Forum » Strojna oprema » 8600 GTS tiktaka in piska!!?
8600 GTS tiktaka in piska!!?
Silver ::
Pozdravljeni!
Sem novopečeni lastnik GIGABYTE 8600GTS 256Mb, in res ne vem če je to normalno ampak moja grafična ima pasivni hladilnik, reklamirana kot "silent" , ko pa se prižge pa tiktaka in cvili kot podivjan hrček v budilki. Zvok, ki ga oddaja je podoben temu na POSNETKU, le da je ob surfanju in uporabi aerota bolj tiktakajoč, ob igrah pa bolj cvileč. Glasnost je nekje na nivoju trdega diska, cviliti pa zna tudi kar malo bolj, kar pa je za moj drugače tih računalnik zelo moteče.
Na spletu sem zasledil že veliko ljudi s podobnimi problemi, pravtako pričakujem odgovor od trgovine, če je to tovarniška napaka ali pa je to normalno. Na tujih forumih nekateri kartice vračajo dokler ne dobijo tihega primerka, večina pa se jih sprijazni s hrupom. Na forumih nVidi-e za enkrat še ni odgovora na to TEMO.
Grafikulja ima maksimalno 60°saj jo prisilno hladim, preverjeno pa temperature ne igrajo bistvene vloge.
Zanima me vaša izkušnja z grafičnimi karticami in glasnosjo le teh. Sam menim da t.i. "silent" serija ni vredna imena če more potiktakat in poškrtat že ko odprem start! Ne vem ali naj tudi sam grafično nesem zamenjati v trgovino, ali pa se odločim za pasivno 8600 GT 512MB, če je le ta sploh kaj tišja.
Sem novopečeni lastnik GIGABYTE 8600GTS 256Mb, in res ne vem če je to normalno ampak moja grafična ima pasivni hladilnik, reklamirana kot "silent" , ko pa se prižge pa tiktaka in cvili kot podivjan hrček v budilki. Zvok, ki ga oddaja je podoben temu na POSNETKU, le da je ob surfanju in uporabi aerota bolj tiktakajoč, ob igrah pa bolj cvileč. Glasnost je nekje na nivoju trdega diska, cviliti pa zna tudi kar malo bolj, kar pa je za moj drugače tih računalnik zelo moteče.
Na spletu sem zasledil že veliko ljudi s podobnimi problemi, pravtako pričakujem odgovor od trgovine, če je to tovarniška napaka ali pa je to normalno. Na tujih forumih nekateri kartice vračajo dokler ne dobijo tihega primerka, večina pa se jih sprijazni s hrupom. Na forumih nVidi-e za enkrat še ni odgovora na to TEMO.
Grafikulja ima maksimalno 60°saj jo prisilno hladim, preverjeno pa temperature ne igrajo bistvene vloge.
Zanima me vaša izkušnja z grafičnimi karticami in glasnosjo le teh. Sam menim da t.i. "silent" serija ni vredna imena če more potiktakat in poškrtat že ko odprem start! Ne vem ali naj tudi sam grafično nesem zamenjati v trgovino, ali pa se odločim za pasivno 8600 GT 512MB, če je le ta sploh kaj tišja.
xabre ::
Jaz bi direkt znorel, če bi mi grafa tako cvilila.
Verjetno pa zvok prihaja iz napajalnega dela grafe.
Verjetno pa zvok prihaja iz napajalnega dela grafe.
Silver ::
Kot sem že napisal s hlajenjem ni problemov, saj temp. ne presežejo 70°!
Smem vprašati katero grafično točno si imel/imaš (proizvajalec, model)?
Zaenkrat bom kartico probal zamenjat, če bo zvok isti pa bom vzel GT varianto in poizkusil kaj bo tišje.
Smem vprašati katero grafično točno si imel/imaš (proizvajalec, model)?
Zaenkrat bom kartico probal zamenjat, če bo zvok isti pa bom vzel GT varianto in poizkusil kaj bo tišje.
bate ::
Imam prav tako kot ti, gigabyte 8600gts 256mb silent. Pri meni ima idle, med surfanjem itd. približno 70°C, obremenjena pa je šla do nekje 105°C in takrat je piskala, ne pretirano a slišno. Zdaj sem obesil gor ventilator, idle je enak, pod obremenitvijo pa vklopim vnetilator. Od kod zvok prihaja si ne predstavljam čist, ker je kot veš ena stran cela pokrita s hladilnikom.
Poskusi zamenjat
Poskusi zamenjat
Magic1 ::
Jaz imam tudi gigabaytovo in mi je dosedaj piskala le ko grem v Crysis, drugače je tiha. Med igranjem Crysisa je tudi nato tiha. Tako, da je za preživet, drugače bi jo menjal. Imam pa probleme z nastavitvami, se splah da natavit širino in višino slike na tv-ju? V nastavitvah in control panelu skoraj ni ničesar za nastavit?!?
Magic
HairyFotr ::
GigaByte 8600GT 256MB, tudi pasivna, nenavita... V igrah se oglaša kot star modem pri povezovanju, pri premikanju oken pa malo šumi.
Na youtubu je tip napisal update, da problem izgine, če vklopiš V-sync, ampak pri meni ni razlike.
Na youtubu je tip napisal update, da problem izgine, če vklopiš V-sync, ampak pri meni ni razlike.
m0LN4r ::
A nebi nekdo razmontiral to stvar in pogledal kaj je to? Pri nekaterih trgovinah se da zmenit da ti dajo enako karto le da z aktinim hlajenjem. (gigabyte)
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Mobidick ::
Tole ni za nVidiine grafične nobena posebnost. Kolega je kupil Gigabytov GF 8600GT silent, pa je tudi piskal podobno glasno (ko je zagnal kaj pod 3D (špili, benčmarki,...)). No, potem jo je zamenjal za enak model, in ta sedaj piska mnogo tišje. Tudi moj Geforce 7600GT piska, sicer bolj potiho, ampak če poženem kak špil in ugasnem zvok, slišim piskanje grafične ki je v kišti pod mizo.
Meni sliči to na nekvalitetne komponente na kartici.
Zamenjaj jo! Sicer dvomim, da bo naslednja čist tiha, ampak na vsaj malo bolj znosno pa lahko računaš.
Meni sliči to na nekvalitetne komponente na kartici.
Zamenjaj jo! Sicer dvomim, da bo naslednja čist tiha, ampak na vsaj malo bolj znosno pa lahko računaš.
The future is digital!
Vuli ::
čudno to. Jaz mam XpertVision 8600GTS navito sam mi prav nič ne piska.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | temparatura previsoka?Oddelek: Navijanje | 1042 (771) | seos |
» | Katera grafična je boljša (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5510 (3900) | blackbfm |
» | silent pc - zero noiseOddelek: Kaj kupiti | 3819 (1657) | GrimReaper |
» | katero graficno bi vzeli ce bi imeli na voljo samo ti 2 :saphire x1950pro in gigabyte (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6737 (4436) | seljo |
» | Mlacom že ima 8600GTS? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9578 (6029) | plavi85 |