» »

Ustanovitev spletne trgovine

Ustanovitev spletne trgovine

robert512 ::

Se z enim kolegom ze dolgo premlevava idejo o odprtju spletne trgovine za racunalniske komponente. Sprva smo se mislili specializirat za prenosnike in ze zgrajene namizne racunalnike, kasneje pa ...

Sedaj pa glavno vprasanje kolk se to sploh splaca oz. kolk je slo trg ze zasicen s tovrstno ponudbo ? Verjetno kaksnih groznih stroskov s ustanovitvijo ne bi smelo biti ali pac ?

S.p., internetna stran in sibamo :D No verjetno tko enostavno ni ...

Oba sva zaposlena in imava kar nekaj denarja na kupcku tako da zagonski kapital ni problematicen, glavno vprasanje je seveda kolk se zadeva splaca ...

Cimvec idej na plano :D

Kaj se vam zdi bolj pametno prodajat vso mozno robo ali se specializirat ? Kot pravim za zacetek je bila ideja prenosniki + namizniki, mogoce kaksen repertoar apple izdelkov ...

hooger ::

Poglej v temo Pritožbe in pohvale trgovin. Tam boš videl česa ne smeš delat in česa si stranke želijo. če imaš urejene zadeve glede reklamacij se ti splača. Če imaš dobre cene se ti splača. Če imaš korekten odnos do strank (roki dobave, komunikacija s stranko) se ti stvar splača. Če prodajaš dobro robo se ti stvar splača.

Tody ::

Nažalost Slo ni Amerika, kjer se kupci kar komulirajo in je trg dost velik.

Trgovina je resen biznis in nikakor ne popoldanska obrt, seveda če hočeš kaj zaslužit. Kot prvo moreš malce raziskat trg. Začneš lahko že pri sebi. Ali je to da bi rad prodajal komponente, potreba ker jih sam ne najdeš v slo ? Premalo izbire ? Kaj pa tvoji kolegi ? Kake veze (če sploh) bi imel z dobavitelji ?

Kako organizirat marketing. Mimovrste.com in Enaa sta dobro poznana med ljudi ali jim boš kos ? V čem se boš razlikoval, da bodo kupci raje pri tebi klikal kot pri njih ? Z tem svojim zagonskim kapitalom si pripravljen ponuditi kaj inovativnega ali boš samo še ena OScommerce trgovina ?

Na ceneje.si si lahko pogledaš malce cene.. jim boš kos ? Na dolgi rok ?

Mislim da sem ti dal zadosti vprašanj za razmišljanje kako in kaj. Odpresti S.P. in namontirat OScommerce ali kako podobno zadevo je še najmanjši problem.

robert512 ::

Tody zelo dobre iztocnice ...

Zeberdee ::

Tudi sam sem hotel odpreti nekaj takega, pa mi ni zneslo predvsem v točki, ko bi moral imeti stvari na zalogi. Mogoče je še tatnartabulša varjanta trgovanje preko ebaya (izklicno ceno postaviš tako, kot je v trgovini + 1-5%(če dobiš neke dobre ponudbe)) in takoj ko ti nekdo dvigne ceno to kupiš. Da bi pa se šel trgovino, pa rabiš vsako komponento v nekaj izvodih ves čas v trgovini (ali pa zasigurano pri prodajalcu)... Pa se ne bi splačalo ker bi bilo preveč "mrtvega" kapitala.

#000000 ::

Če je to problem, pol nisi pravi za tako zadevo. A ti mislš da vsi imajo od začetka vsak komad na zalogi ?? Imaš recimo rok dobave, tle imaš tolk fore da greš magar sam nabavit.

Drugač pa itak kupuješ na odlog plačila, al si mislu da kr s kešom opletaš okol ? Edin če kupuješ direkt od proizvajalca, kar pa se ti ne splača, ker morš plačat koj. LP

Zeberdee ::

Lej če gremo od začetka: odprtje spletne trgovine te pride z vsemi procesorji, implementacijo paypala maximum 200€.

Kdaj bom kupoval v trgovini - velika izbira, nižje cene, hitrejša dostava.

Kateri dobavitelj bo pa dal doo-ju, ali celo spju (po možnosti lastnik študent z 1000 €) plačilo z odlogom - če pa to dobiš, pa si na konju (sej vemo, da se pri nas za mesec marec plačuje konec septembra).

#000000 ::

Seveda se da dobit na odlog, vse se da zment, če ne druzga magar vzameš kredit, al pa enostavno nardiš daljši rok dobave.

Lahko pa vržeš oko tudi sem vodenje spletne trgovine

robert512 ::

Dobro sej verjetno nacinov je ogromno ... lahko se zmenis s enim vecjim prodajalcem (BOF, Merkur, BigBang, ...) da si ti kot spletna strgovina samo fransiza in oni poskrbijo za ostale stvari (zaloge, reklamacije, garancija, ...).

Lahko pa vso robo dobavljas preko dobaviteljev in vse zgoraj omenjene zadeve odpadejo nate, seveda je posledicno material cenejsi in marza visja kot v prejsnjem primeru.

Se kdo ki se je oz se podaja v te vode ? :)

xabre ::

nakupi.net je ena taka štarcuna. Večina stvari ima par dni rok dobave, vse pa poteka iz kevdra domače hiše. Korekten odnos in ugodne cene, pa kar gre.

Vikking ::

Sedaj pa glavno vprasanje kolk se to sploh splaca oz. kolk je slo trg ze zasicen s tovrstno ponudbo ? Verjetno kaksnih groznih stroskov s ustanovitvijo ne bi smelo biti ali pac ?

Jah naprej ustanovit podjetje s.p. ali d.o.o., potem pač odpreš spletno trgovino.

Kar se tiče trga je tako, če boš imel iste cene ne pričakuj navala, če boš pa najcenejši (ni nujno da za vso opremo ki jo boš prodajal) recimo trenutno kar je najbolj popularno na trgu, potem si boš hitro naredil ugodno reklamo.

Oziroma reicmo pri nekem produktu dodaš še kakšen dodatek. Recimo zraven fotoaprata dodaš torbico, obesek, kakšen drug pripomoček itd... nekaj kar je VEČ ali CENEJE od konkurence.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletna trgovina... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
567523 (6430) fantasycamp
»

Nakup iz Cyberport

Oddelek: Kaj kupiti
439103 (8033) Gwanaroth
»

Vzpostavitev Računalniške trgovine

Oddelek: Kaj kupiti
354605 (2987) janezek67
»

Splet (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
666064 (4945) Adrijan0
»

Rad bi odprl svoje podjetje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
516573 (5106) Pyr0Beast

Več podobnih tem