» »

Računalnik se vklpi monitor pa ne

Računalnik se vklpi monitor pa ne

IDIOT ::

Imam naslednji problem:
imam računalik, ki ga vklopim pa se mi monitor noče pržgat. Uporablu sm ga do pred ene 5meseci, ko je delu normalno. Učer sem si pa reku da bom radeona 9000 64mb zamenju za r 9700pro, ter nove rame. Imel sem 2x 256mb ter kupljenih 1x512mb (pc 133). No u glavnem, monitor se mi noče uklopit na star ne na novi grafični. Ker sm hotu sprobat now napajalnik 350w sm ugotovu da se sploh ne premakne (zgleda da je zjeban), sm dau nazaj ta starga notri (250w). Pa se mi je učeraj preden sem šel spat nekako spet uklopu monitor in sem pršu notri. To je blo ko sm meu star napajalnik, staro grafo, stare in nove rame ( ko sm prklopu še enkrat use kable za štrom u cd, dvd, disk). Pa opazu sm da mi je zaznalo sam stare rame 2x256mb namest 1024mb. Pa sm se odloču da bom zjutri sam nove rame dau not. Potem sm ga izklopu pa šou spat. To nardim, spet isto, monitor se noče uklopit potem sm ga izklopu pa šou spat. Dam sam en star ram not, isto ko prej k se je čudežno uklopu, pa spet nič ne dela. Na netu sm pogledu za matično specifikacije (k7t turbo ver3) pa piše da supporta pc133 sdimm do 1600mb). Tk da prosim za pomoč ker bom znoru.

Aja pa monitor na bratovem kompu dela o. K.

Maticna: k7t turbo ver. 3
grafi: radeon 9000 64mb/9700pro 128mb
rami: 2x256mb/2x256mb in 1x512mb
napajalnik: 250w

Lp

aja pa ko ga uklopim se mi zbrise na ekranu tist videocable signale, tk da zazna ce je monitor prkloplen u grafo

evo javljam se z starga kompa da pove, da mi spet dela
na stari kišti, sam ztej mam pa roblem pa nevem če zjeban slot.
zejle mi je najdlo 768rama, kar pomen 1x256 in 1x528mb. kar pomen da mi ne zazna 1x256, zej me zanima, a je možn da je slot zjeban al pa da se ga ne da vredu ustavit v slot

kake ideje?

opeter ::

Verjetno je res problem s tretjim slotom za RAM.
Eden mojih znancev je tudi imel eno takšno matično, kjer je bil 2. slot (od skupaj štirigh) za pomnilnik poškodovan.
Ravno zaradi tega mu DC način nikoli ni deloval (če je želel uporabiti 2. in 4. slot). Zanimivo, da pa je v 1. in 3. slotu DC deloval pravilno.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Daedalus ::

Lahko pa samo, da se rami med sabo ne razumejo. Probaj razne kombinacije, vrstne rede, tretji slot testiraj z delujočim ramom, ipd...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

JohanP ::

Nekdo v temi omenja DC - dual channel. Pozabite DC na kt133a čipsetu.

Jaz bi na tvojem mestu najprej zresetiral bios - odklopi od štroma, iztakni baterijo, počakaj 20 sekund in spet priklopi.
Probaj z različnimi kombinacijami rama, dokler ne najdeš ta prave. Za foro poskusi najprej na PC-100 nastavitvi v biosu. KT133a čipset je imel precej bugov in zelo možno je, da sploh ne boš zmogel furat 133MHz na vse treh ram slotih - lahko pa boš fural vse tri na 100MHz.

Še moje gledanje na problem z grafično kartico:

Radeon 9000 64mb lahko preverejeno laufa na AGP 1x/2x/4x platah kot je tvoja k7t
Teoretično naj bi tudi radeon 9700pro laufal na platah, ki imajo 1,5V napajanje (4x), vendar je to ponavadi bolj izjema kot pravilo.
Če povem enostaveje: Tvoja plata je verjetno prestara, da bi lahko poganjala AGP 8x (0,8V) karto. Teoretična možnost sicer obstaja; poglej na samo kartico in v navodila za matično ploščo, ali obstaja kje jumper, ki ti preklopi AGP delovanje na 4x (1,5V). Možno je tudi, da ima grafična kartica to rešeno brez jumperja. Ponavadi je to na matični plošči sicer rešeno s samo obliko AGP slota, saj je različen za različno voltažo. Na žalost pa obstajajo tudi unverzalni AGP sloti, ki požirajo vse AGP variante, ne glede na to ali matična plata dejansko lahko poganja tisto kartico.
V takem primeru lahko samo upaš, da nisi skuril 9700 grafične plošče.

Poglej, če gredo vsi pini od r9700 v agp slot, ali slučajno kateri ostanejo zunaj?

Nisi napisal kak procesor imaš? Ti laufa na FSB 100 ali FSB 133MHz?

Dodatek:
Za nedelovanje r9700 je lahko razlog tudi prešvoh napajalec.
Če se ne motim ima r9700 dodatno napajanje na plošči - si ga priklopil na molex?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JohanP ()

JohnB. Evo use sm zrihtu, sam ko prklopim R9700 mi začne piskat enakomerno in kratko. na netu sm preveru da pomen problem z napajanjem. zgleda da je res u tem fora k ti pravis (to me skrbi). Sam glej ko je kolega dobu mis(pravo) u komp mu je crknu n mi je dau to grafo, ker je moja u kurcu. tk da ce je zjebana me ne skrbi.

zanima pa me kk naj prestavim pa kje na to voltažo?

aja pa nevem kaj je molex. samo pa predvidevam da je tak priklop kot za disketnik. to sm upazu dans, tk da bom probu u petek prklopit predn grem na lan.

ej pa da grafa dela pa poljubim te jony

sam te fore s FSBji ne zastopim, pa niti ne vem ker je.
ce je amd 999mhz bo bl kurac

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18716807 (8846) Vlad Tepeš
»

Kateri prenosnik je pravi zame? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14916737 (7698) Seb4
»

3d mark 2003 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Navijanje
56632950 (17097) R33D3M33R
»

Kaj ste vse uspeli skurit z OC? (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
886064 (3813) MasterMiG
»

Radeon 9500 in čudna slika (črtna koda)

Oddelek: Strojna oprema
422076 (1427) mi_c_ho

Več podobnih tem