Forum » Izdelava spletišč » CSS: barva povezave
CSS: barva povezave
Rokec ::
Pozdravljeni!
Imam eno težavo: rad bi spremenil barvo povezave znotraj nekega <div> tag-a, brez da bi spreminjal html, samo css. Kaj moram za to napisati v css?
Html izgleda takole (znotraj <body>):
<div id="ena">
<div class="dva">
besedilo
</div>
<div class="tri">
<a href="stiri.htm">stiri</a>, <a href="pet.htm">pet</a>
</div>
</div>
<a href="sest.htm">sest</a>
...
Torej, hočem, da bi bili povezavi stiri in pet drugačne barve od vseh ostalih "normalnih" povezav.
Kako torej nastavim barvo povezave samo znotraj enega div-a?
P.S.:
Brskal sem že po w3schools, pa nisem ničesar našel.
Imam eno težavo: rad bi spremenil barvo povezave znotraj nekega <div> tag-a, brez da bi spreminjal html, samo css. Kaj moram za to napisati v css?
Html izgleda takole (znotraj <body>):
<div id="ena">
<div class="dva">
besedilo
</div>
<div class="tri">
<a href="stiri.htm">stiri</a>, <a href="pet.htm">pet</a>
</div>
</div>
<a href="sest.htm">sest</a>
...
Torej, hočem, da bi bili povezavi stiri in pet drugačne barve od vseh ostalih "normalnih" povezav.
Kako torej nastavim barvo povezave samo znotraj enega div-a?
P.S.:
Brskal sem že po w3schools, pa nisem ničesar našel.
bluefish ::
v CSS vstavi:
edit: sem opazil, da to rabiš samo za eno povezavo. Potem žal ne bo šlo brez spreminjanja HTML.
a { color: #FFFFFF; text-decoration: none; // za odstranitev underline }
edit: sem opazil, da to rabiš samo za eno povezavo. Potem žal ne bo šlo brez spreminjanja HTML.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 349606 (8743) | sunniegoldie |
» | pozicija divovOddelek: Izdelava spletišč | 1518 (1416) | kpkp |
» | Izdelava menija? (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 7272 (6279) | Jackass |
» | Problem s CSSji v Internet Explorerju ...... podpira ma ne dela oz. dela na polOddelek: Izdelava spletišč | 1456 (1283) | njok |
» | Oblikobvanje besedila s CSS na web straniOddelek: Izdelava spletišč | 1564 (1490) | pivmik |