Forum » Zvok in slika » Sharp LCD TV LC42X20E
Sharp LCD TV LC42X20E
ErvinKralj ::
Hi,
navdušujem se nad Sharp LCD TV LC42X20E. Ima mogoče kdo kaj izkušenj s tem modelom (za/proti)?
Na nekaterih tujih forumih (in tudi naših) sem bral precej kritik na temo banding-a. Se ta problematika pri novejših Sharpih še pojavlja oz. so jo uspeli odpraviti? Ali so poznane še kake druge podobne tehnične "anomalije"?
Kakšni so sicer vtisi glede Sharpa napram konkurenci?
BTW - ali obstaja kaka preprosta Slovenska razlaga za pojem banding?
Lp,
ErvinK
navdušujem se nad Sharp LCD TV LC42X20E. Ima mogoče kdo kaj izkušenj s tem modelom (za/proti)?
Na nekaterih tujih forumih (in tudi naših) sem bral precej kritik na temo banding-a. Se ta problematika pri novejših Sharpih še pojavlja oz. so jo uspeli odpraviti? Ali so poznane še kake druge podobne tehnične "anomalije"?
Kakšni so sicer vtisi glede Sharpa napram konkurenci?
BTW - ali obstaja kaka preprosta Slovenska razlaga za pojem banding?
Lp,
ErvinK
iverson3 ::
Sem kupil ravno ta model teden dni nazaj. Če bi vedel, kaj sploh pomeni banding, bi ti lahko povedal kaj več.
Drugače je pa tv 1A. Zaenkrat imam priključeno še analogno anteno in je slika kar lepa. Se da normalno gledat. Kar se tiče HD filmov, je pa sploh noroo. Prek hdmi/dvi kabla sem jo priključil na računalnik in zadeva laufa brez problema. Gre za novejši Slim-line lcd tv, se pravi, da je tanjši od predhodnikov. Lahko ga tudi rotiraš levo-desno. Gledam z razdalje treh metrov in sem se po nekaj dneh že privadil na velikost. Nekako je že ratal majhen.
Drugače je pa tv 1A. Zaenkrat imam priključeno še analogno anteno in je slika kar lepa. Se da normalno gledat. Kar se tiče HD filmov, je pa sploh noroo. Prek hdmi/dvi kabla sem jo priključil na računalnik in zadeva laufa brez problema. Gre za novejši Slim-line lcd tv, se pravi, da je tanjši od predhodnikov. Lahko ga tudi rotiraš levo-desno. Gledam z razdalje treh metrov in sem se po nekaj dneh že privadil na velikost. Nekako je že ratal majhen.
ErvinKralj ::
Banding (preprosto) pomeni anomalijo pri osvetlitvi (vertikalni ali horzontalni), ki se kaže v obliki neenakomerno osvetljenih pasov.
Na tujih forumih so to napako povezovali tudi določenimi serijami: mi lahko zaupaš serijsko št. tvojega TV?
Kakšen je kaj sound?
BTW - če ni skrivnost, kje si ga kupil in za koliko cekinov?
Lp,
ErvinK
Na tujih forumih so to napako povezovali tudi določenimi serijami: mi lahko zaupaš serijsko št. tvojega TV?
Kakšen je kaj sound?
BTW - če ni skrivnost, kje si ga kupil in za koliko cekinov?
Lp,
ErvinK
iverson3 ::
Hmm ... Mislim, da bandinga pri meni ni opaziti. Sploh pa mislim, da bi opazil to, ko povežem tv s compom in je slika res lepa.
Evo, serijska: 712023638. Sound je dober, veliko boljša glasnost, kot pri navadnem tvju v dnevni sobi. Kupil sem ga v Tehnounionu v Domžalah. Imajo ga tudi kot razstavni model. Akcijska cena je 1699€ (gotovina, obročno plačevanje ni možno sploh!). Imel sem veze, zato sem ga dobil na 4 obroke po ca. 380€. Tudi v tujini se cene gilbljejo okoli 1500-1600€. Če si blizu Domžal, lahko prideš na obisk. Mogoče bi ti zaznal banding.
Evo, serijska: 712023638. Sound je dober, veliko boljša glasnost, kot pri navadnem tvju v dnevni sobi. Kupil sem ga v Tehnounionu v Domžalah. Imajo ga tudi kot razstavni model. Akcijska cena je 1699€ (gotovina, obročno plačevanje ni možno sploh!). Imel sem veze, zato sem ga dobil na 4 obroke po ca. 380€. Tudi v tujini se cene gilbljejo okoli 1500-1600€. Če si blizu Domžal, lahko prideš na obisk. Mogoče bi ti zaznal banding.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Secure USBOddelek: Strojna oprema | 2617 (1834) | AlienRR |
» | Kateri TV za do 1000€ kupiti? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 28517 (26119) | djordjevic |
» | Uničiti GSM aparatOddelek: Mobilne tehnologije | 2352 (1884) | enxtip |
» | Full HD TV (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Zvok in slika | 119260 (36247) | Kovalchuk |
» | WiFi za domačo raboOddelek: Omrežja in internet | 1148 (940) | jan01 |