» »

Touch screen, uporaba

Touch screen, uporaba

Curious ::

V podjetju premišljujemo o nakupu touch screen-a. Zanima me ali je pri tem potrebno na karkoli paziti? Ali ob priklopu in namestitvi gonilnikov deluje enako kot vsak drug input device (namesto miške). Zasloni bi se priklopili na različne prenosnike in bili namenjeni za različne prezentacije, sejme.

Če imamo recimo že kreirano navadno Flash aplikacijo, ki smo jo do sedaj uporabljali z miško, tipkovnico ali bo ta stvar brez težav delovala tudi z uporabi touch screen-a?

Slišal sem, da imajo nekatera podjetja kreirane različne aplikacije, kamor potem samo vpišejo/spremenijo vprašanja in se potem to uporablja v povezavi s touch screen-i.

Kakršenkoli podatek, izkušnja bi bila zelo dobrodošela.

pikachu004 ::

touch-screen-e uporabljam za blagajniske sisteme, dobre izkusnje imam samo z LG lcd monitorji. imeli smo nekaj no-name firm in so bli problemi z driver-ji, pogosto ga je bilo treba kalibrirati (res da je nekaj tisoč klikov na dan).

ponavadi jih kupujemo pri aperio
http://www.aperio.si/tree.aspx?nodeid=3...

imajo usb prikljucek, driverje dobis zraven, kliknes 2x next in zadeva deluje. mores ga kalibrirat, lahko izberes 15+ tock, tako da deluje res natancno.

je pa tako, s prstom nisi nikoli tako natancen kot z misko, gumbi morejo biti malo vecji, recimo da ti prime iz 'prve' bi moral biti tako velik kot je 2x velikost gumbka 'predogled - osvezi - poslji' na tej strani.

lahko kreiras tudi desni klik miske, recimo z dvojnim klikom na ekran, funkcij je ogromno. ce te zanima ti lahko prilepim kaksen screen nastavitev.

Curious ::

pikachu004 hvala za odgovor.

Skrbelo me je predvsem to ali stvar deluje kot navaden input device (če ima ustrezne gonilnike) ali so še kakšni dodatne stvari na katere je treba paziti.
V našem primeru se bodo zasloni uporabljali bolj redko (par razstavnih prostorov letno) trenutno si pa ogledujem http://www.aperio.si/article.aspx?artic... ker ga trenutno dobim zelo ugodno.

Me definitivno stvar zanima še bolj podrobno, tako da so screen shoti zaželjeni. V čem večinoma kreirate aplikacije (ali jih za vas kakšna drugo podjetje)?

iso2000 ::

jaz sem pa zadnjic zasledil še eno firmo, ki prodaja le touch-e brez zaslonov:
www.lcr.si
Imajo pa IR touche...

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

10 inch mini prenosnik kateri (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6910081 (3765) rokp
»

Bo Windows 8.1 zastonj? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
21647029 (39360) Looooooka
»

Bo Windows Blue dobil nazaj startni meni in namizje? (strani: 1 2 3 4 )

19748948 (41921) Bistri007
»

Windows 8: Aero je mrtev, naj živi Metro (strani: 1 2 3 4 5 )

20447762 (36825) Icematxyz
»

Izšel je Windows 8 Release Preview (strani: 1 2 3 4 )

18654218 (45009) kitara8

Več podobnih tem