» »

Panasonic NV-GS15 (best buy!)

Panasonic NV-GS15 (best buy!)

«
1
2

Tomay ::

Sem že od začetka leta razmišljal, da bi nabavil eno solidno kamero in nisem mogel mimo Panasonic NV-GS11 ki jo Caligula zelo hvali. Ko sem pa pred kratkim spet pogledal cene na www.redcoon.at sem videl, da NV-GS15 stane 436€. Naročil sem jo poštnoležeče na meni najbližjo pošto v Spielfedu (Šentilj), ter plačal vsega skupaj 436€ + 6,95€ za poštnino + 4,80€ za plačilo po povzetju torej vsega skupaj 447,75€ kar je približno 108.000 SIT. Ta kamera stane v bofu 165.000 SIT.

Moram reči, da je kamera res dobra. Nimam še sicer firewire kabla in kartice, ampak to še pride.
Pri 24x optičnem zoomu rabite res mirno roko slika pa je še vedno kot bi bili čisto blizu.

Če ne potrebujete DV-in raje vzemite NV-GS11, ker kot fotoaparat ta kamera ni bogve kaj. (DV-in in SD kartica za zajemanje slike sta edini razliki med NV-GS15 436€ in NV-GS11 378€)

Nočem trditi, da je ta kamera najboljša na svetu, le to, da se splača premisliti in da se nakup v tujini splača, sploh dokler bodo pri nas cene take kot so.
Voodoo 4Ever

najbo ::

Lep pozdrav!

Imam eno zelo neumno vprasanje. Razni strokovnjaki mi trdijo, da imajo novejse kamere (med njimi naj bi bila tudi ta Panasonic-ova) prikljucek USB 2.0 in se da video prenesti v racunalnik kar preko tega USB-ja ter da ne potrebujes ves fireware kartice in kabla. Zdaj me pa zanima ali je to res in ce je, kaksna je kvaliteta prenosa.
In se eno neumno vprasanje: Kako posnamem film iz dig. kamere na VHS kaseto?

Za vsakrsen odgovor se vam ze vnaprej zahvaljujem.

nodes ::

sem mel GS30

vredna je samo toliko kot stane v Avstriji in nič več. Sploh ne vem kje jemljejo te cene prinas.

Caligula ::

GS30 in tastari modeli jiso primerljivi z temi novimi. Kr imajo tanove ful vec opticnega zoma, luc in take v bistvu najbolj pomembne prednosti. Pa se poceni so.

IN ne, USB 2.0 NI NAMENJEN VZEMANJU VIDEA s kamere. Je samo za spraqvljanje fotografij na racunalnik in pa za webcam funkcijo. Za polnokvalitetni video pa NUJNO potrebujes firewire. In leo reci tistim znanstvenikom, ki trdijo drugace naj ne govorijo, ce nimajo pojma.

Na VHS kaseto pa presnames video tako, da pac priklopis kamero preko kamerinih video in audio izhodov na videorekorderjev VIDEO IN prikljucek. Ali preko cinc (trije kabelcki) ali pa preko SCART kabla. In das na kameri play, na videorekorderju pa record pa je.

Sam ti pa pol ze bolj priporocam, da pucas video raje na mini DV kasetah-ker so poceni pa kvaliteta je veliko boljsa kot na videorekorderju pa se boloj splaca met pametne stvari shranjene v DV formatu, ker je kvaliteta res odlicna. Se najbolje bi pa itak bilo ,ce bi snemal DVDje.

Tomay ::

@Caligula
Odločil sem, da bom TDK-jeve kasete, a je kaka razlika med kasetami v kakovosti? Po moje bi morala biti slika enaka, glede na to da je digitalni format.
Voodoo 4Ever

Caligula ::

Razlike v kakovosti ni. Vzami TDK in ostani pri TDK. Pa itak mas naceloma 3 kasete dost. Jz jih mam 6 pa v bistvu bolj al manj sam eno skos presnemavam-se morm prou odlocit, da zamenjam kdaj. K digital je digital. Pa na kakih 50, 60 ur-oz se raje, ko se pokaze, da je glava zapacana, se jo spuca. Naceloma se pa tiste kasete za ciscenje minimalno uporablja-najvec po 5 sekund recmo na 60 ur, ker obrabljajo glavo.

Skratka cimmanj tistih kaset. Tudi vatirana palcka in alkohol sta dobra izbira za glavo pucat.

Izogibaj pa se Sony kaset-imajo mokro mazivo in cim kaj mesas se vse spaca pa se dobre niso. Sploh Premium so crap.

Pa saj mas tud po netu dost takih debat in pravijo enako.

najbo ::

Caligula: najlepsa hvala za dokoncno razjasnitev "neba".

Zanima me se nekaj: nekako se ogrevam za nakup te Panasonic-ove kamere in me zanima kako se obnesejo panasonicove kasete, ker naceloma naj bi najbolj pasale k "svoji" kameri?

In se nekaj: vse kamere so nekako narejene za desnicarje. Ali se da mogoce dobit varianto za nas (levicaji), ki smo ocitno ze v startu prikrajsani?

bojsi ::

Je morda kdo gledal kaj NV-GS22? V cem je boljsa od GS11, ce sploh?

Caligula ::

Ne Panasonic kaset kupovat-ker majo mislim da tudi mokro mazivo. Kupi TDK-poceni pa dobre pa neproblematicne.

NV-GS22 je star modle in je slabsi. Pa nima luci pa ima manj opticnega zooma.

Skratka kupuj nove serije-NV-GS11 al pa 15. Se najbolje 11.

najbo ::

no pa jo imam: Panasonic NV-GS15 - zadeva (baterija) se trenutno polni in danes popoldne bodo prvi testi. Ob nakupu sem dobil (gratis) 5 panasonic miniDV kaset, zdaj pa nevem ali jih uporabit ali nabavit nove (tukaj ste mi jih odsvetovali in hvalite TDK).
prosim za nasvet, ker popoldne ko pridem domov bo morda ze prepozno, ker me bo pac firbec premagal in bom zagrabu taprvo kaseto, ki bo pac pri roki :D

Bessie ::

S katerimi Sony-ji pa so primerljive te Panasonikove kamere?

The Mask ::

Čuj Tomay, kako se to naredi da si pošleš kamero na najbližjo pošto? Mi lahko razložiš, ker bi jo jaz tudi rad tako kupil. Pa zanima me še če ima ta kamera kakšno funkcijo za nočno snemanje in kako snema ponoči oz. kako če svetiš z baterijo? Pa kaj vse si dobil zraven kamere? Hvala.
73h M45k

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: The Mask ()

Tomay ::

Najprej greš sem. Približno moraš vedet kater kraj v A je nekje najbližji. Si izpišeš št. in naslov pošte.

Ko naročaš robo napišeš: Ime Priimek, Postlagernd 8471 Spielfeld, potem pa še naslo od pošte...

Izpiši si še tel številko od pošte, da boš poklical, če je roba prišla, da ne boš zastonj hodil v A.
Voodoo 4Ever

The Mask ::

In potem samo prideš na pošto, plačaš in greš? Kako pa vejo, da si paket res ti naročil? Poveš jim ime in priimek al kako? Pa znajo kaj Angleško, ker nemško znam bolj švoh?

Kaj pa je Postlagernd 8471 Spielfeld? A ni to naslov pošte?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: The Mask ()

Tomay ::

Jaz sem samo povedal ime in priimek. Niti dokumentov nisem rabil kazat. Msilim da bi celo lahko izbral kako fiktivno ime. Mislim, da bi se dalo tudi ang. zmenit.

Kamera ima neko funkcijo za nočno snemanje samo še nisem preizkusil. Imaš tudi funkcijo, ki posvetli celo sliko, ali pa snemanje za baterijo, ki deluje na razdalji do nekaj metrov (2 mogoče 3) tako, da se obrazi vidijo v redu.

V paketu pa sem dobil:
Kamero
baterijo
Adapter/polnilec (v enem)
usb kabel
sd kartica 8MB
pas za nosit
daljinec
še en daljinec za snemanje (s kablom), da lažje snemaš, če imaš kamero na stojalu, ali pa če sam sebe snemaš.

Mislim, da si bom še eno baterijo kupil. S to lahko posnamem eno kaseto, če nimam ves čas odprtega lcd zaslona.
Voodoo 4Ever

Caligula ::

Ce si dobil 5 kaset zraven jih uporabljaj ampak potem uporabljaj samo te kasete in ne kupuj druih od drugih firm. Sej so Panasonicove dobre-sploh, ce si jh dobil zraven. Ce pa bi moral sam kupovati so pac TDKjeve prav tkao dobre samo fajn cenejse. Zato naceloma TDK.

Upam, da si baterijo prvic filal 16 ur. Pa tudi se potemje dobro, da jo recimo 3krat do konca spraznis in spet do polnega filas. To je dobro za baterijo.

The Mask ::

Čuj Tomay, a na pošti lahko plačaš s kreditno kartico? Pa katere imajo, če veš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: The Mask ()

Tomay ::

Ne vem, mislim da bi morali jemat kartice. Najboljše, da jih kar pokličeš.
Voodoo 4Ever

The Mask ::

Zanima me če velikost objektiva kaj vpliva na kvaliteto slike? Ker tale Panasonic ima zelo majhen objektiv proti drugim kameram.

Tomay ::

Velikost objektiva ni ne vem kako velika. Baje, da velkost objektiva vpliva na svetlost slike ob slabi svetlobi. Za moj občutek se to ne pozna ne vem kako, je pa to kompaktna kamera, ki mora biti majhna in lahka, tako da velik objektiv ne pride v poštev.
Voodoo 4Ever

The Mask ::

A lahko kdo kakšno sliko gor nalima da vidim kakšna je kvaliteta slik? (Ne pri videu)

Caligula ::

Meni se ne da.
Majo pa VSE kamere v tem rangu 1/4ski objektiv-pac ista velikost.
Skratka se ne ukvarjaj s tem.

Ma pa ta Panasonic vsaj luc pa odlicne rocne nastavitve in pol tud pri slabi svetlobi se brez luci dobro snema. Umap, da ste se ostali uporabniki tu naucili uporabljat rocne nastavitve za slabo svetlobo, ker so proti AUTO se ful boljse.

Lepo preberite navodila pa se naucite pa malo probavajte. Se splaca. Pa simpl je.

bojsi ::

Torej, pri Redcoonu imajo Panasonica GS15 za 355€, medtem ko stane GS11 390€...
Nekak mi ni logicno... GS15 bi naj imela se nekaj dodatnih vhodov/izhodov, ostale tehnične lastnosti pa so menda enake, ne?

Torej, se splača?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bojsi ()

Caligula ::

Imajo pac akcijo ane? Seveda se splaca. Samo mislim ,da Redcoon se vedno ne posilja v SLO.
Skratka mailaj jim, jih poklici,.. pa tudi tukaj pol napisi, da se bo vedelo. Verjetno se da v najslabsem primeru nariociti postno lezece v Avstrijo. Mogoce pa celo ze posiljajo v SLO.

Splaca pa seveda se. In to zelo.

pivmik ::

Jaz sem tudi pred nekaj tedni poslal email Redcoon-u, pa so rekli da ne pošiljajo v SLO.
355€ za NV-GS15 pa je res biznis in pol!
A gre kdo kej v Nemčijo, da bi mi kupil? Ali pa da naroči na najbližjo pošto v AU(poštno ležeče) v pa pol tam dvigne paket? Naročimo skupaj?


Velikost objektiva...
Zdi se mi kot da ima kamer zelo ozek zorni kot, ko snemam sobo je posnamem dosti manj kot jo z očmi vidim, četudi se dam čisto v kot sobe. Na kameri se mi zdi kot da je malo 'pozumirano'. Ne vem al je na vseh kamerah tako ali samo pri teh, ki imajo majhen objektiv.
Vem da se da neke leče kupit, varjanta 120°, ampak tisto že deformira sliko.
LP, Gregor GRE^

Caligula ::

Vse te kamere to pocnejo. Tukaj pa tak ima kak sirsi zorni kot-bolj nenamenoma-samo ma pa potem druge slabosti. Itak pa imajo vse manjsi zorni kot kot ti. Sploh pa v tem rangu pa s takimi tipali.

Sirokokotni objektiv pa ti bo pomagal ,ce se res ne bos privadil. Ima pa ta Panasonic itak za moje pojme dalec najboljsi MACRO mogoce med kamerami nasploh. Mislm komu jo lahko zarijes v glavo z 1 cm razdalje pa je slika popolnoma ostra. Mislm tega se zdej ne morem verjet.

Tomay ::

Slika je ostra ampak probaj s 24x zoomom. Če bi z24x zoomom delovalo na 1cm bi bil to že skoraj mikroskop :D
Voodoo 4Ever

bojsi ::

>355€ za NV-GS15 pa je res biznis in pol!
Ja, je bil...:(
Zgleda, da so se malo vsekali pri ceni, kajti sedaj je zopet popravljena nazaj na 460€...
Prav mi je, kaj sem pa cakal..

Cash mm ::

Živjo!
Tudi jaz sm nabavu to kamero in me zanima samo nekaj in sicer mi ful šteka slika, kadar sem v temi in mam vklopljeno tipko colour night view;ali je to normalno in ali se da kaj poštimat, da bi snemalo bolj gladko?
Hvala lepa za odgovore:)

Caligula ::

Jah navodila brat.
In ja, to je normalno. Ker dela manj slik na sekundo potem, da ima svetloba vec casa, da prodre skozi leco. Skratka bilo bi super ja, ce bi lahko ob tem vseeno gladko elalo a kaj takega pac ni mogoce. Fizika je pac fizika.

Cash mm ::

Ej hvala, zdej sm se prou oddahnu,sm že mislu, da bom mogu nazaj nest.
Sam me pa še nekaj zanima; kaj če je funkcija beep sound na "ON", se mora slišati zvok, ko pritisneš na tipke(pri men ni nič slišat, če je na ON ali OFF), ali je to kaj druzga.
Pa še nekaj;kaj meniš o CANONOVI kameri MV 750i, če jo seveda poznaš? Ker sem izbiral med tema dvemima, pa sem se raje odločil za Panasonicovo.
No ajde, pa hvala še za te odgovore, če boš kaj vedel:) :)

Caligula ::

Canoni so porazni pri slabi svetlobi, ima manj rocnih nastavitev, je vecja, bolj pozresna pri baterijah, ima manjsi opticni zoom, in nasploh zaostaja v vseh takih bistvenih lastnostih. Skratka meni je to kot primerjava med Cliom pa kakim BMWjem serije 5. Pa ceprav je cena podobna.

Skratka Canon ni enakovreden, ceprav ni slab. Samo ravno v tej seriji je Panasonic naredil odlicno delo. Velik opticni zoom, majhna, varcna, luc,... skratka Jackpot.

Kar se tice zvoka pri zacetku snemanja-nisem iti gledal, ce se da izklopit. Samo obicajno te dni proizvajalci telefonov, fotoaparatov, kamer,... sploh takih kompaktnih mer,to namedno pocnejo, da se ne izkoriscajo tkai izdelki za ne najbolj "ciste" namene.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

planetek ::

Če naročim pri redcoon-u kako dolgo pa čakam pol, da mi jo pošljejo? Na strani: http://www.geizhals.at/a85061.html piše, da moraš čakati 3-4 tedne?!?!?

Kako dolgo ste vi čakali?

Kakšna pa je razlika med: Panasonic NV-GS 11 in Sony DCR-HC 14???

Ja pa še to: se pci - firewire kartice razlikujejo al je vseeno katero kupim?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: planetek ()

pivmik ::

Kupi najcenejšo firewire kartico.
LP, Gregor GRE^

Caligula ::

Planetek mislim da Redcoon ne posilja v SLO. Poslji jim mail. Pa itak poslji najcenejsim 3 ali 4im stacunam na Geizhals isti mail-ce posiljajo v SLO pa kaka je najcenejsa postnina,.. pa koliko traja.

Sony HC 14 je precej slabsa kamera. Nima luci (ceprav night vision tudi ni slaba zadeva) ima manjsi opticni zoom, Panasonic ma tudi microfon zoom, ki presenetljivo celo dobro deluje, ima dmonevam da manjso porabo baterij pa se cenejsa je obicajno. Kupi seveda NV-GS11 razen, ce res ves, da bos rabil Video IN priklop ker drugace NV-GS 15 nima nobene uporabne funkcije vec kot NV-GS11.

planetek ::

Sem že prebral, da ne pošiljajo v Slo, tako, da bi naročil na zgornjo finto (naročil bi na pošto v avstriji - moram samo še naštudirati princip :) ).

Kaj pa je z firewire kartico?

Cash mm ::

Ja, samo pri nas je Canonova cenejša za 10 jurju od Panasonicove, ne vem zakaj, ker v drugih državah je dražja za pribl. 20 do 25 jurju???
Kaj pa kakovost filma;recimo pri Canonovi piše, da ima 800000 točk, efektivnih pa samo 400000, kako je to pri Panasonicovi?
Pa še to; a ima Canonova tisto nočno snemanje, ko je vse v zeleni barvi, kjer ne rabiš luči, ker Panasonicova tega nima, ima samo barvno, samo šteka ko svin.. in mi to ni preveč všeč, zato take funkcije niti ne rabim, me pa zanima pri Canonovi, kako je s tem?? Vem, da ima Canonova barvno nočno, kjer verjetno ravno tako šteka in luč, ne vem pa ali ima zelenkasto snemanje, ker je boljše od barvnega(več slikc na sekundo):)

Caligula ::

V Sloveniji je pac kretenski uvoznik za Panasonice.

Canonova ma enak barvni nocni nacin-skratka to cesar ne maras. In BISTVO Panasonica je, da ima vgrajeno LUC. In ta je zelo koristna. Meni precej bolj kot Sonyjev sistem recimo ampak bi pa res blo fino, ce bi imel oba.
In efektivnih pikslov imajo vse te kamere enako. Od 800.000 jih je kao 680.000 efektivnih.

Phoebus ::

Caligula: Nope, 400k pikslov je za PAL standard, dodatnih 400k je za elektronski stabilizator.
Ametičani imajo 340k pikslov (NTSC), skupaj s stabilizarotjem je 680k.

Več o tem piše prvi odstavek tukaj: http://graphics.tomshardware.com/video/...

pivmik ::

Tega pa res nisem veddel, da izdelovalci gredo 'pokurit' polovico zmogljivosti CCDja za stablilizacijo slike.
A se nam roke res toliko tresejo?

Dejansko bi lahko CCD imel še manj k-pikslov, ker kamera snema v prepletenem(interlaced) načinu - en field(polje) je velik 720x288 px (pri 50 fieldih/sekundo).
Malo teoritiziram, da kamere dejansko bi lahko snemale v progresivnem načinu pri 50 slikah/sekundo, če imajo toliko zmožen CCD. Le da ob snemanju shranijo samo polovico zajetih informacij (polovico slike). A mi lahko kdo potrdi?
Verjetno pa kameri vgradijo minimalno količino spomina v katerem obdela sliko preden posname na trak.


A pozna kdo kakšen način za modificiranje Panasonic NV-GS11, da vklopi progresivno snemanje?
Po moje je hardversko čisto možno snemati v progresivnem načinu(@25fps) samo z softversko modifikacijo kamere.
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pivmik ()

Cash mm ::

Hvala za informacije:) :) :)

Phoebus ::

Jah sej ni problem samo v softveru...za progresivno snemanje rabiš tudi močnejši procesor...to je pa že drug problem.

pivmik ::

Močnejši procesor za delat kaj?
Po moje procesor se bolj muči prepletat video pri 50 Hz kot pa enostavno posredovat naprej celotno sliko pri 25Hz.
Kle res ne vidim problema.

PS: Hz so to kot frekvenca videa(fps) in ne procesorja
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pivmik ()

Caligula ::

Ja sem malo kiksnil tisto s piksli. Skratka imajo jih pa vse enako v tej klasi. Pri stabilizatorju je najbolj motece, da pobere svetlobo. Skratka kadar je temno in ga ne potrebujes nujno se ga splaca vklopiti.

Pa naucite seuporabljati rocne nastavitve-sej so simpl. Ker se v pogojih z manj svetlobe odlicno obnesejo.

markospit ::

Ima kdo link do zemljevida Gradca, kako najti Pelugo?
na njihovi strani je premalo natančen, po spletu se mi pa ne da iskat...

markospit ::

Na uradni strani od panasonica sem med specifikacijami zasledil podatek:
16:9 Recording No

Kaj to pomeni da NV-GS 11 ne snema v načina 16:9 ?
To bi blo malo čudno...

pivmik ::

Milsim, da ima nastavitev Cinema Mode ki je 16:9.
Sicer pa ta 16:9 lahko tudi kasneje v programu narediš z obrezanjem videa zgoraj in spodaj. Ista stvar dela kamera sproti (med snemanjem).
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pivmik ()

DemonLord ::

Zdravo.

Jas sem nov na tem forumu in trenutno sem na morju in me zanima ce se splaca kupit Panasonic GS11 z vso pripradajoco opremo + torbico za 250€?

Ali je boljsi GS33?

pivmik ::

Če ga dobiš za 250€ se priporočam za še en komad zame(resno mislim).
V Nemčini stane NV-GS11 okoli 380€

NV-GS33 pa mislim, da je malce starejši, večji model s samo 10x zoomom.

A torej mi lahko zrihtaš NV-GS11 za okoli 250 EUR. Kje pa boš to kupil? A se da naročiti preko interneta ali telefona v Slovenijo?
LP, Gregor GRE^

Caligula ::

Seveda se splaca!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero MINI DV KAMERO

Oddelek: Kaj kupiti
352773 (1766) Mr_Globus
»

Mini DV kamera Panasonic NV-GS11 - osebno mnenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
736636 (5029) pivmik
»

imam slovenska navodila za mini Dv kamero Panasonoc NS-GV11

Oddelek: Zvok in slika
101359 (1129) pivmik
»

Nakup videokamere

Oddelek: Kaj kupiti
292125 (1727) pivmik
»

Digitalna kamera (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
636029 (5130) Caligula

Več podobnih tem