» »

HP Pavilion dv6276ea - Backup particija

HP Pavilion dv6276ea - Backup particija

shorto ::

LP!
Torej HP pavilion-a (dv6276ea) sem kupil v Italiji še preden so prvi modeli 6200 prišli na slovenski trg. Vse je ql ampak Windowsi so seveda bili italjanski. Zdaj sem mislil da se vse da dubit na netu amapk temu ni tako. Torej ko sem imel italjanske Windowse (Vista) sem imel dodatno particijo poimenovano BACKUP in ko sem v kliknil na ta disk se niso odprle datoteke ampak nek program od HP-ja. Seveda ko sem zadevo formatiral je bila tista particija neuporabna in sem obe particije združil. Zdaj me pa zanima a ma mogoče kdo ta program oz. kakroli je bilo to gor naloženo za te pavilione? Res mi gre na živce zadeva, še posebej ker na uradni strani piše da ima zadeva vgrajen TV Tuner (čeprou kakih vklopov alipa česarkoli i bi to potrdilo nisem našel) in da je ves software na teh backup particijah, nevem pač bedno mi je met laptopa, ki ga ne izkoriščam z polno paro čeprov bi ga lahko.

Preden kdo praša CD/DVDjov nisem dobil nobenih zdraven, ker so to Visto v italiji devali zdraven kot za "nagrado" ko sem kupil laptopa če sem pa želel še DVD imeti v rokah bi pa moral doplačati skorajda polovično ceno laptopa, kar se mi je seveda zdelo butasto (to seveda za Visto programov za HPja mi pa seveda niso ponudili).

LP,
shorto

Duhec ::

Če se je ob prvem vklopu štartala Vista potem si imel OS že prednaložen. Backup HP particija je bila v tem primeru za morebiten recovery. Ker pa si jo, pameten kot si, izbrisal, si si odžagal vejo na kateri si sedel.
HP (in večina ostalih brand firm Dell, Lenovo ...) že nekaj časa ne prilagajo DVDjev zraven ampak imajo zato del diska rezervirano za Recovery particijo s katero na enostaven način spraviš sistem z vsemi gonilniki in nastavitvami, kot so bile ob nalupu. Seveda se ob tem izbrišejo vsi podatki morebitni programi in podatki, ki si jih do sedaj uporabljal.
Če imaš mednarodno garancijo se obrni na pooblaščen HP servis nekje v SLO, če ti lahko (pro)dajo kopijo recovery DVDjev za ta notebook, seveda, če imaš licenčno nalepko spodaj pod računalnikom. Če pa imaš garancijo v Italiji pa pot pod noge in srečno kekec !

shorto ::

Rešu zadevo ;)

Duhec ::

Lepo, da nam zaupaš rešitev !


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 476 77 78 79 )

Oddelek: Operacijski sistemi
3942266511 (66103) Seljak
»

Windows Vista Home Premium Install CD

Oddelek: Operacijski sistemi
324059 (3309) ender
»

Doplačilo za Vista DVD ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
202480 (1987) BmN
»

HP backup and recovery manager

Oddelek: Pomoč in nasveti
121744 (1577) zk_eu

Več podobnih tem