Forum » Loža » Kaj je HOMOGENIZIRANJE?
Kaj je HOMOGENIZIRANJE?
simoni ::
Mene pa zanima če bi kdo od vas vedel kaj je to
"HOMOGENIZIRANJE"! Rabm za eno prjatlco, ki hodi na Bio-tehniško gimnazjijo! :D
Upam da je kakšn tuki ka bi to vedu!
LP
"HOMOGENIZIRANJE"! Rabm za eno prjatlco, ki hodi na Bio-tehniško gimnazjijo! :D
Upam da je kakšn tuki ka bi to vedu!
LP
Tomi ::
Homogeniziranje je priprava homogenega sistema, torej na videz enotnega. Izraz se npr. uporablja pri emulzijah, ko imaš dve fazi, ki se ne mešata, dodaš emulgator (topen v obeh), in dobiš homogeno emulzijo, torej ne vidiš ne ene, ne druge faze. Ali pa recimo prahove lahko homogeniziramo, da so enako konstistentni.
Če je to, to, kar misliš.
Če je to, to, kar misliš.
metrodusa.blogspot.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tomi ()
Baja ::
Jao, folk a za vas je slo-tech celi internet. A ne znate nič sami najti.
klik
Vidiš, Tomi, jaz tega ne vem tako lepo razložit, pa sem mu šel link poiskat, ti pa kar z glave.
klik
Vidiš, Tomi, jaz tega ne vem tako lepo razložit, pa sem mu šel link poiskat, ti pa kar z glave.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Baja ()
Brane2 ::
Če se prav spomnem, gre pri mleku za razboj maščobnih kapljic v nek obseg (manjših) premerov, kar naj bi otežilo nabiranje smetane...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
.:joco:. ::
prav se spomniš
homogenizirano mleko je, da maščobne kapljice "razbijejo"
pasterizirano: da ga dolgo časa na 60 stopinj grejejo
sterilizirano: zelo kratek čas močno segreto
homogenizirano mleko je, da maščobne kapljice "razbijejo"
pasterizirano: da ga dolgo časa na 60 stopinj grejejo
sterilizirano: zelo kratek čas močno segreto
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
.:joco:. ::
to so mene učili na faxu
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
Baja ::
Nekdo bi moral napisati par besed o googlu. Seveda sledi obvezna objava na slo-techu.
Primoz bi moral napisati skripto, da kdo ga ne prebere, ne sme odpirati novih tem v forumu.
Gledano z druge strani sobe pa, če bi si znali vsi vse poiskati, slo-tech ne bi več imel toliko klikov. Bi pa ST IMHO evolucijsko napredoval.
Btw, Thomas, včraj sem gledal eno oddajo o "pametnih" robotih na Discovery in ko je bilo govora o osnovnih pravilih teh robotov, sem ugotovil, da so prva tri pravila neverjetno podobna pravilom PROTOKOLA. Sicer priznam, da mi pol, kaj pol, tričetrt stvari ni jasnih, ampak po mojem bo nekaj na tem. Mogoče ne v tako bližnji prihodnosti kot ti praviš, ampak vseeno. pa prosim, ne me držati za vsako besedo ki sem jo napisal saj protolola nisem v celoti prebral, saj obsega 300 obojstraniskih strani printa (DEC 2001).
Primoz bi moral napisati skripto, da kdo ga ne prebere, ne sme odpirati novih tem v forumu.
Gledano z druge strani sobe pa, če bi si znali vsi vse poiskati, slo-tech ne bi več imel toliko klikov. Bi pa ST IMHO evolucijsko napredoval.
Btw, Thomas, včraj sem gledal eno oddajo o "pametnih" robotih na Discovery in ko je bilo govora o osnovnih pravilih teh robotov, sem ugotovil, da so prva tri pravila neverjetno podobna pravilom PROTOKOLA. Sicer priznam, da mi pol, kaj pol, tričetrt stvari ni jasnih, ampak po mojem bo nekaj na tem. Mogoče ne v tako bližnji prihodnosti kot ti praviš, ampak vseeno. pa prosim, ne me držati za vsako besedo ki sem jo napisal saj protolola nisem v celoti prebral, saj obsega 300 obojstraniskih strani printa (DEC 2001).
Sergio ::
Kdor napiše poučen, dolg ter ilustrativen članek "1-2-3 Googla", dobi objavo. Ne hecam se. Ker razumem vas, ki bentite. :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
SkIDiver ::
Homogeniziranje je postopek razbijanja maščobnih molekul na manjše dele. S tem preprečujemo na primer kvarjenje mleka ali pa margarine, ki mu rečemo žarkost maščob. Homogeniziranje mleka recimo poteka med dvema kovinskima ploščama mad katerima je mleko, ki ga plošči stisneta z pritiskom 700 barov da se poškoduje ovojnica maščobne molekule. S tem se preperuje žarkost maščob.
To je to kar nuca biotehnična gimnazija
To je to kar nuca biotehnična gimnazija
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Homogenizirani mlecni izdelki telesu vzamejo več kalcija, kot ga vsebujejo? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7275 (5748) | vostok_1 |
» | Mleko (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 20093 (11318) | BigWhale |
» | Alpsko mleko ob kuhanju eksplodira? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 23625 (20280) | echo |
» | Mleko iz mlekomata (preverjeno) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 40039 (35472) | Terman |
⊘ | Mleko, počasni ubijalecOddelek: Loža | 5246 (4669) | imagodei |