» »

Glasnost PS3 pri predvajanju filmov

Glasnost PS3 pri predvajanju filmov

Mitch ::

Glede na to, da bom v kratkem kupil igralno konzolo PS3 primarno za gledanje Blu-ray filmov me zanima, kako moteče je delovanje ventilatorja konzole pri gledanju filmov? Prodajalec v Big Bangu me je namreč opozoril, da konzola med delovanjem oddaja kar precej močan hrup. Sicer nemih filmov ne bom gledal, ampak vseeno bi rad pred nakupom vedel, če je stvar moteča za dobršen del uporabnikov?

Hvala!
Mitch

[SkA] ::

Bi rekel, da je prodajalec konzolo postavil na neprimerno mesto, pa je prišlo do pregrevanja, zaradi česar so se dvignili obrati na ventilatorjih - podobno kot na računalniku.

Sam sem pred kratkim kupil PS3 in prvi plan je bil, da ga postavim v omarico k Wiiju. Žal se PS3 s tem ni strinjal, ker je krajši čas po začetku igranja igre dvignil obrate na ventilatorjih in to precej - zadeva je bila moteče glasna, pred tem pa je bil neslišen. Po krajšem eksperimentu sem seveda prišel do zaključka, da mu omarica (čeprav odprta) ne ustreza, ker se očtino nabere preveč toplega zraka. Ko sem ga postavil ven iz omarice (sedaj je praktično na "prostem") ga nisem več slišal, tudi po znatno daljšem gaming sessionu.

Sicer je res, da je vse subjektivno ter odvisno od ambienta in da se težko pogovarjava o hrupu, ki ga oddaja, ampak zadeva je izredno tiha. Če se ravno postaviš z glavo blizu njega, se sicer sliši manjše brenčanje (verjetno trdega diska, lahko pa da ventilatorčkov) ampak zadeva že na 30 centimetrov počasi postane neslišna, na neki normalni razdalji pa slišim izključno občasno sukanje glave blu-raya, pa še to ne pri vseh igrah.
Filma žal nimam nobenega, da bi lahko testiral, če se tam tudi pojavlja.

Suma sumarum - zadeva je prijetno tiha in že pri tihi jakosti zvočnikov ne boš slišal zadeve, če le poskrbiš da je na dovolj zračnem mestu. Tudi nasplošno PS3 slavi kot tiha konzola, tako da je IMHO skrb odveč. Skoraj zagotovo je prodajalec postavil zadevo na ne preveč primerno mesto, zaradi česar je dobil slabo izkušnjo z ventilatorji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

Mitch ::

Hvala za res izčrpen odgovor!
A je slučajno možno, da bi določena verzija ali serija konzol imela drugačen hladilni sistem in s tem večji/manjši hrup? Sam se sicer odločam za najcenejšo verzijo z 40 gigabajtnim diskom...

Lep pozdrav!
Mitch

P.S. Prodajalec je imel konzolo postavljeno v odprti omarici, tako da konzola ni bila zaprta. Je pa v precej hrupni trgovini težko presodit o jakosti hrupa...

[SkA] ::

Naj bi bile 40GB verzije celo hladnejše od 60GB verzij. Koliko je dejansko na tem ne vem, najprej se je nekaj ugibalo, da so 40GB modeli izdelani v 45 nm tehnologiji, zaradi česar ima tudi manj odprtin spredaj, kasneje pa je Sony nekaj tudi zanikaval. Tako da ne vem po pravici povedano, ampak pomojem ne bi smelo biti kake pretirane razlike v glasnosti, če ga pozicioniraš "na prosto".

Kar se tiče omarice, tudi pri meni ni šlo za zaprto omarico - bila je odprta (torej 3 stene in "strop"), PS3 je stal pokončno in imel nad sabo še par centimetrov lufta (ob eno stran pa še 40 cm prostora), ampak problem je v tem, da na zadnji strani kar konkretno oddaja vroč zrak. Če ga porineš preveč k "stenam", se zrak kopiči okoli PS3. Če ne se pa s časoma v omarici, zaradi "strehe" nabere topel zrak in spet lahko postane glasen.

Kot sem rekel, pri meni je sedaj izven omarice - oziroma na polički, nad katero ni kakega "stropa", tako da se vroč zrak nima kje zadrževati in PS3 ostane tih kot se le da. :) Pa tudi kolega ima svojega na omarici ob TVju, na podoben način in se nič ne pritožuje, da bi bil glasen. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PS3 vs. XBOX 360 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Konzole
110993272 (40015) XsenO
»

Glasnost PS3 slim

Oddelek: Pomoč in nasveti
71018 (784) opeter
»

Playstation 3 naenkrat postane zelo glasen!!!

Oddelek: Konzole
111316 (1316) Apple
»

Zvočno izolacijska pena ne deluje, kako naprej?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
165870 (5587) rkb2
»

Preglasna kišta ?!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231324 (894) toplakm

Več podobnih tem