» »

Windows XP, 2003: Vzpostavljanje povezave z internetom ob zagonu računalnika

Windows XP, 2003: Vzpostavljanje povezave z internetom ob zagonu računalnika

Ziga Dolhar ::

Imam kišto, ki je prižgana nonstop in na njej tečejo določeni strežniki. Večino časa na njej ni lokalno logiran noben uporabnik, kakšen pa dostopa preko terminal services oz. remote desktopa.

Težava se pojavi pri vzpostavljanju povezave z internetom: da to storim, se moram [lokalno ;))] prijavit in vzpostavit. Ko se povežem, se _ne_ smem odlogirat, saj bi s tem prekinil povezavo. Če želim računalnik zaklenit, se preko task managerja diskonektam, vendar s tem onemogočim morebitno delo drugim lokalnodostopajočim uporabnikom.

Druga varianta je, da se preko lokalne mreže povežem in prijavim kot poljuben user -- Administrator ali "jaz" ter vzpostavim internetno povezavo, vendar težava nastopi, ko se kdaj _pomotoma_ odlogiram [Se zgodi -- ponavadi takrat, kadar do kište dostopam remote in si tako praktično odrežem podpirajočo me vejo :))].

Želim torej, da bi se povezava vzpostavila takoj ob zagonu sistema [kot service].

Neuspel poskus: kot Administrator sem naredil bližnjico do SiOL ADSL povezave, nakar sem v cronu, opa, Scheduled tasks dodal opraviloter mu nastavil zaganjanje ob startupu sistema -- vendar stvar žal ne dela ://.

Efektivna/najlepša rešitev? [andrej, ToniT? 0:)]

[dodatek: pod dialing options imam izključen "prompt for name and password ..."]
https://dolhar.si/

Sci-Fi ::

V XP-jih lahko uporabiš "switch users" pa maš stalno logiranega enega uporabnika, ki pa mu nastaviš geslo pa ne more noben not.
Sci-Fi is the best way to dream

Matri[X] ::

Ziggga: to se da narediti preko Routing and Remote Access Service v win2k/win2k3. Greš v control panel > administrative tools > routing and remote access service in potem imaš tam čarovnika za konfiguracijo. Zadeva deluje brez problema z pppoe (vgrajeno), vpn, itd... vse ob zagonu. Odlična zadevca. Poleg tega imaš še možnost nastavitve packet filterja (neke vrste firewall), ki je v določenih primerih tudi dobra zadeva. Če te še kaj zanima me nekako msgji :D

Ziga Dolhar ::

Matrix: hvala, vendar mi še ni uspelo popolnoma usposobit tegale :).

Sem dodal "on demand" povezavo s Siolom ter se povezal [connect], vendar ne morem iz lokalne mašine niti po internetu brskat.

Mi poveš, kaj točno je naredit oz. daš link do kakšnega how-toja?

Hvala.

[sem se igral tudi z ostalimi nastavitvami v rras, vendar mi je uspelo le podret lokalno omrežje ;)]
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

ToniT ::

In kaj se zgodi, če daš bližnjico do SiOL ADSL povezave v
C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs\Startup ?

Sci-Fi ::

Na net se ti priključe šele ko se logiraš in nič prej, kar pomeni, da moraš biti logiran, če želiš dostopati do računalnika preko interneta. Če pa se ti net naloži že prej pa lahko do računalnika dostopaš tudi če nisi logiran.
Sci-Fi is the best way to dream

alesrosina ::

Zdej ne vem kuko je to v winXP ampak jst mam na win2k instaliran raspppoe in v help fajlu je lepo opisan kako nastimas always-on povezavo.
Druga moznost je to, da si na serverju vedno logiran in mas kisto samo zaklenjeno. Namrec, ce se z terminal services gor logiras in potem tudi _odlogiras_ (v terminal services klinetu) server se vedno ostane zaklenjen in na netu. S tem ko se v terminal services odlogiras samo koncas session v terminal services (= lahko se se drug connecta gor, ce mas nastiman za samo 1 userja). Ce samo zapres okno terminal services ne prekines sessna in potem nastane problem, ki ga opisujes.
Tretja moznost je pa da si nabavs adsl router - se najbl elegantna moznost. Sam to prakticiram doma, kjer mam tud server pa mi router ni se nikoli zatajil pri povezavi (kr mi raspppoe je veckrat).

aja, se glede Task sheudle: to bi pa moral napisad EXE programcek, ki bi ti dialov to povezavo.

To je to.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

na kaj paziti pri instalaciji win7

Oddelek: Pomoč in nasveti
393124 (2907) Ikspe
»

[VB.NET] Terminal Services SessionID -> Real Client IP

Oddelek: Programiranje
51087 (1006) darkolord
»

Ali bi z win server 2003 kaj pridobil?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
607202 (5758) krneki0001
»

Win2k3 network problem

Oddelek: Operacijski sistemi
131363 (1276) pikachu004
»

Terminal Services???

Oddelek: Operacijski sistemi
451974 (1581) andrej

Več podobnih tem