» »

licenčni XP-ji (najceneje)

licenčni XP-ji (najceneje)

karafeka ::

Kje dobiti nabolj poceni licenčna Okna XP za privat firmo? Se da še kaj ceneje kot pa za 120€?

Kako sploh preveriti, da so windowsi licenčni, če se kupuje rabljene? Kakšne dokumente je potrebno obvezno dobiti zraven ?
  • spremenil: karafeka ()

Zheegec ::

Dejansko samo licenčno nalepko - ampak OEM licence niso prenosljive med računalniki!

Drugače se DSP (oz OEM) licenco dobi za cca 80€.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

PacificBlue ::

Ja samo kokr jaz vem dobiš DSP verzijo samo ob nakupu novega računalnika..

Zheegec ::

Jo dobiš tudi posebej, samo licenca je drugačna (vezana na matično ploščo).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Duhec ::

DSP Get Genuine Kit WinXP Pro SP2 English DSP

To je edina najcenejša DSP licenca, ki ob nakupu ni vezana na obvezen nakup računalnika in edina najcenejša možnost, da legaliziraš starejši ali trenutni računalnik, ki ima nelegalno programsko opremo.Prenos licence na novejši računalnik ni možen, ker je to DSP verzija in s tem vezana na računalnik, kjer bo ta verzija nameščena.
To je zaenkrat najcenejša možnost legalizacije XPjev, pa še to samo na angleško verzijo in to za ceno cca. 170€ z DDV . Ok, tudi manj.
http://www.enaa.com/oddelki/microsoft/i...

Vse ostale različice OEM (DSP) XPjev, ki se tržijo, so namenjene zgolj nakupu skupaj z novim računalnikom in ne samo osnovno ploščo, diskom, miško.... in niso namenjene legalizaciji starejših računalnikov !

Če ima nek s.p. ali d.o.o. naknadno samo račun za DSP verzijo OS-a ne velja nič ob morebitni kontroli. Na računu mora biti napisan celoten računalnik skupaj s programsko opremo DSP, če je računalnik seveda sestavljen po kosih. Če pa kupiš brand name računalnik (HP, IBM, Dell ...) pa navadno dobiš že predinštaliran sistem skupaj z OEM nalepko.

Obstaja tudi XP v FPP verziji (škatla) z ubitačno ceno cca. 400€, ki ni vezan na strojno opremo (računalnik) in ga lahko inštaliraš na nov računalnik, če seveda starega uničiš in v osnovnih sredstvih tudi razknjižiš.

Še vedno velja, da je najcenejša pot nakup programske opreme skupaj ob nakupu računalnika.

Chessman ::

Definitivno še velja dejstvo kupi novo mašino in zraven win.
Prej omenjen paket je na žalost samo ANG verzija, gor se sicer da naložiti slo pack vendar potem windowsi več ne spadajo v kategorijo licenčnih.
Tako imaš dve možnosti Kupiti za 400€ FPP ali pa za 80€ OEM + mašino. Za tisto razliko v ceni 320€ dobiš že kar nekaj od mašine.
V bistvu sicer porabiš enako količino denarja vendar imaš novo mašino. V bistvu rabiš ohišje, proceso, ram in disk. Vse ostale komponente lahko uporabiš iz starega računalnika. Ker ti nobeden ne more preprečiti nadgradnje računalnika (dodaš večji disk, več rama itd).
Če pa imaš vse skupaj na računu napisano kot računalnik in ne po posameznih komponentah pa lahko tako iz svoje stare mašine uporabiš vse kar je od HW boljše kot novo. Saj ti v tem primeru nihšče ne more dokazati kaj je bilo prej v mašini. Paziti moraš samo na to da ti prodajalec ne aktivira win preden zamenjaš HW.

PS: pa ne klicat na M$ kako je z licencami ker nimajo pojma. Sem imel primer ko nalepka ni šla odstraniti iz embalaže, zaradi tovarniške napake torej nisi mogel nalepiti na PC. Izjava M$ tehnične službe vzami škarje izreži iz originalnega ovitka in jo z selotejpom prilepi na mašino. Toliko o nasvetih M$ tehnične službe. Ko pa pride kontrola pa kaj, kako naj jim razložim zakaj selotejp.

ender ::

Chessman: MS Slovenija itak nima pojma kaj prodajajo. Poizkusi ugotoviti, kateri programi so del katerega paketa Office 2007 (pri tem mislim na "dodatne" programe, kot npr. Picture Manager, ker se ti vedno namesti vse, potem pa po treh mesecih tričetrt teh programov crkne, če nimaš Pro verzije).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup windows 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
8216067 (7508) gslo
»

Windows 8 brez škatlaste različice? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8421659 (15814) Jst
»

Nakup licence za neoriginalen windows

Oddelek: Operacijski sistemi
317919 (6408) s51as
»

Je legalno naložiti Visto na drug računalnik??

Oddelek: Operacijski sistemi
363804 (2710) nonenone
»

Kje kupit Windows XP Pro in koliko stane?

Oddelek: Operacijski sistemi
384799 (3749) bond007

Več podobnih tem