» »

Najboljsi Backup Program?

Najboljsi Backup Program?

AtaStrumf ::

Kaj priporocate kot najboljsi backup program za celotni sistem (ne samo podatke)? Ghost, Nero, ...? Naj dodam se to, da delam backup Laptopa s 160 GB diskom na 160 GB zunanji USB 2.0 disk in da je zadeva precej ze napoljena z vsem moznim, tako da bo podatkov veliko.

Ce lahko napisete se malo kaksen je postopek pri vasem priporocenem programu, tako za backup narediti, kot tudi za obnovo z USB 2.0 diska, potem bi bilo pa sploh fajn.

hooger ::

Acronis True Image

Naredi backup sistemske particije (20gb) v treh minutah, shranim na drugo particijo ali usb ključ - zadeva je velika 3,6gb. Naredil boot cd (cca. 50mb).

če gre kaj v franže, dam noter boot cd, resetiral, bootam iz cdja, programu povem kje je backup file, počakam 5 minut, resetiram in zadeva je urejena.

AtaStrumf ::

Aha zanimivo. Prvic slisim za tale progi, a je to kaj novega? Zakaj pa naredis samo sistemsko particijo? Kaj pa ce hoces cel disk? Kako naredis backup, kar iz windowsev? To mi je tako malo cudno, ker sistem deluje in dela sam svoj backup? A to sigurno deluje?

hooger ::

ja zaenkrat je men še vedno delal. Ker druge particije pač ne rabim. Lahko si narediš backup celega diska, če hočeš. Backup se naredi kar v samih windowsih ja.

m.i.h.a. ::

deluje preverjeno brez problemov

lahko se tudi nastavi "secure zone" torej particija, ki je vidna le acronisu, tam program shrani glavni image ter ostale inkrementalne....ko gre OS v franže lahko s tipko F11 (opcija acronis startup recovery manager) bootaš v program in restoraš na ustrezen datum oz glavni image.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m.i.h.a. ()

AtaStrumf ::

Acronis je torej glavni na vasi al kako?

tsatthoggua ::

Do sedaj sem uporabljal Ghost, ki sem ga zagnal iz CDja (PC-DOS i think). Nobenih problemov nikoli. Razen to, da če želiš image delat na USB zunanji disk traja in traja. Sicer odvisno od zasedenega prostora vendar tako na oko 3GB particijo melje več kot 1 uro. Verzija ki jo uporabljam je 8.0 vendar sigurno obstajajo že novejše, ki imajo mogoče že kaj dodelano podporo za USB.

Torej zaenkrat sem z Ghostom zadovoljen (navadno delam partition to image in potem kopiram image na zunanji disk iz winsow), vendar moram probat še tega Acronisa, če ga že vsi tako hvalite.:))

m.i.h.a. ::

ghost 8 je tudi kul, v bistvu je pri obeh rezultat isti - narejen backup sistema

pri ghost 8 rabiš samo ghost.exe, ki ga vržeš na boot disketo, usb, cd...bootaš in narediš image na drugo particijo, disk, usb, cd, dvd,...
Acronis ponuja še nekaj dodatnih funkcij, recimo add new disk, ki ti omogoča, da sistem preneseš na now disk z le nekaj kliki, bolj user-friendly vmesnik, izvajanje v win, schedule backup,...

levaky ::

Probaj še clonezilla.

Obstaja tudi server in deamon za diskless boot preko mreže in potem restore!

lp, MAtej

zee ::

@m.i.h.a.:
Eno vprasanje na to temo: instaliram Acronis True Image, naredim bootable CD in zapisem backup (=image) sistemske particije, ko se pojavi problem pa enostavno "prekopiram" nazaj.

Lahko isti bootable CD uporabim na vecih masinah?

lahko potem ko naredim bootable CD program odinstaliram?

hvala za info.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

m.i.h.a. ::

ja, ko pride do problema zadevo restoraš iz narejenega imđa, tega imaš lahko na drugi particiji, cd/dvd, usb disku,...v acronis lahko bootaš s cd-jem, disketo, F11 (če je opcija vklopljena) ali pa ga poženeš v win.

Misliš, če lahko isto sliko diska uporabiš na večih mašinah?
V prvotni verziji true image lahko, če je hardwer isti oz zelo podoben. Se pa dobi za acronis tudi en addon, ki ti omogoča uporabo ene slike na različnih mašinah - Acronis universal restore

lahko potem ko naredim bootable CD program odinstaliram?

lahko

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m.i.h.a. ()

zee ::

Odlicno. Tole bom pa mogoce kar kupil.

Hvala za hitre in temeljite odgovore.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Premajhna sistemska particija

Oddelek: Pomoč in nasveti
212550 (2078) joze67
»

Disk Cloning - ghost image (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
537025 (5445) thebaloh
»

Windows xp kako in s cem ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
181947 (1496) solatko
»

kako naložit image sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
102444 (2444) McMallar
»

Presnemavanje vsebine diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
51100 (1018) zvery1

Več podobnih tem