dobim =/ pa npr. ce bi jo lahko dobla pa se izredno solam (ce bi mogla prilozit navodilo kot dijakinja) a vela pol tisto potrdilo, ki vela za 3 mesece pol pa dobis spet novga? ker jaz namrec ne morem dobit potrdila za celo leto, ker sem izredno ne..

a ve kdo kako je kaj s tem pa bi mi lahko prosim mal bolj razlozu? stara sm pa 18.

bluefish ::

Debetno lahko dobiš brez problema.

xsum1 ::

thanks za hiter odg.

a pol rabim tud potrdilo o solanju? pa a mogoce kaj ves v kateri banki v Celju lahko zaprosim zanjo?
pa a se da izpolnit vlogo tud prek neta pa poslat? ker vem da ponekod majo tak..

koyotee ::

Ja ce se da prek neta, menda ja lahko sama pocekiras :\
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

xsum1 ::

bom pogledla ^^

xsum1 ::

evo, zdj sm nasla tole vlogo na netu, da lahko tud izpolnes. zdj bi pa rabla neki pomoci prosm ^^
http://www.banka-celje.si/vsebina/osebn...

tam ko pise podatki o zaposlitvi, ce sm dijak in se izredno solam, kako naj pol to izpolnim?
pa tam k mors oznacit ktero kartico ze mas, ce mam to activa/maestro pol oznacim Activa al napisem pod drugo activa/maestro?

bluefish ::

te ne bodo pojedli, če pokličeš na banko ali pa še bolje, se osebno oglasiš, ker ti bodo tako še najbolj enostavno svetovali.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visa Electron (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
330109651 (28501) Vetrpiha
»

Debetna Visa Elektron ABanka - Paypal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
333107115 (34162) PINki
»

Plačilne kartice

Oddelek: Loža
4310579 (6385) ...:TOMI:...
»

PayPal help

Oddelek: Omrežja in internet
256806 (5972) rakun24
»

Kreditna kartica - kje, kaj in koliko stane? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8717765 (14250) Picero

Več podobnih tem