» »

Kateri lahek in zmogljiv prenosnik??

Kateri lahek in zmogljiv prenosnik??

micka ::

Lep pozdrav!

Pregledala sem že malo morje spletnih prodajaln, sedaj vprašam še vas. Kot sem že napisala potrebujem zelo lahek prenosnik, ki pa bo dovolj zmogljiv. Naj bi imel vse pripadajoče možnosti povezovanja (lan, wlan, bluetooth, 3G..), po možnosti dovolj zmogljivo grafiko, trdi disk vsaj z 5400 obrati, DVD-RW, santa-rosa proc (ali kaj podobnega), 2GB rama, ...torej na plan z idejami. Cena ni toliko pomebna, bolj teža, ki naj bi bila čim nižja.

Hvala

billgates ::

Mislim da bo dobra izbira kakšna toshiba iz serije portege, sam so mal dragi. Novi r500 ima slabo kilo teže, pa še optični pogon ima(zaslon 12 palcev)

zee ::

Lenovo Thinkpad X60s ali X61s.

sicer brez optičnega pogona, vendar tehta le 1.5 kg...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zheegec ::

Prva stvar bi bil Flybook - 9" ekran, solidna konfiguracija, touch-screen in pa UMTS/HSDPA vmesnik. Pride cca 2350€. Seveda nima optične enote (DVD/CD pogon)

Naslednje - novi 12" HP 2510P, stane cca 1800€, ima optično enoto, Core2Duo ULV, 100GB HDD, 2GB RAM, ekran z LED-backlight.

Potem pa še Sony Vaio TZ (oziroma TX5 je še vedno aktualni predhodnik), je 11" z LED-backlight, optično enoto, najboljša baterija (cca 6h z malo, 10h z veliko baterijo). Carbon-fibre ohišje. Cena vsekakor okoli 2700€.

Potem je seveda še prej omenjeni ThinkPad, čeprav je ostal malo zadaj, HP in Sony imata kljub nižji teži vgrajeno optično enoto.
Katerega izmed teh izbrati - sam se trenutno navdušujem nad Flybookom, kolikor sem ga imel šanse sprobavati je zadevica super, ekran je ravno prav velik, da se da na njem še OK delati ter brskati po netu, pa vgrajen UMTS/HSDPA je vsekakor velika prednost. Trenutno ravno poizkušam dobiti enega na test 8-)
Drugače so pa vsi trije trenutno najboljši v svojem rangu, vsaj od stvari, katere se da dobiti v Slo (Vaio TZ naslednji mesec).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

Vsekakor hvala za izčrpen odgovor. Si pogledam ponudbo.

Ta Flybook mi je ratal zelo všeč, jutri ga dobim na test pa ga mal poslikam :)
Janez Janša, 29.04.2014

Ok, sedaj je odločitev že skoraj dokončna. Zanima me edino še poprodajna podpora. Ker želim karseda dolgogo garancijsko obdobje in najboljše možne usluge v tem času, me zanima katera od znamk ima to pri nas najbolje urejeno. Kot sem na nekaterih forumih prebrala, je baje Sony Vaio pri nas na "sivo", ni uradnega serviserja in prodajalca. Nudi katera od znamk ultra hitro popravilo (seveda proti doplačilu)?

Hvala!

Nekatera podjetja Sony sama uvažajo (na lastne roke, ponavadi tuja tipkovnica, servis pa v sami trgovini), sta pa tudi 2 pooblaščena uvoznika, ki imata uradni servis.

Kateri model pa to? TX5XN se da dobiti ponavadi. Garancija je ponavadi 2 leti, če želiš več, bo pa potrebno posebej zavarovati (zavarovalnica, ali pa Big Bang)...
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

Pri SOny sem gledala serijo SZ in TZ.

SZ in TZ zaenkrat uradno še ni v Slo, se pa obljublja nekje konec tega meseca nove modele, med njimi najbrž tudi ta dva...
Lahko povprašam.
Janez Janša, 29.04.2014

murmur ::

preveri se sledeca

SONY VAIO SZ6 / super baterija, zmogljivost, ekran, 1.8 kg, izdelava
DELL XPS M1330 / isto kot zgoraj

oba sta dobavljiva, narocis jih pac pri uvoznikih.

pa se nekaj - obvezno vzami 3 leta garancije!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: murmur ()

Modri dirkač ::

macbook
Everybody lies!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

11.6" ali 12" prenosnik z vgrajeno optično enoto?

Oddelek: Kaj kupiti
5754 (638) MK99
»

Nakup prenosnika 12", 13" (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7512807 (9918) Akssi
»

Toshibin prenosnik s polterabajtnim SSD-jem

Oddelek: Novice / Diski
314317 (3450) jype
»

MacBook Air (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Diski
27134575 (16956) poweroff
»

Prenosnik za delo na terenu