Forum » Loža » Prodaja po pošti in ne-prevzem
Prodaja po pošti in ne-prevzem
Djuro ::
Zahvaljujem se osebku * *, *, *, da ni prevzel naročene robe.
Šlo je namreč za računalniško komponento (oglas na tem forumu), katero sem mu na njegovo željo poslal po pošti. Ko sem ga čez nekaj dni vprašal, ali je zadovoljen s poslanim, ni bilo odgovora.
Nakar danes po skoraj treh tednih dobim zavrnjeno pošto, ker naslovnik ni dvignil poslanega.
Vem, da 5€, kolikor je stalo pošiljanje, ni veliko, pa vendarle, gre za poštenost in odgovornost.
Pričakoval bi vsaj odgovor, da si je premislil, ali pa bi si izmislil karkoli drugega.
Ja, ampak najlažje je stisnit rep med noge in bit tiho.
Šlo je namreč za računalniško komponento (oglas na tem forumu), katero sem mu na njegovo željo poslal po pošti. Ko sem ga čez nekaj dni vprašal, ali je zadovoljen s poslanim, ni bilo odgovora.
Nakar danes po skoraj treh tednih dobim zavrnjeno pošto, ker naslovnik ni dvignil poslanega.
Vem, da 5€, kolikor je stalo pošiljanje, ni veliko, pa vendarle, gre za poštenost in odgovornost.
Pričakoval bi vsaj odgovor, da si je premislil, ali pa bi si izmislil karkoli drugega.
Ja, ampak najlažje je stisnit rep med noge in bit tiho.
- spremenil: Gandalfar ()
opeter ::
Jaz sem do zdaj imel dva podobna primer. Dotične osebe namreč niso dvignile pošiljke.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
damjan11 ::
Jaz sem za to, da se odpre ena velika tema o neresnosti kupcev, ki naročajo po pošti,. nakar ne prevzamejo in se včasih celo delajo norca.
Obstajati bi morala ena črna lista za takšne!!!
Tudi jaz imam primer in sicer:
"gospod"
* * alias *
*
* * *
In zaradi takšnih ne pošljem nobe ne stvari več po pošti.
Obstajati bi morala ena črna lista za takšne!!!
Tudi jaz imam primer in sicer:
"gospod"
* * alias *
*
* * *
In zaradi takšnih ne pošljem nobe ne stvari več po pošti.
Zgodovina sprememb…
Djuro ::
Mah, problem je, da najbolj naj**ejo ravno kupci s podeželja, ki nimajo frekventnega obiska kakega večjega mesta.
In tole je tudi mene prepričalo, da enostavno ne pošiljam več po pošti.
Sej je brezveze, v bistvu sem cepec jaz, ker sem hotel bit dober do enga (očitno) mulca nekje iz vuko**bine (še ceno sem mu spustil).
Ehh, sej vem da že dolgo časa pravijo, dobrota je sirota, ampak vseeno si razočaran, ko občutiš to na lastni koži.
In tole je tudi mene prepričalo, da enostavno ne pošiljam več po pošti.
Sej je brezveze, v bistvu sem cepec jaz, ker sem hotel bit dober do enga (očitno) mulca nekje iz vuko**bine (še ceno sem mu spustil).
Ehh, sej vem da že dolgo časa pravijo, dobrota je sirota, ampak vseeno si razočaran, ko občutiš to na lastni koži.
Urc ::
Ja jaz sem tudi zato da se objavi nek rating uporabnikov ali pa se odpre tema kjer bi tole pisali. Nekako v smislu "Neresni kupci in prodajalci". Jaz če določeno stvar zagledam med malimi oglasi raje prašam, če je kako možno pošiljanje po pošti, ker npr za 15 € se mi ne splača letet na drug konc Slovenije. Raje plačam tistih 5 € poštnine.
Za take ki se delajo norca bi morali res blacklisto uredit, ker to je bedno da nekdo zajebe prodajalca s tem da ne sprejme in potem tisti prodajalec več ne pošilja po pošti...
Za take ki se delajo norca bi morali res blacklisto uredit, ker to je bedno da nekdo zajebe prodajalca s tem da ne sprejme in potem tisti prodajalec več ne pošilja po pošti...
AlienRex ::
Se eden z moje liste (ne navajam polnega priimka, da ne bo kake pritozbe glede varstva osebnih podatkov):
* *., *
uporablja email *
nick na bolhi: *
* *., *
uporablja email *
nick na bolhi: *
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors
No brain - No tumors
Zgodovina sprememb…
Jackal ::
* * alias *
*
* * *
Ni * ampak *.
Lahko daš bolj točen naslov (ZS). Imam par kolegov tam.
Walking the way is something completely different than imagining the way.
Zgodovina sprememb…
joze28 ::
Meni je pa ta * * dal ta naslov in TUDI ni sprejel:
* * * *
Tako da sedaj po pošti pošljem samo ob vnaprejšnem nakazilu € na TRR
* * * *
Tako da sedaj po pošti pošljem samo ob vnaprejšnem nakazilu € na TRR
Zgodovina sprememb…
kmetek ::
a ne obstaja neka spletna stran kjer folk objavi svoj rating itd? vem da imajo američani nekaj takega...
našel
http://www.heatware.com/index.php
našel
http://www.heatware.com/index.php
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()
poweroff ::
Da je kdo koga nategnil sploh ne vemo.
Zaenkrat vemo zgolj to, da nekaj anonimnih osebkov na forumu objavlja osebne podatke ljudi, kar je v nasprotju z zakonom. Trditev teh anonimnih osebkov pa ni mogoče z ničemer preveriti.
Zaenkrat vemo zgolj to, da nekaj anonimnih osebkov na forumu objavlja osebne podatke ljudi, kar je v nasprotju z zakonom. Trditev teh anonimnih osebkov pa ni mogoče z ničemer preveriti.
sudo poweroff
Gandalfar ::
Kot je Matthai rekel, zakonodaja nam prepoveduje obstoj taksne teme. Prav tako bi opozoril na dajestvo da je pri prodaji preko oglasov po pošti tudi prodajalec vnaprej seznanjen z rizikom neprevzema.
Vsekakor pa ste dobrodosli odpret novo temo, kjer debatirate o tej problematiki, tveganju itd. BREZ specificnih imen ali namigov, ki bi lahko razkrili osebno identiteto posameznikov.
Vsekakor pa ste dobrodosli odpret novo temo, kjer debatirate o tej problematiki, tveganju itd. BREZ specificnih imen ali namigov, ki bi lahko razkrili osebno identiteto posameznikov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prevaranti na Bolhi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 103022 (8756) | predi |
» | Neprevzem pošiljke z odkupnino (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12174 (7751) | c3p0 |
» | Neprevzem poštne pošiljkeOddelek: Loža | 11237 (6366) | objavi_nateg |
» | Prodajanje na bolhi - zakaj samo osebni prevzem?Oddelek: Loža | 6126 (3674) | solatko |
» | "Nateg" pri nakupu preko bolhe (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16194 (12081) | shadeX |