» »

Inštalacija xp ne dela. Zakaj ne mi pa vi povejte.

Inštalacija xp ne dela. Zakaj ne mi pa vi povejte.

Murcy ::

Ok problem je sledeč, kupil sem si nou rač. brez os rač ima naslednje lastnoasti:
- Intel(r) Core™ 2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz 2.33 GHz
- 2047 MB Ram
- NVIDIA GeForce 8800 GT

Ok zj pa tko mam xp-je in visto ultimate (na cd-ju seveda)
kadar hočem inštalirat xp-je mi pri zagonu inštalacijskega cd-ja pokaže moder ekran in napiše tisti (veliko ljudem zelo znan) napis "a problem has been detected and windows has...." Sem mislil da je mogoče uničen cd pa sm probi še en cede in isto in pol še en in isto. pol sem probu inštalirat visto, in voila windowsi delajo normaln. ok vse ql sam zj me pa zanima zakaj še vedno kadar hočem inštalirat xp napiše "error".
Ok pa še za vse tiste firbce (da me ne bost spraševal) xp-je hočem preprosto zard tega ker vsi vemo da vista ne podpira še vsega še posebej določenih iger in zato bi raje xpje.

Thx to all

balasko ::

mogoče imaš sata disk, probaj v boot setup-u spremeniti sata v idle pri opciji za diske

Ne vem, probaj pa javi

JohanP ::

tako nekako kot je balasko povedal.
V biosu imaš verjetno nastavljeno da so sata diski krmiljeni preko AHCI kontrolerja. Vista ima gonilnike za ta kontroler že vkomponirane v inštalacijski CD, medtem ko XP-ji tega nimajo. Če hočeš naložit XP-je imaš dve možnosti:
- preklopi na IDE kontroler v biosu (vista inštalacija bo verjetno šla po gobe)
- poglej na cd od matične plošče, če se gor nahaja AHCI gonilnik za WinXP. ki ga je potrebno slipstreamat v XP-inštalacijo preko F6 tipke.

Ni pa nujno da bo zadeva delovala. Nekatere plate zelo slabo prebavljajo kombinacijo Win XP + AHCI.

ok matična je ASUS P5KPL

Ok v biosu edina možnost v biosu k sm jo najdu glede sata nastavitev je pod funkcijo Main/IDE Configuration/disable(pač pomoje izklopiš ide kar ne pride v poštev), compatible( pod to možnostjo imaš še nasledne možnosti
-sata only (kar mi potem podpira samo disk)
-pata pri, sata sec (mi zažene cd rom ampak noče diska) "probam inštalacijo in spet neuspešno"
-sata pri, pata sec (mi zažene direktno disk)
-pata only (mi zažene cd rom) "ponovno sem probal z inštalacijo xpjev in ista zgodba
no in za disable in compitable imam še 3. možnost enhanced kateri je bil pa že serijsko naštiman tko da to tudi ni rešitev

glede ACHI nisem našel ničesar

PS: na disku onovne plošče tudi ni bilo ničesar o ACHI

JohanP ::

aha, tvoja plata ima če se ne motim ICH7 čipset, ki sploh ne podpira native sata mode. Zato nisi ničesar našel o ahci.
Očitno je problem nekje drugje.

je možno da zaradi prestare verzije xp ne dela ali mora biti novejša verzija ki ima že vključen sp2

farko ::

oćisti sedabji sistem kar koli imaš gor in ne šaraj po biosih.Ne pusti ti inštalirat verjetno je zato kriv kakšen virus najverjetneje pa trojanc,Isti problem ali podoben imam jaz.
farko

krneki0001 ::

Posnemi si N-lite, zaženi in vgradi driverje za tvoj sata kontroler že v inštalacijo, pa potem probaj inštalirat xp-je. Po moje je samo problem v sata kontrolerju.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Laptop: težava s trdimi diski

Oddelek: Strojna oprema
142345 (2062) solatko
»

Kako dodati XP k že naloženi visti z AHCI v biosu

Oddelek: Operacijski sistemi
193222 (2199) Gutjerez
»

Win XP - problemi z SATA/RAID driverji

Oddelek: Pomoč in nasveti
51123 (1027) SkyMan666
»

sata/ide nepravilno razumevanje pojma!

Oddelek: Strojna oprema
113359 (3032) Icematxyz
»

Kako naj instaliram winxp, če moj novi notebook s sata diskom, ki nima disketnika???H

Oddelek: Pomoč in nasveti
474853 (3435) al3s

Več podobnih tem