Forum » Omrežja in internet » Siol ADSL.. 4 racunalniki logirani naenkrat
Siol ADSL.. 4 racunalniki logirani naenkrat
Vapo1 ::
... imam siola adsl... v modem utaknem switch.. in v switch 5 computerjev... in potem vsakega logiram z istim usernameom in passom za siol....
super... delajo 4 racunalniki .. 5 pa timeouta... siol ima omejitev namrec za 4 computerje...
da preidem k bistvu..... vse super... ampak najbolj super je to da imam paket 1024/256... in vsi 4 racunalniki hkrati delujejo vsak zase na tej hitrosti... torej ce bi sestel hitrosti vseh racunalnikov bi bilo vse skupaj 4MB/1MB...
(modem je itak sinhroniziran na vec kot 10 mbitov ker imam SIOL TV takoda modemske omejitve ni).... torej zgleda da je siolovo omejevanje "Softversko na vsak username".. in ne na "mojo linijo kot eno celoto"...
zanima me ce tudi vam tako deluje... zanima me pa zato ker razmisljam o prehodu na VDSL(ki je pri meni mozen) kjer bi imel hitrejse pakete za isto ceno (1MB/1MB)... ampak ce bi ta fora da vsi 4 da so vsi 4 computerji omejeni vsak posebej nehala delovati.. potem bi dejansko bil na slabsem kot sem sedaj....
zato me zanima ce je to standard pri siolu (ce je pri drugih uporabnikuh tudi tako)... ali pa so samo pri meni kaj zamuckali v mojo korist...
super... delajo 4 racunalniki .. 5 pa timeouta... siol ima omejitev namrec za 4 computerje...
da preidem k bistvu..... vse super... ampak najbolj super je to da imam paket 1024/256... in vsi 4 racunalniki hkrati delujejo vsak zase na tej hitrosti... torej ce bi sestel hitrosti vseh racunalnikov bi bilo vse skupaj 4MB/1MB...
(modem je itak sinhroniziran na vec kot 10 mbitov ker imam SIOL TV takoda modemske omejitve ni).... torej zgleda da je siolovo omejevanje "Softversko na vsak username".. in ne na "mojo linijo kot eno celoto"...
zanima me ce tudi vam tako deluje... zanima me pa zato ker razmisljam o prehodu na VDSL(ki je pri meni mozen) kjer bi imel hitrejse pakete za isto ceno (1MB/1MB)... ampak ce bi ta fora da vsi 4 da so vsi 4 computerji omejeni vsak posebej nehala delovati.. potem bi dejansko bil na slabsem kot sem sedaj....
zato me zanima ce je to standard pri siolu (ce je pri drugih uporabnikuh tudi tako)... ali pa so samo pri meni kaj zamuckali v mojo korist...
Zheegec ::
To si kaj testiral? Omejitev je prav za linijo, praktično nemogoče je, da bi bilo tako, kot si napisal.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Pyr0Beast ::
Uporabi router, mu nastavi samodejno povezavo in furaj DSL preko lana, brez, da bi moral vsakič klicat.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vapo1 ::
RES!!... tako deluje... vsi 4 racunalniki hkrati do konca upload in download.. vsak 1024/256...torente furam na vseh 4 computerjih.. in leti
btw pyro... ruter mije brezveze... tako mi je precej bolje ker ima vsak computer svoj ip...
... probajte še vi... pa da vidimo ce vam tudi dela tako...
btw pyro... ruter mije brezveze... tako mi je precej bolje ker ima vsak computer svoj ip...
... probajte še vi... pa da vidimo ce vam tudi dela tako...
Pyr0Beast ::
Mam optiko 10/10, router in open wi-fi AP. Ip-je ima vsak komp svoj, tak da se ne obremenjujem s tem.
Some nanoparticles are more equal than others
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako ste zadovoljni z delovanjem T-2 ponudnika za internet? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 12264 (8065) | durrenmatt |
» | kvaliteta internetne povezave?Oddelek: Omrežja in internet | 2657 (2133) | Flux |
» | Volja ADSL (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 12195 (6363) | angus255 |
» | Volja - cenejši internet kot T-2? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 17060 (9516) | Wox |
» | ADSL routerOddelek: Kaj kupiti | 2312 (1602) | koyotee |