Forum » Pomoč in nasveti » Nekateri racunalniki ne preberejo CDjev?
Nekateri racunalniki ne preberejo CDjev?
brdi ::
Problem in to velik nastaja pri braju cdjev na drugih PCjih.
Sicer fotrov racunalnik z nekim samsungovim pekacem zapece cd normalno tako v xp zapisovalniku kot z programom CDburnrXP, nato pa v vecini racunalnik ne dela cd oz ga prepozna kot praznega brez podatkov, spet na nekaterih dela cd normalno.
Kaj bi lahko bilo krivo ? A je pecka v odpovednem roku :D?
Sicer fotrov racunalnik z nekim samsungovim pekacem zapece cd normalno tako v xp zapisovalniku kot z programom CDburnrXP, nato pa v vecini racunalnik ne dela cd oz ga prepozna kot praznega brez podatkov, spet na nekaterih dela cd normalno.
Kaj bi lahko bilo krivo ? A je pecka v odpovednem roku :D?
Pyr0Beast ::
Prehitro pečenje najverjetneje. Nekateri pogoni preprosto ne znajo prebrati CD-ja zapisanega pri večjih hitrostih.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
... odvisno od cd-ja. Katere uporabljaš ?
Kr neki cdji ultra 52x.
Amapak nisem se imel na mojem pekacu probleme z temi cdji (ce sem slucajno vzel katerega fotru).
Amapak nisem se imel na mojem pekacu probleme z temi cdji (ce sem slucajno vzel katerega fotru).
Zanimivo ..
Dasiravno so nekateri cd-ji rather crap in se pri hitri peki ne obnašajo tako kot bi se morali. Posledica je veliko CRC napak in zelo zelo počasno branje (slišiš, ko se hitrost niža in viša).
Dasiravno so nekateri cd-ji rather crap in se pri hitri peki ne obnašajo tako kot bi se morali. Posledica je veliko CRC napak in zelo zelo počasno branje (slišiš, ko se hitrost niža in viša).
ewo peceno na 8x hitrosti. Cd se vedno ne dela.
Je pa zaniamivo da cd normalno zazene kako hocem cd opret, a potem ni not nic in ko kliknem na lasnosti pise 0 nezasedenega in 0 prostega.
Je pa zaniamivo da cd normalno zazene kako hocem cd opret, a potem ni not nic in ko kliknem na lasnosti pise 0 nezasedenega in 0 prostega.
Obcutek imam da bo treba upokojim pekaca. Kajti probal sem z mojimi mediji ki se me nikol niso pustili na cedilu. Vendar isto. Ali bi se bila kaksna druga varijanta za to ?
StratOS ::
Bi rekel primarno software za peko, način snemanja.
Če pri peki ni napak naj bi medij bil uspešno zapisan.
Daj povej kako in kaj kopiraš, s čim in kako.
Probaj z drugim softwareom, mediji, preglej za FW upgrade pečke ...
Če pri peki ni napak naj bi medij bil uspešno zapisan.
Daj povej kako in kaj kopiraš, s čim in kako.
Probaj z drugim softwareom, mediji, preglej za FW upgrade pečke ...
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Gre za peko slik. Prvotno je delalo vse kr iz xpjov brez SW , sedaj pa kak teden nic vec. Sedaj sem probal za CDBurenrXp in je isto. Ni napak ob peki, se preverjat sem dal po peki in ve normalno. In recimo v mojem in dolocenih racunalnikih dela normalno v veliki vecini pa ne. Sprobano na ene 10ih kompih od tega 2 delala.
Dead_Eye ::
Vsebujejo imena slik slučajno šumnike? Marsikateri program za peko oz. xp-i znajo delat probleme s tem...
The one and only
StratOS ::
Slike in standardi akhm.
Bi ti priporočal kakšen drugačen software za peko ali kopiranje (tudi kakšen virtualni mount drive alla DaemonTools) ali pa software, ki je kompatibilen z izvorno sliko oz je slika narejena z tem programom.
Kot sem ti že priporočal poglej tudi za FW upgrade ali pa uporabljaj druge medije.
Še enkrat vidim, da govoriš o peki grafičnih datotek in ne slikovnih zapisov (slik) medijev.
Vsi boljši programi ti ob spremembi določenih standardov in nastavitev prikažejo opozorilo zakaj in v kakšnih primerih peka ne bo kompatibilna.
Tudi če bo peka uspešna mogoče prav zaradi medijev in lastnosti drivea bo/ne bo berljiva.
V večini je problem tudi pri multi-session opcijah če je software za peko drugačen in ne bi bila možna povrnitev/ve prejšnih sej.
Kot sem ti že rekel če je možno konkretiziraj za kakšen pogon je govora, kakšen FW ima pogon in ali ima možnost upgradea FW, katere medije iskljčno uporabljaš, tudi podpora določenih medijev za določene proizvajalce in firmware proizvajalcev enot zelo varira, še posebej, če so enote "bolj" stare.
Torej konkretiziraj zadevo in postopke kako pečeš.
Bi ti priporočal kakšen drugačen software za peko ali kopiranje (tudi kakšen virtualni mount drive alla DaemonTools) ali pa software, ki je kompatibilen z izvorno sliko oz je slika narejena z tem programom.
Kot sem ti že priporočal poglej tudi za FW upgrade ali pa uporabljaj druge medije.
Še enkrat vidim, da govoriš o peki grafičnih datotek in ne slikovnih zapisov (slik) medijev.
Vsi boljši programi ti ob spremembi določenih standardov in nastavitev prikažejo opozorilo zakaj in v kakšnih primerih peka ne bo kompatibilna.
Tudi če bo peka uspešna mogoče prav zaradi medijev in lastnosti drivea bo/ne bo berljiva.
V večini je problem tudi pri multi-session opcijah če je software za peko drugačen in ne bi bila možna povrnitev/ve prejšnih sej.
Kot sem ti že rekel če je možno konkretiziraj za kakšen pogon je govora, kakšen FW ima pogon in ali ima možnost upgradea FW, katere medije iskljčno uporabljaš, tudi podpora določenih medijev za določene proizvajalce in firmware proizvajalcev enot zelo varira, še posebej, če so enote "bolj" stare.
Torej konkretiziraj zadevo in postopke kako pečeš.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
Jst bi priporočal program Micro20. Kaka stotina velikosti nerota
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DVD Pekač je nepismen?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2330 (1959) | Ribič |
» | Omejitev hitrosti pri peki CDOddelek: Pomoč in nasveti | 3025 (3025) | Dr_M |
» | Nec DVD rekorderji in LabelFlash (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 28519 (18836) | Mitko_R |
» | [Hi-Fi] - Debata: original CD vs CD-R (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 11147 (8543) | Quikee |
» | 40x in ne 48x!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1316 (898) | lambda |