Forum » Elektrotehnika in elektronika » Nasvet za odstranitev prisoten brum na ojačevalniku.
Nasvet za odstranitev prisoten brum na ojačevalniku.
bobinmalin ::
Pred kratkim sem kupil FM radio tuner. Z veseljem sem ga priklopil na predojačevalnik in antensko področje pa na kabelsko katero imamo speljano tu v bloku.
Problem pa je v tem, da pri utišanju glasnosti je prisotno moteče enakomerno brneneje ali takoimenovan brum.Tuner in ostale audio komponente pa so ozemljene.
Če pa izklopim iz kabelske in priklopim anteno katero sem dobil poleg tunrja pa te motnje ni.
Prosim za nasvet,da bi to hudo motečo motnjo odpravil.In kaj lahko zahtevam od kabelskega operaterja. L.P. in hvala vsem za odgovor.
Problem pa je v tem, da pri utišanju glasnosti je prisotno moteče enakomerno brneneje ali takoimenovan brum.Tuner in ostale audio komponente pa so ozemljene.
Če pa izklopim iz kabelske in priklopim anteno katero sem dobil poleg tunrja pa te motnje ni.
Prosim za nasvet,da bi to hudo motečo motnjo odpravil.In kaj lahko zahtevam od kabelskega operaterja. L.P. in hvala vsem za odgovor.
Azrael ::
Poglej temo: Kako odpraviti brum na TV brez izklaplanja antene?
Govori o enakem problemu, tako imenovanem ground-loop. Rabiš antenski izolator. Imajo jih kablarji, samo včasih zahtevajo zanj več kot stane v trgovini ali pa narejen doma.
Govori o enakem problemu, tako imenovanem ground-loop. Rabiš antenski izolator. Imajo jih kablarji, samo včasih zahtevajo zanj več kot stane v trgovini ali pa narejen doma.
Nekoč je bil Slo-tech.
b ::
Jaz pa imam rahlo povezano vprašanje - imam ojačevalec Technics SU-A700, kateremu brni trafo... Tudi če je izključen, samo da je prištekan v vtičnico. Kateri servis v Ljubljani in širši okolici (lahko pa tudi na relaciji severna primorska - Ljubljana) je dober? Saj verjetno lahko trafo zamenja marsikdo, ampak res ga ne bi nesel prvemu TV serviserju, ampak nekomu, ki te stvari obvlada.
Pyr0Beast ::
Lahko se trese samo ohišje ne trafo.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Šumenje v zvočnikihOddelek: Pomoč in nasveti | 4294 (1966) | TheBlueOne |
» | brum v zvočnikih kriv je štrom!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8793 (6014) | settler |
» | brnenje v zvočnikihOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7601 (5377) | bullet321 |
» | Ojačevalec kabelskega TV signalaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 14296 (11633) | boysta |
» | Brum na TV-ju?Oddelek: Zvok in slika | 3589 (3014) | pile81 |