Forum » Hlajenje in modifikacije » Zamenjava ventilatorja na Radeon HD3870
Zamenjava ventilatorja na Radeon HD3870
Putimir ::
Zdravo!
Sedanji ventilator me spravlja ob živce, zato me zanima , ali imajo kje v LJ dobro izbiro tankih ventilatorjev za vgradnjo na 1-slotne "box" variante hladilnikov za grafične...za boljšo predstavo prilagam slike (gre za točno ta model Radeona):
Hvala!
Sedanji ventilator me spravlja ob živce, zato me zanima , ali imajo kje v LJ dobro izbiro tankih ventilatorjev za vgradnjo na 1-slotne "box" variante hladilnikov za grafične...za boljšo predstavo prilagam slike (gre za točno ta model Radeona):
Hvala!
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
PrimozR ::
Zamenjaš komplet hladilnik in ne samo venta. Poglej za kakim Zalmanom, Arctic Coolin Accelerom.
Ma ja, sem jasno pomislu tudi na to možnost, vendar se hladilnik obnese res dobro, in mi ga je kr mal škoda menjat, ker so temperature primerljive z tistimi, doseženimi z najboljšimi aftermarket hladilniki, vsaj kar sem prebral (idle ~36 stopinj, full load ~65 stopinj)...
t3hn0 ::
jst sm pac razkiru tist dodatn slot, pa dal gor zalman vf900, pa ne pride radeon hd3650 cez 52°c na full loadu pa navit
^.^
Če kljub temu kupim nov kooler, tale AC Accelero X1 in ostali koolerji namenjeni 7900GTX kartam naj bi bili kompatibilni z HD3870 kartami, ali mogoče veš ali je to res? Ali pokrije glavno hladilno telo tudi RAM čipe?
t3hn0 ::
za ram čipe so ponavad posebi heatsinki..no odvisno od hladilnika...za tega ne vem, lahko si pa pogledas mere hladilnika (PDF)
^.^
Po razporedu lukenj se mi zdi, da je no-go...
In glih to je tist k..., nikol ne veš kaj kam paše, tisti mini heatsinki pa itak niso vredn pol šefle mrzle vode...
In glih to je tist k..., nikol ne veš kaj kam paše, tisti mini heatsinki pa itak niso vredn pol šefle mrzle vode...
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: sid911 ()
shark_nm ::
Probi če maš kje doma INTEL hladilnik od kakega dual-cora. Ako paše... Vem da na 8800 se je dealo ruknt gor intel hladilnik, pa še performance je bil boljši od original coolerja. Probaj če gre pa poročaj!
LP
LP
Ingemar ::
Čau,
sem ravno pred kratkim nabavu ati HD 3850 512 in jo navil na frekvence 3870 in me je začel motiti stock cooler, čeprav je bil od zalmana (gigabyte grafične s zalman coolerji). Nato sem si nabavil tega:
Klikjot
Z njim se navdušen, saj je temperatura v idle 32 stopinj in v full loadu po nekaj urah igranja crysisa mi je prišla na max 43stopinj . Prej pa so temperature prišle do 60 stopinj. Stvar res priporočam, pa tudi cena se mi ne zdi pretirana, zraven dobiš tudi hladilnike za rame.
LP
sem ravno pred kratkim nabavu ati HD 3850 512 in jo navil na frekvence 3870 in me je začel motiti stock cooler, čeprav je bil od zalmana (gigabyte grafične s zalman coolerji). Nato sem si nabavil tega:
Klikjot
Z njim se navdušen, saj je temperatura v idle 32 stopinj in v full loadu po nekaj urah igranja crysisa mi je prišla na max 43stopinj . Prej pa so temperature prišle do 60 stopinj. Stvar res priporočam, pa tudi cena se mi ne zdi pretirana, zraven dobiš tudi hladilnike za rame.
LP
shark_nm ::
Ingemar...a imaš morda kak benchmark prej in potem ko si jo navil? Si probal z novim coolerjem še malce dvigniti frekvence?
LP
LP
Ingemar ::
Čau,
Ja bi probl kak 3dmark zalaufat, sam kaj ko mi ne dela . Pri zagoni, ko piše, da se zaganja, tam tudi ostane, nakar se mi program obesi. Res ne vem kaj bi bilo krivo. To sem pa v xpjih pognal, v visti še nisem probal. Če bo delovalo bom dal gor malo rezultate
Ja bi probl kak 3dmark zalaufat, sam kaj ko mi ne dela . Pri zagoni, ko piše, da se zaganja, tam tudi ostane, nakar se mi program obesi. Res ne vem kaj bi bilo krivo. To sem pa v xpjih pognal, v visti še nisem probal. Če bo delovalo bom dal gor malo rezultate
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ingemar ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | hd 4850 + AC accelero s1 rev 2 ?? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7777 (5616) | M-XXXX |
» | Hlajenje Dual Core (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7502 (3907) | kuglvinkl |
» | Hlajenje GeForca 6600GT AGPOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2688 (1900) | m.i.h.a. |
» | GF 6600GT AGP cooler?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2466 (1709) | 5pellfire |
» | Hlajenje GF4 Ti 4200 128 (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8106 (6366) | DjTonic |