» »

Zanič slika pri predvajanju filmov!!!!

Zanič slika pri predvajanju filmov!!!!

Mateo ::

Problemček je sledeč;
kjerkoli predvajam (BSplayer, VLC media player, CyberLink PowerDVD,...) film in bodisi v katerem koli release formatu je slika zelo svetla (čeprav monitor ni tako nastvljen, pri PC igrah ter drugje je slika normalna), medla se pravi niti najmanj ni ostra.
Pri predvajanju filma se zelo opazijo packe v filmu, ter nekakšni
fleki, največkrat zeleni.

kodeke imam;
ffdshow_rev1805_20080122_clsid, prej sem še imel ffdshow-rev1579_20071026_xxl, preden sem jih na novo naložil, ko sem mislil, da je to problerm, ko sem opazil, da ni nič boljše s tem sem probal enako z dvema različicami BSplayer-a, če je še v tem problem, pa niti to ne pomago!

Komponente;
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+
NIDIA GeForce 7600 GS
767 Ram

Lepo prosim za kakšne uporabne nasvete kako problem rešit.

L.p.
Matej

Mateo ::

Ali na tem forumu res ni nobenega, ki bi mi lahko svetoval kaj naj naredim v tem primeru, ki sem ga opisal zgoraj, no ali je že imel podobno izkušnjo ter ve kako in kaj, ali se na to bolje spozna?

L.p.

tomko030 ::

Morebiti poškodovani kodeki filma:'( , možno je tudi da se ti kodeki niso v redu naložili. Probaj z Windows Media Player Classic.

jan01 ::

Znana težava z nvidiinimi driverji. Zloadej si najnoveše driverje iz nvidiene strani(a še ne snemaj!), posnami driver cleaner link. Zdaj uninstaliraj grafične driveje, ponovno zaženi v safe modu in z driver cleanerjem počisti vse ostanke od nvidia. Ponovno zaženi, prekini nadležnega čarovnika in posnami prej zloadane driverje
Priporočam, da predvajaš s odličnim media player classicom download(pod internal codec vse odklukaj, output pa daj na wmr7 ali wmr9 renderless-kar ti bolje dela). Ffdshow pa snami iz http://ffdshow-tryout.sourceforge.net

uporabnik0 ::

Poizkusi vlc. Uporablja samo svoje kodeke.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HD na PC-ju, minimalne zahteve?

Oddelek: Zvok in slika
456148 (3321) zavajon
»

HD codec (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11117401 (10286) GrimReaper
»