Forum » Zvok in slika » Problem z prenosom zvoka (5.1) preko optičnega kabla na hišni kino
Problem z prenosom zvoka (5.1) preko optičnega kabla na hišni kino
adidas ::
Zdravo
Imam osnovno plošco Asus P5E in z optičnim kablom povezano na LG-jev hišni kino. Zvok deluje vendar samo stereo. Mene zanima, če kdo ve kako bi lahko prenesel 5.1 zvok? V programu Soundmax BlackHawk lahko izbiram samo med Headphones in Stereo speakers. Na zvočnikih z računalnika, ki jih imam povezne z jacki pa lepo deluje 5.1.
Hvala za odgovore
Imam osnovno plošco Asus P5E in z optičnim kablom povezano na LG-jev hišni kino. Zvok deluje vendar samo stereo. Mene zanima, če kdo ve kako bi lahko prenesel 5.1 zvok? V programu Soundmax BlackHawk lahko izbiram samo med Headphones in Stereo speakers. Na zvočnikih z računalnika, ki jih imam povezne z jacki pa lepo deluje 5.1.
Hvala za odgovore
a4si ::
imel sem isti problem na Asus a8n-e ...
1. rabiš gonilnike za zvočno od Realteka (pod pogojem da imaš Realtek sound čip), ne nalagaj gonilnike od Nvidia nFforce sound drivers (če imaš NVidia čip set)!
2. rabiš AC3Filter 0.7b, oziroma najnvejši 1.46 (čw ti z najnovejšim ne dela probaj z 0.7b)
1. rabiš gonilnike za zvočno od Realteka (pod pogojem da imaš Realtek sound čip), ne nalagaj gonilnike od Nvidia nFforce sound drivers (če imaš NVidia čip set)!
2. rabiš AC3Filter 0.7b, oziroma najnvejši 1.46 (čw ti z najnovejšim ne dela probaj z 0.7b)
KoMar- ::
5.1 (AC3 ali DTS) zvok se prenese, če film uporablja tako vrsto zvoka in je izbran SPDIF passthrough - to lahko naredi ac3filter.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 7 in zvokOddelek: Programska oprema | 816 (718) | Stoyc |
» | realtek hd audio težavaOddelek: Pomoč in nasveti | 1488 (1247) | gasperzun |
» | Optični kabel in 5.1 zvokOddelek: Zvok in slika | 5090 (4419) | shark_nm |
» | AC3filter for dummies - nedelujoči center zvočnikOddelek: Zvok in slika | 11363 (5171) | Sarimner |
» | S/dif ni digitalnega zvoka na recevierjuOddelek: Zvok in slika | 2386 (2117) | link_up |