» »

12'1'' prenosnik

12'1'' prenosnik

ryfee ::

Kupujem majhen prenosnik, ki bi bil primeren za na pot in za v šoli. Kdaj pa kdaj pa bi na njem odigral tudi kašen špil.
Ogledal sem si tegale samsunga: q 45

Predvsem me zanima graficna. 8400? Bi zdržala cod4?

LP QUAK

BigWhale ::

12' in 1" ni se nikoli blo mejhno... No, je pa to stvar perspektive.... ;>

SepoX ::

Jst tudi gledam tega Samsunga Q45, moti me edino to, da ima le 2 USBja. No, imel bi tudi lahko tudi novejši procesor, vsaj T8100.

Kupi ga raje kje drugje, ker na tem linku kaže, da ima samo eno leto garancije. Vem, da bi moral imeti dve.

debil ::

zcetrt ::

Meni je bila ta zadevica, ko sem jo imel v rokah, kar všeč. Le baterija zdrži nekoliko malo (če gledamo iz perspektive "prenosnejših" računalnikov). Pa še tista 2 USB-ja sta pogojna, ker je baterija izbočena in v enega od njih ne moreš vtakniti prav nič drugega kot kabel.
4.

zee ::

v malo višjem cenovnem rangu imaš Lenovo X60s oz. X61s, vendar pa na njem COD ne bo šlo igrat.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

xylem ::

Sem pred podobno dilemo, poleg Samsung Q45 gledam še naslednje 12 colarje:
- MSI PR200X (dobiva dobre ocene)
- Dell XPS 1210
- HP 1211

Ima kdo izkušnje s katerim od naštetih?

lp

SepoX ::

Jst sem vzel Q45 in sem ultra zadovoljen z njim. Zdej ga imajo tudi že z 8100 procesorjem.

xylem ::

Jst sem vzel Q45 in sem ultra zadovoljen z njim. Zdej ga imajo tudi že z 8100 procesorjem.

Sicer ga še nisem videl v živo, vendar zgleda debel (visok), je to v praksi kaj moteče?
Teče gor Vista ali XP?

;-) ::

v malo višjem cenovnem rangu imaš Lenovo X60s oz. X61s, vendar pa na njem COD ne bo šlo igrat.

Pri codu je tako da večjo resolucijo oz. ekran imaš več vidiš. in 12 palčni prenosnik pač ni namenjen za cod. Že zato kr imaš zelo majhen vidni kot.

Če kdo ne vrjame in misli da vsi vidijo isto lahk nalepim screene, ko si je že kolega podobno trdil.

Witboy ::

am... a ni vidni kot pogojen na resolucijo in ne na velikost ekrana?!?

;-) ::

Je ja.

bluefish ::

seveda pa ti neka über resolucija ne koristi preveč, če uporabljaš nek mini ekran.

Gogo ::

Pa obudimo malce to temo.
Torej, kupujem 12 palčni prenosnik. V oko mi je priletel FSC ESPRIMO M. U9200 za 684 euro.
Zanima me kvaliteta in ali se da dobit kaj boljšega za ta denar med 12 palci?
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

quartz ::

FS U9200 se baje kar grejejo in niso ravno med tihimi, ne vem sicr kako to vpliva na kvarjenje? ...drgace pa menda kr vredu zadeva. Kako je s tem pri samsung Q45 ali Q210?

Drugace pa v nizki kategoriji kolebam med temi ali 10 incnim samsung NC10 - ima kdo izkusnje s tem?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: quartz ()

Ce se greje in ni tih, potem je po mojem verjetnost okvare vecja...
zee

DejaVu ::

iscem 12' laptopa, ki ima:
- cim manjso tezo (pod 2kg absolutno)
- vzdrzljivo baterijo (nad 5 ur avtonomije - kaksna 8, 9 celicna)
- 4gb rama
- mocan procesor z nizko porabo in VT tehnologijo (kak core2duo)
- disk z cimmanjso porabo (najboljse SSD - kapaciteta in hitrost nista pomembna)
- dober mb chipset, da zna izkoristit potenciale USB naprav, ce le te lahko delujejo dovolj hitro
- dobra kvaliteta, hlajenje, robustnost itd...

sem pripravljen dat do 1500 eur za tak prenosnik! a sploh obstaja?

Lenovo X61S ali Lenovo X300 z extended baterijo.
zee

Kaj pravite pa na tele malčke:

Dell E4300 (13.3) ali E4200 (12.1)
HP 2530p ali tu (12.1)
Sony Z (13) ali Sony TT - tu (11)

Matek ::

iscem 12' laptopa, ki ima:
- cim manjso tezo (pod 2kg absolutno)
- vzdrzljivo baterijo (nad 5 ur avtonomije - kaksna 8, 9 celicna)
- 4gb rama
- mocan procesor z nizko porabo in VT tehnologijo (kak core2duo)
- disk z cimmanjso porabo (najboljse SSD - kapaciteta in hitrost nista pomembna)
- dober mb chipset, da zna izkoristit potenciale USB naprav, ce le te lahko delujejo dovolj hitro
- dobra kvaliteta, hlajenje, robustnost itd...

sem pripravljen dat do 1500 eur za tak prenosnik! a sploh obstaja?

Seveda obstaja - kaj takega recimo. Stvar tehta dobro kilo in pol, glede na specifikacije bi naj s 6-celično baterijo zdržal do 6,5 ur, tako da v resnici potem kljub neidealnim pogojem lahko brez težav dosežeš nad 5 ur. Procesor je več kot zadovoljiv, kvaliteta in robustnost pa sta prav tako značilnost ThinkPadov. Za razliko v ceni do 1500 lahko pa še pač dokupiš ram.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

IceIceBaby ::

Pa obudimo malce to temo.
Torej, kupujem 12 palčni prenosnik. V oko mi je priletel FSC ESPRIMO M. U9200 za 684 euro.
Zanima me kvaliteta in ali se da dobit kaj boljšega za ta denar med 12 palci?

Sem ga imel (ga še imam ubistvu, ampak ga ne uporabljam več) in za to ceno je računalnik odličen. Overall kvaliteta je na nivoju. Greje se res kar precej, in ventilator se kar pogosto vrti. Ampak je v mejah normale, sem videl že veliko glasnejše prenosnike.

billy ::

quartz, definitivno je sony Z serije trenutno najboljše, kar se da dobiti, če seveda denar ni problem.

rapvirus ::

glede na ceno pa je trenutno q210 zelo ugoden

Billy, argumenti;) Zakaj?
Boljši zaslon in teža odtehtata uporabnost?

...problem pri Sonyu pa še kje (recimo lenovo) je v tem, da preplačaš, kar niti ne bi bil problem, če ne bi bili precej konzervativno opremljeni - v primerjavi s konkurenco (za manj para)! Torej pridobiš na kakovosti in vzdržljivosti, kurc gleda opremljenost!?

Pokaži mi Sony/Lenovo, ki vsebuje vse/večino kar ma konkurenca + super zgradbo tipkovnice, ohišja in zaslona. Npr, recimo P8400/P8600 C2D procesor, blue ray enoto, nedefektno ločneno grafično s switchem, HDSPA, eSATA, min 3 usb-je, osvetljeno tipkovnico, VGA, HDMI, firewire, vse standardne priključke za kartice in kable, nad 200 Gb diska (SSD / HDD 7200 z šok zaščito...), 3000MB DDRII/DDRIII, wlan b,g,n (MIMO), bluetoth, solidno baterijo...? Sm zanimal me je če obstaja?;) Nema ga?
Najboljšega torej ni...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: quartz ()

billy ::

Rekel sem trenutno najboljše. Konkurenca nima primerljivega primera, žal.

Zaslon in teža sta ravno najbolj pomembna pri takšnih prenosnikih, seveda spet pudarjam, če se ne gleda cene. Nekdo bo rekel, da rajši da 500€ manj in ma malce težjega in slabši zaslon, a obstajajo ljudje, ki jim pač denar ni tak faktor in hočejo le najboljšo kvaliteto.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri netbook?! (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

Oddelek: Kaj kupiti
2230278266 (98824) MrStein
»

Prenosnik 12.1" ali 13.3"

5837 (786) janwoolf
»

Lahek prenosnik (manj kot 2 Kg)

141755 (1453) GUFY
»

Nasveti za nakup 12" prenosnika