» »

Težave z napajalniki in UPS

Težave z napajalniki in UPS

element ::

Danes mi je crknu napajalnik, Tagan 420W, kvalitetnejše sorte, ki je bil vtaknjen direkt v omrežje. Konkretno se je zasmradil. Ostali računalniki so priklopljeni v omrežje prek Socomec Sicon UPS-ov in delujejo normalno.
Vse skupaj se mi nebi zdelo prav nič čudno, če me nebi čez 30 minut klicala sestrična in mi povedala, da ji je napajalec uprizoril lightshow (ona je v LJ, jaz 20km stran). Hudo naključje ali mogoče kakšna nihanja v omrežju?

Imam še eno vprašanje. V svojo novo desktop kišto sem vgradil Enermax Infinity 650W napajalnik. V user's manualu piše, da PSU ni kompatibilen z UPS-om, ki simulira sinus in ima stopničasto obliko napetosti (kot to dela Socomec Sicon NeTYS PE 1000VA), ampak naj uporabim true sine wave type. Ko sem kupoval UPS, so bili taki 2x dražji (pa že ta ni bil med poceni šrotom). Lahko mirne duše ignoriram opozorilo, al je čas za investicijo v boljši UPS? :\

LP

Pyr0Beast ::

Slučajno napajalo kupljeno v Mlacomu ?

Bom dugače fotra paršu, če so ga kej st!"# na omrežju, možno da je to to. :D

Glede UPS-a si nebi upal reskirat, saj ima (najbrž) enermax aktivno PCF korekcijo, kar bi znalo biti težavno v primeru napajanja z UPSom.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Enermax ima aktivni PFC. Kok resna je stvar? Takoj iz UPS-a ven pa v vtičnico al se problemi pojavijo šele čez čas?

Tagan je bil kupljen v Mlacomu ja, december 2005, pa 2 leti garancije (sej ne da ti ta pri njih velik pomaga). :(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: element ()

Heh, so meli v mlacomu eno 'razbito' pošiljko robe takrat. Sicer ma tagan 3 leta garanceije, če se ne motim ?
Tagan PSU's
Z malo sreče dobiš kakšen novejši napajalnik >:D

No, problemi se bodo res pojavili čez čas, ko bo zmanjkalo elektrike. :D
Sicer, če se prav spomnim sem svoga tagana skupaj z monitorjem lavfal na enem cheap 50€ vrednem UPS-u, delalo in dela še vedno. (Čeprav ima tist ups grozno karakteristiko in obliko nihanja (kvazi-sinus)) (165V je bla efektivna voltaža)
Je pa tudi res, da ima ups železni in ne feritni traflc, ki ima dosti večjo indukcijo in zaduši nihanja. Predvidevam, da ima tvoj ups feritnega ?

Tu so specifikacije: NetYS 1000VA [PDF]. Tagana pa ni več, sem privleku na plano račun in garancijo, kjer je pisalo 2 leti za Tagan napajalnike, pa sm ga razdru. Kondenzatorji vsi napihnjeni in elektrolit zapečen... Je romal v smeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: element ()

Bom mogu tut jst svojga pogledat, če je blo res tok hudo.

Dokler ima UPS napajanje iz omrežja nebi smelo biti težav (če je on-line UPS), ko pa bo preklopil na lastno napajanje bi pa znalo kaj odleteti. Sicer lahko še vedno pokličeš na Socomec Sikon in vprašaš za njihovo mnenje, najbrž poznajo svoje izdelke.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UPS? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13028376 (9787) Vuli
»

Nakup ups (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema