» »

Kako z passwordom zaščititi program pred odipranjem

Kako z passwordom zaščititi program pred odipranjem

urosh ::

Zadeva je sledeča: gre se za program, s pomočjo katerega bi preprečil neavtoriziran dostop do programa, ki laufa v ozadju. Konkretno se gre za program "netlimiter" in tisti, ki ga poznate, verjetno poznate tudi njegov namen. Gre se pa zato, da mam eno mašino, ki bo kao server/router, direktno povezana na net, njena povezava pa se bo lepo delila med vse ostale. Delila pa se bo tako, kot bom jah to narihtal. Problem pa je v tem, da imajo dostop do tiste mašine tudi ostali preko programa vnc, zaradi tega, ker je ta mašina namenjena zgolj downloadanju, zato morajo imeti dostop. Ker pa nebi rad, da si potem vsak po svoje nastavlja omejitve, bi program laufal, dostop do njega bi pa imel samo jaz. Ja, vem da bi šlo z večimi računi na XPjih, samo ta pc nima ne tipkovnice, ne miške, ne monitorja. če ga je možno narihtati tako, da se zboota določeni račun, potem kul, ampak ne vem kako.

Če ve slučajno kdo, kako bi to najbolj elegantno izvedel, prosim za nasvet.

Tnx

Matri[X] ::

Da se rešit z uporabo "Terminal Services" v kombinaciji z userji in privilegiji.

pajac ::

Ja sej si reku, da imaš dostop do serverja preko vnc-ja.
Torej vnc+user-ji in mas resen problem.:D
HA!..Tega pa nima še nihče!! ;p

Lith ::

če ga je možno narihtati tako, da se zboota določeni račun, potem kul, ampak ne vem kako.

Automatski login za določenega uporabnika -> win XP oz. win 2000

za zaščito programov poglej mogoče
With WinGuard Pro 2004 you can password protect your programs, windows and web pages in one easy to use program! What's more, there is also encryption for your personal files and folders. It offers an all-in-one security solution for your computer. With extra features to lock the desktop, boot keys, task keys, blocking software installations and internet access.
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

jype ::

Seveda bo najbolje, ce na tak mini streznik instaliras linux. Tam bos lahko vsakemu posameznemu uporabniku, ki bo downloadal direktno na server, ali pa iz lokalnega omrezja s svojim racunalnikom, tocno dolocil koliko kb/s lahko uporabi. Pa se problema z luknjami v microsoftovih operacijskih sistemih se bos znebil.

urosh ::

Hvala za številne odgovore.

Sedaj pa me nekaj zanima, pa saj če jaz usposobim avtomatski login, potem kot administrator lahko naštelam račun z omejenimi pravicami, preko katerega bo laufalo, tam pa ne dovolim odpiranja programa ali to ne gre? Moralo bi iti ali? Če ja, potem je problem že tako ali tako rešen.

Če ne, potem pa:

@Matri[X]: Nekako mi ne uspe odpreti nobene strani na to temo, daj napiši malo več za kaj se sploh gre pri tej zadevi. Ali je to mišjen ravno zgornji način?

@pajac: Na zgornji način?

@ Lith: Super, hvala.

@jype: Katera verzija linuxa pa? Tudi sam se vedno bolj navdušujem nad Linuxem, še posebaj v tem področju, samo ne vem, katera izdaja bi bila primerna in enostavna za uporabo. Ter seveda kje do vse potrebnih programov, da lahko vseeno iz mojih xp dostopam do njega...

Tnx vsem skupaj še enkrat

jype ::

Linux 2.4 ali 2.6 to zna. V 2.6 je se lazje narediti da recimo winmx, fasttrak in drugi p2p networki imajo recimo max. 50% vse pasovne sirine povezave, smtp in pop3 in imap promet ima zagotovljenih 50%, web pa 30%.

Najlazje ti bo ocitno tako, da naredis na windowsih en account, potem pa mu prepoves poganjat tisti program. Za to rabis NTFS na masini, da lahko temu accountu prepoves brat mapco od tistega programa in potem ga ne bo mogel poganjat.

Ce se ti da s tem ubadat, potem lahko dobis policy editor za windows, kjer lahko dolocis vsak .exe, ki ga sme ta uporabnik pognat, in ne bo mogel pognat nobenega drugega programa. Dolocis lahko ogromno reci in precej na drobno, problem je pa seveda v tem da bolj ko hoces da je varno, bolj postane komplicirano. Ce ze imas legalne windows, potem je to verjetno najhitreje in najceneje, ce ne pa se lahko naucis delat z Linuxom. Jaz sicer priporocam nekatere distribucije, ampak to je osebno mnenje in ce imas kolege, ki bi ti lahko pomagali, je najbolje da si izberes distribucijo linuxa, ki jo kolega najbolje pozna. Ce ne, potem poskusi SuSE (9.1 live cd lahko tesitras tako da bootas s CDja in ne rabis nic pacat po disku in kvarit obstojece instalacije Windows).

Matri[X] ::

Terminal Services je podobno VNCju, s tem, da je lahko istočasno v računalnik prijavljenih več uporabnikov. Dobiš jih zraven Windowsov 2000/2003 Server. Potem na računalniku poteka več istočasnih sej in so med seboj neodvisne. Tako lahko ti naprimer kot administrator namestiš netlimiter in ga oni sploh ne bodo videli oz. ne bodo mogli spreminjati, če bodo prijavljeni kot uporabnik iz grupe users. Še en lep primer uporabe. Doma imaš v kleti server, po sobah pa Pentiume 100 in mrežno kartico, ki podpira boot from network in ko prižgeš računalnik, se osnovni operacijski sistem naloži prek mreže in ti se potem povežeš na server preko RDC (remote destkop connection), kjer potem delaš.

Link do Windows 2003 Server Terminal Services

Za več pa poglej po googlu.

jype ::

Namesto terminal services in drage per-user licence za windows server, za katere sem preprican da ti ne bo ostalo denarja, ko bos kupil streznik, priporocam Linux in X. Ista funkcionalnost, samo da je prakticno zastonj, pa da ni tolk dovzetno za viruse.

Seveda ta resitev odpade, ce potrebujes programsko opremo, ki tece zgolj in samo na Windows. V tem primeru je pac treba placat licence.

Matri[X] ::

Če rabiš licenco jo kupi, če je rabiš licence, je ni treba (v tem primeru si moraš pomagati drugače, ker Terminal Licesing server deluje samo 90dni).

Microsoft ::

Matri[X], se prav, da ce hocis, da bi mel vec kot 2 session na enkrat na enem Terminalu, potem mores od MSja kupit licenco?

Drgace pa bi zascito mogoce lahko naredil tako, da bi na exe fajlu spremenil premision. Pac, nastavis tako, da ma Admin full control, ostale userje pa pobrises. Lahko bi tudi tako, da to naredis na mapi v kateri je ta porgram.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

urosh ::

Halo.

Mislim, da z licencami ne bo problema, saj imam kot študent na FERI pravico brezplačno uporabljati vse Microsoftove programe (razen Offica) brezplačno. Se pravi, da ko dobim licence, potem nebi smelo biti problema s tem? Za vsakega userja naredim svoj račun, preko katerega se potem lahko konekta - čeprav je ta server bolj mišljen za dolwleko in deljenje povezave. Drugega namena v bistvu nima, se pravi, da bi rad zadevo poštimal tako, da lahko delim povezavo v svet med vse uporabnike po želji. Drugi uporabniki imajo načeloma popoln dostop do serverja - do sedaj vnc (pač samo en user istočasno) ne bi pa imeli dostopa do spreminjanja ali še boljše da sploh nebi videli, da je na njem netlimiter, ki jim ureja hitrosti.
Za to kar sem napisal še je vedno najbolj priporočljiv Windows 2003 Server? Pustimo cene nabave, saj smo ugotovili, da ne igrajo nobene vloge.

Na kak način - s katerim programom ali kako sploh pa se bodo uporabniki lahko konektali na to mašino? Po večini imamo XPje. Probal sem tudi program Winguard pro, pa je vredu, le da ko zaklikam na ikono, se mi program najprej za nekaj sekund pokaže, nakar ga prekine ta programček. Pravim, najboljše bi seveda bilo, da se tega programa sploh ne bi videlo, da je zagnan.

Komentarji?

Tnx

darkolord ::

na Terminal Services se povežeš s programom "Remote Desktop Connection", ki je že zraven XP.... za ostale win os-e pa je brezplačen download z microsofta..

Microsoft ::

urosh, mislm da je razlika med tem, da lahka dobis licenco za win2k3 (kot clan MSDNAA) in licenco za Terminal Services.:\


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

urosh ::

ne razumem sedaj, kaj si hotel reči.

Microsoft ::

Da mislim, da je razlika med licenco za Winse in licenco za Terminal Services.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehod iz XP Pro na Server 2003?

Oddelek: Operacijski sistemi
271873 (1451) Matri[X]
»

Primerjava varnosti: Windows vs. Linux (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
866069 (6069) Mavrik
»

Dostop do oddaljenega računalnika preko Terminal Services

Oddelek: Operacijski sistemi
141226 (1092) alesrosina
»

WIN 2003 SBS server

Oddelek: Operacijski sistemi
51420 (1372) DARKLORD22
»

Terminal Services???

Oddelek: Operacijski sistemi
451925 (1532) andrej

Več podobnih tem