Forum » Sedem umetnosti » Dexter
Dexter
[Michael] ::
Verjetno.
http://answers.yahoo.com/question/index...
Nič pa ne piše na uradni strani.
No, ko bo, se bo tudi hitro razvedlo :)
http://answers.yahoo.com/question/index...
Nič pa ne piše na uradni strani.
No, ko bo, se bo tudi hitro razvedlo :)
Nikec3 ::
Jaz sem pa nad finalom precej razočaran. Strinjam se z Lionom glede Hannah, saj tudi meni ni všeč, da je omamila Deb. Na živce mi je šlo tudi precej nerealno lovljenje Hectorja. Sredi belega dneva, vsem na očeh, pomagata mu pa 2 otroka? Batista sedaj zagotovo ne gre v penzijo. Hannah pa še bomo po mojem videli.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"
s51as ::
tok slabo spet ni bilo, če privzameš da so si morali narest material še za eno celo sezono...
je pa res da se bodo moral zelo potrudit, če naj ga operejo suma, ker tole ni blo vse skup nič...
je pa res da se bodo moral zelo potrudit, če naj ga operejo suma, ker tole ni blo vse skup nič...
It's just me myself and I
lambda ::
Sicer pa nekoliko sloppy scenarij, laguerta kar uletela do kontejnerjev, če deb sprve ne dobijo zaradi lokacije mobilca bo tudi čudno (če je bila brez, pa še toliko bolj), pa še marsikaj ...
Zanimiva je pa evolucija likov. Ironija vse situacije. Who is Deb now, who am I?
Zanimiva je pa evolucija likov. Ironija vse situacije. Who is Deb now, who am I?
iceman3 ::
Jst ::
Heh, kako se knjige razlikujejo od serije. Ampak mi je pa zanimivo, da so mi tako knjige, kot serija super. Serija je šla svojo pot in to odlično. Prva knjiga, ki je v bistvu podlaga za serijo (prve sezone) in nato naslednje knjige so tudi enkratne.
Je pa veliko razlik...
---
Po mojem mnenju bi morali serijo končati po "The Barel Girls" sezoni. V knjigah je "The Dark Passanger" samostojna entiteta, ki ga v knjigi "Dexter in the Dark" zapusti in se vrne na koncu, ko se poroči z Rito. (Ki je v knjigah še vedno živa.) Takrat sem pričakoval drugačen konec sezone (pa ne zaradi knjige) in naslednjo zadnjo sezono. Takrat se mi je zdela super prilika, da "zavijejo" vse skupaj.
Čeprav mi je serija super, se ne more pa predolgo vleči. Kot recimo House, kjer so bili potem zadnji dve sezoni obupni. IMO, seveda.
Je pa veliko razlik...
---
Po mojem mnenju bi morali serijo končati po "The Barel Girls" sezoni. V knjigah je "The Dark Passanger" samostojna entiteta, ki ga v knjigi "Dexter in the Dark" zapusti in se vrne na koncu, ko se poroči z Rito. (Ki je v knjigah še vedno živa.) Takrat sem pričakoval drugačen konec sezone (pa ne zaradi knjige) in naslednjo zadnjo sezono. Takrat se mi je zdela super prilika, da "zavijejo" vse skupaj.
Čeprav mi je serija super, se ne more pa predolgo vleči. Kot recimo House, kjer so bili potem zadnji dve sezoni obupni. IMO, seveda.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
IL DIAVOLO ::
Pogledal finale dexa.
Dex in debra sta šla sedaj vsekakor predaleč.
Mislim, da bo debra najebala zaradi dexa...
Dex in debra sta šla sedaj vsekakor predaleč.
Mislim, da bo debra najebala zaradi dexa...
Tody ::
Baaah... Jaz sem že pozabil kaj se zgodil... Itak bodo spet naredil nek spin. Počas ga bodo moral ukinit.
Bor H ::
Iz Wikija:
Though it had been originally announced that the eighth season would be the last, executive producer Scott Buck said: "As far as I know, no actual decision [about ending the series] has been made yet. ... We are absolutely writing it with an end in sight but if we get told otherwise somewhere along the way, we'll take it in a different direction but we are definitely working toward the finale of the series."
Though it had been originally announced that the eighth season would be the last, executive producer Scott Buck said: "As far as I know, no actual decision [about ending the series] has been made yet. ... We are absolutely writing it with an end in sight but if we get told otherwise somewhere along the way, we'll take it in a different direction but we are definitely working toward the finale of the series."
darkolord ::
Mah, škoda... To se povsod dogaja, vlečejo zadevo toliko časa, da postane že precej slabša in ratingi močno padejo, potem pa nekaj na hitro (prisiljeno) končajo.
xmind ::
Kaj bom js brez Dexterjevih filmov. Še nobena nanizanka al kar koli je že to me ni tolko pritegnila.
švrk ::
Kaj bom js brez Dexterjevih filmov. Še nobena nanizanka al kar koli je že to me ni tolko pritegnila.
Tudi jaz sem tako mislil potem pa sem odkril Breaking Bad:)
Lion29 ::
Tudi jaz sem tako mislil potem pa sem odkril Breaking Bad:)
lih sem razmisljal, katera bi bila tista serija, ki bi ga se tako pritegnila in sem lih o BBju razmislju
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
švrk ::
Bor H ::
Za Prison Break se strinjam, na začetku jim je še šlo, pol je bla pa vsaka sezona slabš. Se mi pa zdi da so z Dexom ful se popravl s to sezono, mi je bila bolj všeč kot prejšnje 2 recimo.
darkolord ::
Bolje da je konec "dobre" serije kot, da jo pokvarijo in razvlečejo kot čreva. Ravno to se dogaja pri Dexterju kjer se sproti nekaj izmišljujejo. Podobno so pokvarili Prison break po prvi sezoni. Pač zavohajo denar in potem motajo in si izmišljujejo zgodbe.Da ne omenjamo Housa - na koncu ni ostalo praktično nič več razen imena (odšli so igralci, zgodbe ni bilo več, humor se je že leta nazaj znucal, ...).
Prvih nekaj sezon je bilo "Wooo, jutri bo nov House *excited*", na koncu je bilo "Bah, jutri bo House".
Jaz imam tudi raje, če je manj epizod (hell, lahko je tudi mini serija), ampak je zgodba povezana od začetka do konca brez nepotrebnih "fillerjev".
dr.Akula ::
Dober primer res kvalitetne serije, od katere bi vsak del lahko bil tudi samosvoj film, je Sherlock (BBC). Do sedaj 6 epizod (3 v eni sezoni), vsaka uro in pol dolga. Tu se res vidi, da ustvarjalci ne hitijo in stavijo na kvaliteto pred kvantiteto. Seveda tak model v Ameriki nebi mogel delovati, vseeno bi bili pa lahko malo manj pogoltni in bi nehali snemati serijo, ko vidijo da idej ni več. Primer, ki me vedno razburi je že zgoraj omenjeni Prison break. Recimo, da je druga sezona še imela mesto v seriji, a bi tam morali obvezno zaključiti.
Upam, da bo naslednja sezona Dexterja zadnja in da bo primerljiva ali boljša od sedme, da gre serija out with a bang. (sorry za off :)
Upam, da bo naslednja sezona Dexterja zadnja in da bo primerljiva ali boljša od sedme, da gre serija out with a bang. (sorry za off :)
ni podatka
Okapi ::
Seveda tak model v Ameriki nebi mogel delovati,Kar sicer ni res, je pa res, da je tak model precej redek. Serija Columbo je bila recimo taka - po okoli 6 v bistvu samostojnih televizijskih filmov na sezono.
Podobna je sedaj serija filmov Jesse Stone (po en film na leto približno, doslej jih je 8).
Pa sigurno bi se še kaj našlo.
O.
Mehmed ::
Pri sherlocku ustvarjalci ne hitijo?
Ok, ce tako gledas, so res uvedli njegovega nasprotnika na tretjini. Realno pa v prvem delu.
Ok, ce tako gledas, so res uvedli njegovega nasprotnika na tretjini. Realno pa v prvem delu.
Vsi se naj zgledujejo po The Wire, pa bojo prišli blizu tega nivoja...dosegli ga seveda ne bojo, to je jasno
Upam, da bojo v prihodnosti posneli, kar so si zamislili, ampak ko enkrat začne denar pritekat...si misliš, zakaj pa ne bi posneli še kakšno sezono?
Pol pa naredijo sranje iz serije...dex je lep primer tega. Ko so mu ubili ženo, bi mogli serijo končat...to pa je zdaj res en velik BS. Pa sem velik ljubitelj dexterja, bi lahko rekel fanboy
Škoda.
Upam, da bojo v prihodnosti posneli, kar so si zamislili, ampak ko enkrat začne denar pritekat...si misliš, zakaj pa ne bi posneli še kakšno sezono?
Pol pa naredijo sranje iz serije...dex je lep primer tega. Ko so mu ubili ženo, bi mogli serijo končat...to pa je zdaj res en velik BS. Pa sem velik ljubitelj dexterja, bi lahko rekel fanboy
Škoda.
xmind ::
IL DIAVOLO je izjavil:
Vsi se naj zgledujejo po The Wire, pa bojo prišli blizu tega nivoja...dosegli ga seveda ne bojo, to je jasno
Škoda.
Vsak dojema po svoje.
Ampak mene pri Dexterju niti ena sezona ni razočarala. I can't wait 8.
Škoda, da je 8. zadnja. Pa če bi jih še 100 naredli bi pomojem imel še vedno enako mnenje.
DeeJay ::
Nej bi pa se 8 sezona Dexterja začela 1. julija kar pomeni 3 mesece prej, kot se je začela ponavadi. Upam, da bo res tako.
meni je zadnja sezona dexa definitivno najboljsa sezona do sedaj
Outcast ::
meni je zadnja sezona dexa definitivno najboljsa sezona do sedaj
Uf, meni je bila med slabšimi, roko na srce....kot je že v navadi, vsaj za ameriško produkcijo, je prva vedno najboljša!:D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Outcast ()
tale zdaec najboljsa, potem prva, in pol ostale...
jaz sem prejsnje tri sezone sicer gledal, ampak ni bilo vec navdusenja.. se mi je zdelo precej povprecno...
ta sezona pa mi je bila res mega... ogromno clifhangerjev, veliko, celo ogromno dinamike, vzponov, padccev... komaj sem cakal vsako epizodo
jaz sem prejsnje tri sezone sicer gledal, ampak ni bilo vec navdusenja.. se mi je zdelo precej povprecno...
ta sezona pa mi je bila res mega... ogromno clifhangerjev, veliko, celo ogromno dinamike, vzponov, padccev... komaj sem cakal vsako epizodo
Meni je bil dex odličen, dokler je bil doakes...surprise motherfucker!
Dvoboji dexa in njega so bili legendarni.
Aja...v trailerju za 7. sezono je bil masuka privezan na stolu, pa potem ni bil.
Dvoboji dexa in njega so bili legendarni.
Aja...v trailerju za 7. sezono je bil masuka privezan na stolu, pa potem ni bil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IL DIAVOLO ()
tale zdaec najboljsa, potem prva, in pol ostale...
Zanimivo; men se je ravno ta zdelo najbolj 'ne-realna' sezona, preveč pretiravanja in posledično več napak in površnosti....ampak še vseeno mi je zelo ljuba serija in težko že čakam na osmo sezono, v kateri kar nekako pričakujem (kot sem že nekje omenil) incestno razmerje (ki to seveda ni) z Debro:D
JAz sem prebral vse knjige, tako da nisem ravno objektiven, kar se tiče serije. Je FULL razlik, ampak tako knjiga, kot serija, imata svoj šarm. So mi pa bile dobre prve sezone. Tista z Lylo, recimo, mi je ostala v spominu. Drugače so mi pa vse sezone dobre. Gledljive, nad povprečjem - verjetno zato, ker sem prebral knjige...
Supernatural je pa serija, ki bi jo ŽE ZDAVNAJ morali končati! Tam, ko naj bi bil Dean Angel in Sam Lucifer. Uh,... koliko sezon je to že nazaj? 3,4?
Supernatural je pa serija, ki bi jo ŽE ZDAVNAJ morali končati! Tam, ko naj bi bil Dean Angel in Sam Lucifer. Uh,... koliko sezon je to že nazaj? 3,4?
Meni najboljša serija v tej zvrsti se poslavlja. Upam, da na pravi način...
Resda so knjige drugačne, čisto drugačne, ampak to je zame plus, da so serijo naredili takšno, kot so.
Dexter, ko bodo na voljo vse sezone v paketu na blurayih, bom takoj z veseljem kupil in ponosno dal v vitrino, kjer mi zbirka lepo raste. Plus upam na kakšen bonbonček. Poleg deleted scenes, komentarjev,... Kakšna majica in par postrov bi bil lep dodatek collectors edition.
Resda so knjige drugačne, čisto drugačne, ampak to je zame plus, da so serijo naredili takšno, kot so.
Dexter, ko bodo na voljo vse sezone v paketu na blurayih, bom takoj z veseljem kupil in ponosno dal v vitrino, kjer mi zbirka lepo raste. Plus upam na kakšen bonbonček. Poleg deleted scenes, komentarjev,... Kakšna majica in par postrov bi bil lep dodatek collectors edition.
zadnji je zakon, sploh ko slisis tisto violino na koncu... sem se prav najezil!
Izi ::
Prehitevate. Do 30. junija je še celih 6 tednov.
Pa če se prav spomnim Dexterjeve sezone niso ravno dolge, verjetno bo spet samo 12 delov. Bomo pa brez dvoma spremljali.
Ne vem kako ostali, ampak jaz iz teh trailerjev že skoraj lahko sestavim celotno sezono. Debra bo imela novega porivača, sovražila bo Dexterja. Dexterju pa bo za vrat dihala Doktorirana psihiatrinja, ki bo delala za policijo.
Pa če se prav spomnim Dexterjeve sezone niso ravno dolge, verjetno bo spet samo 12 delov. Bomo pa brez dvoma spremljali.
Ne vem kako ostali, ampak jaz iz teh trailerjev že skoraj lahko sestavim celotno sezono. Debra bo imela novega porivača, sovražila bo Dexterja. Dexterju pa bo za vrat dihala Doktorirana psihiatrinja, ki bo delala za policijo.
Uf tole se komaj čaka in prov razmišljam ,da bi še 1x pogledu do sedaj vse izdane sezone.
Izi ::
prov razmišljam ,da bi še 1x pogledu do sedaj vse izdane sezone.
To bi bil pa kar naporen maraton. Dexterjeve epizode trajajo 1 uro in ne običajnih 45 minut.
Vseh delov do sedaj pa je 7 x 12 = 84
Do začetka 8. sezone je še 40 dni. Kar pomeni, da moraš na dan pogledati že več kot dve epizodi.
A boš zdržal cel mesec po 3 ure na dan gledati Dexterja?
Eureka ::
Za pogledat je , na začetku je bila serija precej boljša, ampak to je že normalno, isto kot Lost. Na začetku te prikuje pred ekran, ker ima zgodba ogromno potenciala in možnosti razvoja. Potem pa dlje zadeva traja bolj se ožajo opcije nadaljevanja + par res bednih izberejo in serija postane rahlo predvidljiva oz. precej manj zanimiva. Vsaj zame ...
prov razmišljam ,da bi še 1x pogledu do sedaj vse izdane sezone.
To bi bil pa kar naporen maraton. Dexterjeve epizode trajajo 1 uro in ne običajnih 45 minut.
Vseh delov do sedaj pa je 7 x 12 = 84
Do začetka 8. sezone je še 40 dni. Kar pomeni, da moraš na dan pogledati že več kot dve epizodi.
A boš zdržal cel mesec po 3 ure na dan gledati Dexterja?
Dobra računica hehe:)
Itak da ne:D
Rešitev bi bila, da bi počakal na konec final season, ampak ker je Dexter pa še zadnja...nou šlo:)
Bom pa si naložu 2-3 sezone poleti, za na dopust:D
Izi: a ti sploh ves kaj je maraton?
jaz sem pogledal 10 sezon SG-1 v nekaj vec kot 2 tednih once
ce ne pogledas vsaj 3 epizode na dan, pol ni maraton!
pa mislim, da sem sopranove tudi expresno hitro pogledal
jaz sem pogledal 10 sezon SG-1 v nekaj vec kot 2 tednih once
ce ne pogledas vsaj 3 epizode na dan, pol ni maraton!
pa mislim, da sem sopranove tudi expresno hitro pogledal
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Serija: Breaking Bad - spoiler contaminated (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Sedem umetnosti | 202803 (18884) | oo7 |
⊘ | Serije (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 11569 (2270) | opeter |
» | House M.D. (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Sedem umetnosti | 40245 (25895) | Jst |
» | spoilerji - kako jih označitOddelek: Sedem umetnosti | 2955 (2792) | Bor H |