Forum » Loža » Rasizem
Rasizem
Ikarus ::
Zakaj ga nihče od administratorjev ne opazi?
Polovica prispevkov v temi NATO je bolj ali manj v duhu, "Zakaj sovražim Američane".
V Thomasovi temi o novem forumu pa celo proti-slovenski, ki izpeljuje, da tisti, ki so oblečeni, siti in na varnem, ne smejo imeti besede o čemerkoli...
Lenoba, neznanje ali tiho strinjanje?
Polovica prispevkov v temi NATO je bolj ali manj v duhu, "Zakaj sovražim Američane".
V Thomasovi temi o novem forumu pa celo proti-slovenski, ki izpeljuje, da tisti, ki so oblečeni, siti in na varnem, ne smejo imeti besede o čemerkoli...
Lenoba, neznanje ali tiho strinjanje?
- zaklenilo: zee ()
Matek ::
Stavim da bo sedaj prišlo 10 ljudi, ki bodo rekli, da Ikarus=Thomas in da bi se s tem threadom rad zmazal.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
burekar ::
Zdravo, bom to jaz:) No, resno. Če je Ikarus Thomas je to njegova stvar in ne moja.
Nestrpnost je pa dokaj resen problem tukaj, med drugim tudi pretiravanje s protiameričanstvom(tudi jaz sem v določenih pogledih antiameričan, ampak se trudim ne pretiravat). Se pozna, da je tudi nekaj Joker bralcev tukaj:P.
Mislim, da je potrebno več tolerance in pa manj pisanja o stvareh, ki v ljudeh po nepotrebnem zbudijo ta občutja. Treba je razumeti, da vsak doumeva realnost drugače in da je vsak od teh ljudi sotrpin na Zemlji, zato je treba tudi njegovo mnenje upoštevati.
Ignorantstvo se pa plača z večnimi notranjimi mukami:| .
Nestrpnost je pa dokaj resen problem tukaj, med drugim tudi pretiravanje s protiameričanstvom(tudi jaz sem v določenih pogledih antiameričan, ampak se trudim ne pretiravat). Se pozna, da je tudi nekaj Joker bralcev tukaj:P.
Mislim, da je potrebno več tolerance in pa manj pisanja o stvareh, ki v ljudeh po nepotrebnem zbudijo ta občutja. Treba je razumeti, da vsak doumeva realnost drugače in da je vsak od teh ljudi sotrpin na Zemlji, zato je treba tudi njegovo mnenje upoštevati.
Ignorantstvo se pa plača z večnimi notranjimi mukami:| .
Da ne bo pomote - kritizirati ameriško politiko, tudi za vsako ceno, je eno, odkriti rasizem kar do vseh Američanov (ali drugih), ki da so taki ali drugačni, pa drugo.
Thomas ::
Ikarus
Rasizem razloži 50%.
Nadaljnih 10% morda razloži antisemitizem.
20% razloži "politična korektnost po slovensko". Moraš rečt "dol z NATOM", da si "naš". Levo usmerjeni "zmernež".
Tako je stanje duha na Slovenskem.
Pa še 20% "čisti primitivizem" - če ne kar 100!
:)
Rasizem razloži 50%.
Nadaljnih 10% morda razloži antisemitizem.
20% razloži "politična korektnost po slovensko". Moraš rečt "dol z NATOM", da si "naš". Levo usmerjeni "zmernež".
Tako je stanje duha na Slovenskem.
Pa še 20% "čisti primitivizem" - če ne kar 100!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
.:joco:. ::
Ah, Thomas, spet čisto tvoja, ko smo vsi zanič, ti pa si car.
Pa nočem te užalit, samo resno se malo zamisli, ker pomojem v resnici nisi tak.
Pa nočem te užalit, samo resno se malo zamisli, ker pomojem v resnici nisi tak.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
Thomas
Verjetno imaš prav, kar se tiče razlogov, ki so zadaj, vendar je to po obliki še vedno šolski primer rasizma.
Vsaj opazil bi kdo lahko in kakšno rekel, če že ne upate brisati...
Američane si verjetno večina predstavlja nekako virtualno in odtujeno, kot da sploh niso živi ljudje ampak lutke na TV.
Za hec zamenjajte v vseh rasističnih postih Američane s Slovenci, Srbi, Italijani - pa boste videli, kako hudo je.
Verjetno imaš prav, kar se tiče razlogov, ki so zadaj, vendar je to po obliki še vedno šolski primer rasizma.
Vsaj opazil bi kdo lahko in kakšno rekel, če že ne upate brisati...
Američane si verjetno večina predstavlja nekako virtualno in odtujeno, kot da sploh niso živi ljudje ampak lutke na TV.
Za hec zamenjajte v vseh rasističnih postih Američane s Slovenci, Srbi, Italijani - pa boste videli, kako hudo je.
Američane si verjetno večina predstavlja nekako virtualno in odtujeno, kot da sploh niso živi ljudje ampak lutke na TV
Od kod pa ta ideja?
Ikarus
Neumnost bi bila brisati. Iz zbrisanega posta nastane še legenda, kako pameten da je bil.
Tale rasistična (seveda da so taka) skrpucala naj pa ostanejo. Pametnim v grozo in v opomin!
Neumnost bi bila brisati. Iz zbrisanega posta nastane še legenda, kako pameten da je bil.
Tale rasistična (seveda da so taka) skrpucala naj pa ostanejo. Pametnim v grozo in v opomin!
Enako. Vseeno mi lahko odgovoriš na moje prejšnje vprašanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: burekar ()
Burekar
Edina razlaga, ki mi pride na pamet. Če bi šlo za kakšen sosednji narod, ne verjamem, da bi večina (z administratorji vred) to mirno spregledala.
Upam, da se ne motim.
Thomas
Po moje gre bolj za strah pred očitki, češ da brišeš poste, ki ti niso všeč.
Jajca?!
Edina razlaga, ki mi pride na pamet. Če bi šlo za kakšen sosednji narod, ne verjamem, da bi večina (z administratorji vred) to mirno spregledala.
Upam, da se ne motim.
Thomas
Po moje gre bolj za strah pred očitki, češ da brišeš poste, ki ti niso všeč.
Jajca?!
Seveda, samo to ni osebni strah - to je strah, da se ustvari mit, kot da imajo kaj za povedat. Da so imeli kaj za povedat.
Tako pa tele neumnosti visijo tukaj kot kronski dokaz njihovega moronstva.
Če bi šlo za sosednje države - bi brisal.
Ker toliko smo v Sloveniji pa že, da je veliki večini jasno, da s sosednjimi narodi se tkole ne sme delat. Da ni lepo.
Je pa v Sloveniji dovolj velika "skupnost", ki meni, da čezatlantsko se pa MORA tako obnašat.
Nej se drugi (razumni) ustrašijo tega - ko vidijo tole.
Pametnim v opomin - kot sem rekel.
Nate Ikarus to učinkuje še premočno!
Če bi še na druge...
Ker toliko smo v Sloveniji pa že, da je veliki večini jasno, da s sosednjimi narodi se tkole ne sme delat. Da ni lepo.
Je pa v Sloveniji dovolj velika "skupnost", ki meni, da čezatlantsko se pa MORA tako obnašat.
Nej se drugi (razumni) ustrašijo tega - ko vidijo tole.
Če bi še na druge...
Thomas
Ne verjamem. To se da takoj razčistiti in vsem pokazati še enkrat, če prav razumem, kako vse skupaj deluje. Po moje bo kar osebni strah, oziroma se ti preprosto ne da prerekati. Pa nimaš prav. Tudi nisi edini administrator mimogrede.
Ne samo to - tudi proliferirajo. Z malce pozornosti boš opazil, da se večina takšnih tem izrodi v patetično naštevanje, kaj je ciljni narod rasizma naredil prav in česa ne. Primer: v temi NATO se nihče več ne pogovarja o NATO temveč o tem, če si Američani res zaslužijo sovraštva. Absurdno.
No, vidiš, da celo administratorji ločite med temi in onimi. Prikriti rasizem?
Naj kar misli - in še bolje: pove naglas. Samo ne z rasizmom. Ta ne bi smel imeti prostora kjerkoli v javnosti.
Ne gre za pamet - ampak za osnovne človeške vrednote.
Ravno zaradi tega.
Seveda, samo to ni osebni strah - to je strah, da se ustvari mit, kot da imajo kaj za povedat. Da so imeli kaj za povedat.
Ne verjamem. To se da takoj razčistiti in vsem pokazati še enkrat, če prav razumem, kako vse skupaj deluje. Po moje bo kar osebni strah, oziroma se ti preprosto ne da prerekati. Pa nimaš prav. Tudi nisi edini administrator mimogrede.
Ne samo to - tudi proliferirajo. Z malce pozornosti boš opazil, da se večina takšnih tem izrodi v patetično naštevanje, kaj je ciljni narod rasizma naredil prav in česa ne. Primer: v temi NATO se nihče več ne pogovarja o NATO temveč o tem, če si Američani res zaslužijo sovraštva. Absurdno.
No, vidiš, da celo administratorji ločite med temi in onimi. Prikriti rasizem?
Naj kar misli - in še bolje: pove naglas. Samo ne z rasizmom. Ta ne bi smel imeti prostora kjerkoli v javnosti.
Ne gre za pamet - ampak za osnovne človeške vrednote.
Ravno zaradi tega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ikarus ()
TheJack ::
SSKJ:
rasizem -zma m (i) miselnost ali ravnanje,
ki temelji na rasnem razlikovanju, zlasti glede na
družbeno vrednost, pravice
Slovar tujk (Verbinc):
rasizem -zma m ''rasna teorija'', reakcionarna, neznanstvena teorija o različni vrednosti človeških ras, o obstoju nižjih in višjih, ''državotvornih ras''.
Dokaj prepričan sem, da je večina Američanov iste rase, kot večina obiskovalcev tegale foruma. Še bolj sem prepričan, da v ''Nato'' topicu ni niti ene rasistične izjave (pa niti nisem gledal).
Verjetno si, Ikarus, mislil na
SSKJ
šovinizem -zma m (i) prepričanje o
večvrednosti lastnega naroda in sovražen odnos
do drugega naroda
Slovar tujk:
šovinizem -zma m prenapet, bojevit nacionalizem, zaslepljeno poveličevanje lastnega naroda in razpihovanje sovraštva in nestrpnosti do drugih narodov.
Izjava (le ena od mnogih podobnih) na neštetih forumih po celem internetu: ''We truly are the greatest nation (country) in the world!''
So takšne izjave v velikem številu pisali Avstralci? Nemci? Kolumbijci? Eskimi? Slovenci, navsezadnje? Ne bi rekel... Kdo pa potem?
Odgovor je znan. Vsaj meni. Ikarusu pa izgleda ne.
rasizem -zma m (i) miselnost ali ravnanje,
ki temelji na rasnem razlikovanju, zlasti glede na
družbeno vrednost, pravice
Slovar tujk (Verbinc):
rasizem -zma m ''rasna teorija'', reakcionarna, neznanstvena teorija o različni vrednosti človeških ras, o obstoju nižjih in višjih, ''državotvornih ras''.
Dokaj prepričan sem, da je večina Američanov iste rase, kot večina obiskovalcev tegale foruma. Še bolj sem prepričan, da v ''Nato'' topicu ni niti ene rasistične izjave (pa niti nisem gledal).
Verjetno si, Ikarus, mislil na
SSKJ
šovinizem -zma m (i) prepričanje o
večvrednosti lastnega naroda in sovražen odnos
do drugega naroda
Slovar tujk:
šovinizem -zma m prenapet, bojevit nacionalizem, zaslepljeno poveličevanje lastnega naroda in razpihovanje sovraštva in nestrpnosti do drugih narodov.
Izjava (le ena od mnogih podobnih) na neštetih forumih po celem internetu: ''We truly are the greatest nation (country) in the world!''
So takšne izjave v velikem številu pisali Avstralci? Nemci? Kolumbijci? Eskimi? Slovenci, navsezadnje? Ne bi rekel... Kdo pa potem?
Odgovor je znan. Vsaj meni. Ikarusu pa izgleda ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheJack ()
The Jack
Šovinizem, ja. Pogovorno ga pokrije tudi rasizem - zato.
Glede ostalega - tisto ni mišljeno šovinistično in ni naperjeno proti nikomur, ampak je usmerjeno bolj navznoter: enostavno so navdušeni nad seboj in nad svojo državo. Nič slabega ni v tem.
Drugače bi bilo: "We are greater than..." ali celo "This X country's people are this or that..."
Thomas
The Jack me je spomnil še na en argument za brisanje rasističnih postov: mnogi nastanejo nepremišljeno in v afektu. Zato si tudi njihovi avtorji želijo, da bi bilo bolje, če jih sploh ne bi bilo. Znabiti, da je takih celo večina...
Šovinizem, ja. Pogovorno ga pokrije tudi rasizem - zato.
Glede ostalega - tisto ni mišljeno šovinistično in ni naperjeno proti nikomur, ampak je usmerjeno bolj navznoter: enostavno so navdušeni nad seboj in nad svojo državo. Nič slabega ni v tem.
Drugače bi bilo: "We are greater than..." ali celo "This X country's people are this or that..."
Thomas
The Jack me je spomnil še na en argument za brisanje rasističnih postov: mnogi nastanejo nepremišljeno in v afektu. Zato si tudi njihovi avtorji želijo, da bi bilo bolje, če jih sploh ne bi bilo. Znabiti, da je takih celo večina...
Ne bi sedaj o logiki, Ikarus, kaj šele, da bi se želel prepirati, ampak vendar:
Če nekdo reče ''Mi smo najboljši (največji,..naj...itd.) narod na svetu'', to čisto po logiki pomeni, da so potem drugi narodi slabši.
Nič ne rečem, morda sem pri svojem mnenju res osamljen, ampak zame je to šovinizem.
Ne bi se ravno strinjal, da rasizem pogovorno pokrije šovinizem. Ampak to so že malenkosti.
Če nekdo reče ''Mi smo najboljši (največji,..naj...itd.) narod na svetu'', to čisto po logiki pomeni, da so potem drugi narodi slabši.
Nič ne rečem, morda sem pri svojem mnenju res osamljen, ampak zame je to šovinizem.
Ne bi se ravno strinjal, da rasizem pogovorno pokrije šovinizem. Ampak to so že malenkosti.
Mimogrede, Ikarus, ko si me ravno predstavil kot prototip človeka, ki govori v afektu (vsaj tako sem te razumel): Velike večine tistega, kar sem kdajkoli rekel o Američanih, ne bi vzel nazaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheJack ()
Ne bi sedaj o logiki, Ikarus, kaj šele, da bi se želel prepirati, ampak vendar...
Ne, saj nekaj logike je v tem. Prepričan sem samo, da ni nikoli bilo mišljeno šovinistično, ampak v takšnem smislu, kot sem napisal.
Mimogrede, Ikarus, ko si me ravno predstavil kot prototip človeka,...
Ne gre zato, samo preblisk je bil - poleg tega si eden redkih, ki imajo hrbtenico in povedal, da si se zmotil.
Velike večine tistega, kar sem kdajkoli rekel o Američanih, ne bi vzel nazaj.
Saj - velika večina najbrž tudi ni rasistična/šovinistična. Ni škoda, da se lahko ob vsakem trenutku obesimo na nekaj, kar niti ni bilo mišljeno "čisto zares"?
Pomembneje:
Je prav, da se šovinizmu/rasizmu v javnosti ne pusti dihati?
Sam se prepričan, da ja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ikarus ()
sifu ::
rasizem? zakaj? zato ker ne maram američanov?
a nekateri res dojemate poste v nato temi tko dobesedno....
s tem da nekateri nocemo v nato, sovrazimo americane itd
a ste res tako slepi???
jest američanov NE sovražim...skoraj enačim jih z nami...bomo vidl ce smo isti..ali tudi mi slepo ubogamo svoje politike? bomo sli v nato tako kot si je rupel zaželel? ali mu bomo izpolnili zeljo? njegovo! ne mojo! in ne vecine tega naroda!
jest sem in to ponavlam PROTI AMERIŠKI ADMINISTRACIJI...in NE proti američanom...ne vem kje tukaj potem iskati rasizem..
to da ne maram nekoga, ki se baše s hamburgerom in ceu dan lenar pred tv-jem in zivi lepo ker majo hud standard NI rasizem...ampak se mi pac clovk gnusi ko si ga zamisljam z vsem tem sirom pa mastjo okol gobca...
ampak pustmo to..to je blo cist mimo..vecina americanov je OK..imajo malo prevec ponosa za moje pojme ampak to me ne moti...moti me to , da se imajo za najvecjo demokracijo na svetu..ko pa vsi vemo da je evropa 10x bolj demokraticna....in oni nam poskusajo se vedno in znova in znova povedat da to ni res...da smo mi loleki...in kdo sem jest da se jim bom pustu??!? Tony Blair?
ne vem ne vem skje vam take rasisticne ideje...mam obcutek, da nimate vec nobenih argumentov v temi nato in je blo treba odpret novo temo (rasisticno), kjer boste uveljavili svoje!! kako ubogo...
:O
a nekateri res dojemate poste v nato temi tko dobesedno....
s tem da nekateri nocemo v nato, sovrazimo americane itd
a ste res tako slepi???
jest američanov NE sovražim...skoraj enačim jih z nami...bomo vidl ce smo isti..ali tudi mi slepo ubogamo svoje politike? bomo sli v nato tako kot si je rupel zaželel? ali mu bomo izpolnili zeljo? njegovo! ne mojo! in ne vecine tega naroda!
jest sem in to ponavlam PROTI AMERIŠKI ADMINISTRACIJI...in NE proti američanom...ne vem kje tukaj potem iskati rasizem..
to da ne maram nekoga, ki se baše s hamburgerom in ceu dan lenar pred tv-jem in zivi lepo ker majo hud standard NI rasizem...ampak se mi pac clovk gnusi ko si ga zamisljam z vsem tem sirom pa mastjo okol gobca...
ampak pustmo to..to je blo cist mimo..vecina americanov je OK..imajo malo prevec ponosa za moje pojme ampak to me ne moti...moti me to , da se imajo za najvecjo demokracijo na svetu..ko pa vsi vemo da je evropa 10x bolj demokraticna....in oni nam poskusajo se vedno in znova in znova povedat da to ni res...da smo mi loleki...in kdo sem jest da se jim bom pustu??!? Tony Blair?
ne vem ne vem skje vam take rasisticne ideje...mam obcutek, da nimate vec nobenih argumentov v temi nato in je blo treba odpret novo temo (rasisticno), kjer boste uveljavili svoje!! kako ubogo...
:O
Evo, lepo povedan.
Proti civilistom nobenega naroda nimam čisto nič, če me ne ogrožajo preveč. Lep primer pri nas so čapci. Poznam jih par, ki so lepo končal šole in šli delat, ampak dilerji jih pa vse spravljajo ob slab glas. Kot vemo pa naš spomin deluje najbolje s povezovanjem, in ko vidimo nekoga rjave polti takoj pomislimo na čapca. Na žalost je tako:)
Proti civilistom nobenega naroda nimam čisto nič, če me ne ogrožajo preveč. Lep primer pri nas so čapci. Poznam jih par, ki so lepo končal šole in šli delat, ampak dilerji jih pa vse spravljajo ob slab glas. Kot vemo pa naš spomin deluje najbolje s povezovanjem, in ko vidimo nekoga rjave polti takoj pomislimo na čapca. Na žalost je tako:)
zee ::
Zaklepam. Nekrofilije ne maramo.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tožba debelih Američanov (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 8603 (6019) | Tear_DR0P |
⊘ | HE CIA ve več o nas kot jaz vem ...Oddelek: Loža | 1943 (1293) | OwcA |
» | Vika očitno popu....Lj ima novo županjo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5095 (4120) | Ikarus |
» | ZDA se zopet mešajo v notranjo politiko suverene države (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 3376 (2734) | para-site |
» | ŠovinizemOddelek: Loža | 1813 (1461) | TheJack |