» »

pc deluje nekaj časa, potem se ustavi, slika ostane

pc deluje nekaj časa, potem se ustavi, slika ostane

pirc.gr ::

imam sledeči problem:

enkrat nekoč se je iz računalnika zaslišal zvok, kot se sliši ko zlomiš majhen kos plastike (ko odlomiš npr. kuliju tisto plastično zadevo, s katero lahko ta kuli zatakneš za žep ipd.) :)

no in od takrat zadeva več ne deluje. zdaj imam nov disk. prej, ko je bil še nameščen stari disk, se je windows zagnal ponavadi normalno, potem deloval kako minuto in potem je vse skupaj obstalo. slika ostane, pc pa se več ne odziva. indikator delovanja trdega diska ne utripa več, sliši se še samo zvok ventilatorja (tistega velikega nad procesorjem).
kot rečeno, sem namestil nov disk, saj se sumil le-tega ali pa rame. rami delujejo, saj sem jih preizkusil v drugem pc-ju. disk je pa nov in uvidel sem svojo zmoto, saj zadeva še vedno ne deluje. :) torej, zdaj ko poskušam namestiti win xp na nov disk, zadeva zašteka ponavadi pri tistem modrem zaslonu, kjer piše, da se nalagajo neke zadeve (npr. neki kernel pa neki hub driverji itd.).

sprašujem vas, ali mogoče kdo pozna vir mojih težav. kot rečeno: rami delujejo in disk je nov. torej ostane napajalnik, ampak bi se verjetno pc ugasnil ali pa sploh ne prižgal, če bi bila napaka v napajalniku. potem pa še imamo matično ploščo in procesor pa še grafično.
ima kdo kako idejo???

hvala za karkoli!

solatko ::

Bi lahko dal kaj podatkov.

bluefish ::

preglej kondenzatorje na matični. Prav tako preveri, če so vse koponente in priključki trdno na svojih mestih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domači server (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6912513 (8776) MrStein
»

Izšel TrueCrypt 6.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema