» »

Odstranitev ventilatorja na grafični

Odstranitev ventilatorja na grafični

debil ::

Imam staro grafično (x700pro) in izgleda da ta nima senzorja za toploto. AtiTool mi ne kaže temperature. Rad bi odklopil njen originalen ventilatorl in spodaj na ohišje dal 120mm da piha navzgor(proti grafični). Zanima me koliko je to varno, a bo zadostovalo, da se ne pregreje? In kako sploh opazim pregrevanje? Zelo je glasen ventilator a za to grafično ne bi rad kupoval novega hladilnika.

Pyr0Beast ::

Dobro bi bilo, če bi tisti vent ustrezno pritrdil, da se nebi izmaknil, drugače bi moralo delati, sicer pa lahko na komot preveriš, da malce hladilnik primeš, dokler je še znosno vroč je v redu.
Drugače pa za hišni vent vem, da za 9500 ni bil dost :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

sid911 ::

Hja, odvisno kak hladilnik ima ta tvoj x700pro. Če ima kaj podobnega kot moj GeCube X700PRO potem odsvetujem odklop ventilatorja.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sid911 ()

bluefish ::

ventilator, ki bo ždel na dnu ohišja in pihal v nekakšni smeri proti grafični, ni ravno dobra rešitev. Raje ga nekako pritrdi neposredno na grafično.

Urc ::

Načeloma zgoret nima kaj. Ko se bo grafična pregrevala boš že začel opažati zelene pikce, manjkajoče elemente na zaslonu (artifakti), po vsej verjetnosti bo sledil freeze. Bi pa tudi jaz v tvojem primeru vzel original hladilnik dol in montiral novega neposredno na grafično.

Že dva dni imam odklopljen originalni ventilator na hladilniku in priklopljen 12cm, pa še ni bilo problemov.

Na žalost moja grafična nima tako velikega ventilatorja na sebi. Je 4cm, če ne še manj. Če bi bil večji, ga zagotovo ne bi menjal, ker me verjetno tudi ne bi motila glasnost. Je pa od club3d x700pro.

Evo še par slik kako sem naštimal.

Na večerni otip od celodnevnega delovanja, je hladilnik topel, da se ga držati normalno. Nisem pa še zagnal kakšnih iger, da bi videl učinek brez tistega ventilatorja. Če je tako kot Urc pravi, upam da ne bo večjih problemov, samo da mi ne pregori. To me je skrbelo.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: sid911 ()

m.i.h.a. ::

jaz bi še tist cover na hladilniku odstranil, da bi bolj izpostavil rebra in bolj fiksiral vent, ker v trenutnem stanju ne zgleda preveč stabilno

Vent je stabilen, vem kaj sem delal. Podstavki so pa fiksirani, sicer s tem kar sem imel takrat pri roki. :) Bom pa poskusil še pokrov hladilnika odstraniti, hvala. Najprej sem mislil ventilator pod grafično dati, pa se mi je zdelo 12cm malo "neizkoriščeno," tako da na poziciji ki je zdej mi hladi tudi matično.

Pyr0Beast ::

Če je vent pod kotom, je definitivno bolj učinkovit.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Sem probal zagnati igro in je delala normalno, čez pol ure se spomnim da bi bilo treba preveriti hladilnik in tako preverim. Bil je na otip tako vroč da ga nisem mogel držati več kot par sekund. S sliko je bilo v tem času vse v redu. Čudno. Lahko si le mislim koliko je bil šele proc vroč.
Sedaj ko hočem kak špil pognat, vklopim vent na grafični in to je to. Mislim da je še namanj dela.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novo ohišje in hlajenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
617541 (5950) solatko
»

hd 4850 + AC accelero s1 rev 2 ?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
717837 (5676) M-XXXX
»

kaj vzeti na servisu v rangu 9600xt?

Oddelek: Pomoč in nasveti
191257 (860) AngelOfDeath
»

Imam Radeon 9800 pro, pa bi jo zamenjal pocasi..S katero?

Oddelek: Kaj kupiti
432329 (1430) gandolfini
»

Nakup novega računalnika - predračuni, lepo prosim za pomoč (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
1628060 (6151) CaqKa

Več podobnih tem