Forum » Zvok in slika » video nadzor
video nadzor
tehnakar ::
Živjo
Zanima me, katero kamero mi priporočate za nadzor okolice vikenda. Kamera naj bi bila tudi nočna in pa doseg vsaj 15-20 m. Kamero bi priključiv na računalnik, ta pa naj bi snemav takrat ko bi se kaj premaknilo( senzor ali programsko) in potem še nekaj časa. Lahko tud napišete predloge kako bi vi to po vaše izpeljali.
Zanima me, katero kamero mi priporočate za nadzor okolice vikenda. Kamera naj bi bila tudi nočna in pa doseg vsaj 15-20 m. Kamero bi priključiv na računalnik, ta pa naj bi snemav takrat ko bi se kaj premaknilo( senzor ali programsko) in potem še nekaj časa. Lahko tud napišete predloge kako bi vi to po vaše izpeljali.
sinko999 ::
Potem rabiš eno kamero ki ima na sebi tudi IR diode za snemanje v temi , za 15-20 boš rabil kar nekaj diod kar bo podražilo kamero pa tudi pripomoralo k sami velikosti le-te, takšne kamere imajo za izhod BNC konektov, napajanje je ponavadi 12V 0,2A ; za računalnik pa imaš različne programe ki so pametni in snemajo/aktivirajo takrat ko se spremeni slika in majo tudi možnost poslati na mail. Cena ene kamere recimo za domet 5-7m v temi je okoli 100-120€. Uporabi google da si poiščeš prodajalce [da ne delamo reklame tukaj]. Potem rabiš tudi na pc-ju tudi video IN, preko grafične karte ali pa preko tv karte.
Ni? ni ve?no !
tehnakar ::
Aha smm že gledu po netu za kamere. To me tud zanima kakšno ločljivost naj ima kamera, da se lahko človeka prepozna?
Hvala ti za odgovor
Hvala ti za odgovor
sinko999 ::
Če imaš v svoji okolici kakšno trgovino z videonadzorom idi tja in se zmeni da ti posodijo kakšno kamero in jo sprobaš doma , prešteješ število ledic da boš imel neko referenco za kvaliteto slike v temi. Tako sem jaz storil in ni bilo problemov sem pač založil denar in sprobal.
//moje mnenje ON
[Kvaliteta posnetkov ni odvisna samo od kvalitete kamere temveč tudi od kvalitete kartice.] BUČE
//moje mnjeje OFF
Edino z testom v realnosti boš spoznal omejitve/kvaliteto same opreme.
//moje mnenje ON
[Kvaliteta posnetkov ni odvisna samo od kvalitete kamere temveč tudi od kvalitete kartice.] BUČE
//moje mnjeje OFF
Edino z testom v realnosti boš spoznal omejitve/kvaliteto same opreme.
Ni? ni ve?no !
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero akcijsko kamero kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 59467 (2125) | Bostjan_321 |
» | Nadzorna kamera (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 25408 (5911) | refosk |
» | IP kameraOddelek: Kaj kupiti | 8393 (6780) | xCore |
» | nakup videokamere (SD proti HD)Oddelek: Zvok in slika | 3561 (3147) | roCkY |
» | Panasonic NV-GS15 (best buy!) (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8960 (6012) | pivmik |