» »

Dexter

Dexter

««
12 / 28
»»

Izi ::

Kakor jaz vidim vse poti vodijo v Dexterjevo smrt. Zaslepljena od ljubezni ni Debra ampak Dexter. Toliko napak kot sedaj ni naredil še nikoli. Pravzaprav je sploh čudež, da je še na prostosti oziroma, da je sploh še živ.

1. Zaradi ljubezni je Dexter prvič v življenju prekršil svoj oziroma Harrijev kodeks in ubil nemorilca. Brez kodeksa lahko sedaj ubije vsakega, ki mu ni všeč. Iz tega kroga ni več rešitve, več ko jih ubiješ več jih je potrebno ubiti, da zabrišeš sledi. Dexterjev kodeks je bil edino, kar ga je ohranilo na prostosti oziroma živega do sedaj.

2. V zapor je poslal Hanno, ki ve vse Dexterjeve skrivnosti in potrebo po ubijanju. WTF ???
Tako neumne poteze ne bi pričakoval v najbolj plehki kriminalki od najbolj butastega morilca, kaj šele od premetenega Dexterja. Ali je popolnoma izgubil pamet? Hanna zine samo besedico in Dexter se znajde na električnem stolu.
Resda je Dexter zelo neizkušen z ženskami ampak vseeno bi pričakoval, da mora vedeti prvo stvar, ki jo ve vsak moški in sicer, da na svetu ni bolj nevarne stvari od razočarane ženske. Če pa je ta poleg tega še morilka oziroma zastrupljevalka, pa še toliko huje.

3. Kar naenkrat je naokoli cel kup ljudi, ki vedo da je Dexter morilec. Sedaj jih je že toliko, da Dexter tudi brez kodeksa ne more pobiti vseh.
LaGuerta je Dexterju tesno za petami in samo vprašanje časa je kdaj mu bo nataknila lisice. če se LaGuerti "kaj zgodi", bo tudi Matthews zatrdno vedel, da je morilec Dexter.
In sedaj mu je pobegnil še morilec, ki do potankosti pozna Dexterja in verjetno ve, da je zanj edina rešitev, da ubije Dexterja in zaradi maščevanja še vse njegove bližnje.
Pa seveda Debra in Hanna tudi vesta vse o Dexterju tudi to, da je sedaj postal brezobzirni morilec brez kodeksa.

Naslov naslednjega dela je pa tudi hud: "Surprise, Motherfucker".
Kako hudiča mislijo vleči serijo še naslednjih 12 delov mi ni najmanj jasno, ker za Dexterja ni več nobene rešitve? Dexter je Gotof :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

[Michael] ::

Sej potem na koncu pokaže teasers za nasledji del in se vidi Dexterja v lisicah :O

Ko odpelejo Hannah, reče Dexterju: "You should kill me." Po moje, da bo vse povedala. Bomo videli.

Lion29 ::

lol@Izi:

a se še nisi naučil, da se dex vedno izmuzne pa čeprav je na videz gotof?

surprise motherfucker pa je ziher za tega mrilca njegove mame, ki ga bo presenetil, a se bo rešil.

laguerto bo pa skoraj ziher tudi ta stamanu, ker ga je zajebala... tak daše en problem bo rešil dexu nekdo drug. lahko pa se zgodi, da bo laguerta obupala, tako kot je quinn... in bo šla v penzijo in se poročila z Agnelom in skupaj uživala v restavraciji.

hannah bo pa itak želela dokazat, da je nedolžna, v slučaju seveda, da ne naredi, zlomljena, samomora.

pa dex ne bo nikoli ubil debro, tudi laguerto nebi nikoli.

sicer pa sem tudi jaz mnenja, da bo dex na koncu verjetno umrl... prej sem mislil, da izpod rok debre, ampak dvomim zdaj.

upam samo, da ne bo hannah že v naslednji epizodi naredila samomora in da ne bo celo zadnjo sezono dexa pekla vest in da ne bomo gledali spet neke self reflection sezone o njegovem dark passengerju.. in njenih naukov, da ga sploh ni in da lahko sam sebe ukroti.... in da bo na koncu ozdravljen... ne želim takega konca
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

IL DIAVOLO ::

Dexter se bo izmazal, kot vedno, enostavno je prepameten in prekrut, da bi gs dobili...vedno 3 korake pred ostalimi.

Meni se zdi, da je bližje temu debra, ki se je popolnoma spreobrnila...počasi pa še bojo prišli na vrsto ostale grožnje.

s51as ::

Lahko, da si je skopal globoko luknjo, ampak še vedno mora past vanjo, kar pa se po moje ne bo zgodilo. Še vedno ga morajo obtožit teh umorov, dokazov za obtožbo pa ni. Tudi če vsi "vejo" to še ne pomeni, da mu lahko dokažejo.
Bo pa to problem, ker bo njegov temni sopotnik postal lačen in takrat ga lahko dobijo, kot so ga že, mislim da drugič zdaj...

Mene edino zdaj firbec matra ali je Hana res zastrupila Debro. Do zdaj je bila vedno iskrena do Dexterja in da bi zdaj kar naenkrat začela lagat, mi je čudno.
It's just me myself and I

kogledom ::

Čudno da bi Hannah lagala? Misliš, da bi Dexter drugače reagiral, če bi mu priznala, da je zastrupila Debro? Tudi Dexter je šel izven svojega kodeksa, je že manj čudno da gre Hannah.

Ja, čudno mi je da je lagala... O ničemer drugem mu ni lagala, nikoli... Malo zmoti to da je Dexter, kar takoj, ko je našel strup, obtožil Hano. Zastrupila bi se lahko tudi Debra sama, da očrni Hano, kot je Hana rekla, če bi se ona lotla Debre, bi jo ubila. Debra pa ima gotovo tudi morje drugih "sovražnikov"...

Ramon dekers ::

Ampak je problem zakaj bi se deb zastrupila sama, če pa je Hano, kot že rečeno, imela v pesti. Ena izjava je manjkala pa bi Hana odšla sedet. Kot drugič pa nevem zakaj bi se zastrupila saj bi to zgledal kot samomor in to na cesti. Posledice na cesti pa so lahko nepredvidljive.

Dexter tone in tone.

Ja če bi Hana zastrupila Debro potem Debra dobi Deksterja na svojo stran. Če Debra Hano lastoročno stisne, se zameri Deksterju, to pa pač noče ane.

Saj Debri je bilo vseeno, ker mu je itak povedala, da bo delala na tem, da jo strpa v arest. Če bi se Debra sama zastrupila in to na cesti bi bil to bolj suicide mission, ker so izidi pač nepredvedljivi. Ko v španski nadaljevanki.

Je pa res, da je bilo vse preveč lahko za Dexterja.

Zanimivo je ja... Jaz mam občutek da je Hana iskrena in da je ni zastrupila, bomo videli kako se bo obrnilo :)

od kje tebi, da je debra mela hano v pesti? una ni nikoli prej podlegla in tudi zdaj se je hana prepricala, da je ne bo izdala.

in debra je to vedela, da nima nic konkretnega

Lion29 je izjavil:

od kje tebi, da je debra mela hano v pesti? una ni nikoli prej podlegla in tudi zdaj se je hana prepricala, da je ne bo izdala.

Ne,ni res, njena kolegica je rekla, da noče v zapor. Debra je bila pri njej na obisku samo enkrat, pri čemer je kolegica rekla da bo premislila. Drugi obisk bi lahko obetal rezultate.

Zgledalo je, da se bo ta njena kolegica zlomila.

No potem je bila z Hano v avtu ji je obljubila večno zvestobo in obe sta vedle da če nič ne reče, potem nič nimajo... Kokr sem zastopil je tisti tip, ki ga je Hana likvidirala, težil obema, tako da je tudi njej pasalo da ga je...

Mehmed ::

Izi je izjavil:

1. Zaradi ljubezni je Dexter prvič v življenju prekršil svoj oziroma Harrijev kodeks in ubil nemorilca. Brez kodeksa lahko sedaj ubije vsakega, ki mu ni všeč.

Ce me spomin ne vara je ubil enga pedofila, ki je zalezoval njegove froce par sezon nazaj. Pa enga random modela po smrti zene.
Tako da ni bilo prvic ne.

nekdonekje ::

Njena kolegica, ni ravno neka zanesljiva priča. Drugače pa tak malo za intermeco, nekaj iz prve roke: !

Zgodovina sprememb…

No potem je bila z Hano v avtu ji je obljubila večno zvestobo in obe sta vedle da če nič ne reče, potem nič nimajo

Ja, ampak Deb. še ni prišla do tje kjer bi jo začela mozgati na veliko. Da bi se zastrupitev zgodila po tem dogodku, ok potem kupim, da se je zastrupila samo (torej ko bi Debra izkoristila vse šanse). Ampak tista ženska je igrala in delovala zelo nestabilno in bi jo Deb lahko dobila, še posebno če bi začela groziti da bodo šli otroci v rejo.

nekdonekje je izjavil:

Njena kolegica, ni ravno neka zanesljiva priča. Drugače pa tak malo za intermeco, nekaj iz prve roke

Če ni zanesljiva priča Dexter potem ne bi ubil fotra od Hane!

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Nič ni vedela. Šla je po izjavo. Morebitni plan B bi začela izvajati šele, če bi plan A propadel. Poleg tega ni bilo nič videti, da ne bi zares izgubila zavesti in zgrmela s ceste. Menda ja ne misliš, da je tako neumna, da bi na tak način poskušala podtakniti zastrupitev in tvegala, da se pri tem zares ubije?

O.

darkolord ::

Dexter se bo izmazal, kot vedno, enostavno je prepameten in prekrut, da bi gs dobili...vedno 3 korake pred ostalimi.
Pomoje pa obstaja možnost, da se - vsaj na koncu - ne bo izmazal. Nedolžne žrtve se kar kopičijo zaradi njega, če to ostane nekaznovano, ne bo serija pustila najboljšega sporočila na koncu.

@Okapi: to je samo film (pravzaprav serija)...

in ne... ce bi prvo izkoristila plan A (kolegico od hanne) nebi imela vec VZVODA..

1. se bi takoj vedlo, da je ni hanna (ker nebi imela vzroka)
2. sedaj pa je lahko izkoristila se kao "motiv", da je bila hanna ogrozena

Lion29 je izjavil:

@Okapi: to je samo film (pravzaprav serija)...

in ne... ce bi prvo izkoristila plan A (kolegico od hanne) nebi imela vec VZVODA..

1. se bi takoj vedlo, da je ni hanna (ker nebi imela vzroka)
2. sedaj pa je lahko izkoristila se kao "motiv", da je bila hanna ogrozena

Zakaj ne bi imela vzroka? Saj ni nujno da po dani izjavi Debra ne bi več rofkala dalje? Kdo je rekel da bi bil "case closed."
Sicer pa to je šla delat sredi ceste.

Bor H ::

Lahko da se je najprej zanalašč zaletela pa potem spila tisto? Če bi hotla bit recimo previdna... Nasledn del bo zanimiv

se vam ne zdi malo cudno, da debri ni cisto nic? in da je tako poudarla, da je bila pripasana?

in da je uni na avto vleki bil zacuden, da je vse v redu z voznikom a da je avto v tako slabem stanju?

Bor_H je prav povedal, avto je lahko sama fliknila in potem spila

mah miljon indicov je, da je to debra sama naredila

Lion29 je izjavil:

se vam ne zdi malo cudno, da debri ni cisto nic? in da je tako poudarla, da je bila pripasana?

in da je uni na avto vleki bil zacuden, da je vse v redu z voznikom a da je avto v tako slabem stanju?

Bor_H je prav povedal, avto je lahko sama fliknila in potem spila

mah miljon indicov je, da je to debra sama naredila

Enako kot je imela Hana miljonov indicev.

Ne razumem avto je fliknila potem pa se zbasala nazaj v njega, in spila tisto? In to je delala na (avto)cesti. Enostavno sem videl premalo faktov, da bi lahko kupil to. Logika mi ne poklapa.

Hana bi verjetno uporabila kako rožco, ne pa tablete...
Debra je pa zalubljena ženska in ne izbira sredstev. Špila na karto sestre in se hoče znebit Hane in ob tem obdržat Deksterja.
Medtem Hana tudi ve, da je Dekster forenszik in da bo nesrečo svoje sestre dobro preštudiral (sicer je v resnici sploh ni tolko dobro pregledal no...), ampak ne vem če bi se šla na tak način zajebavat...

Ramon dekers: kaksen indic je za hano? samo to, da je obiskala debro in da je kao notri njen lasm zelo na oceh

avto je lahko sama fliknila in potem spila
In si potem še namenoma zlomila zapestje?

glede na to, da se quinn pustil zanalsc ustrelit, je tudi to zlo verjetno

Lion29 je izjavil:

Ramon dekers: kaksen indic je za hano? samo to, da je obiskala debro in da je kao notri njen lasm zelo na oceh

Po mojem bolj to, da se je skušala izogniti arestu na vsak način. Očeta ni mogla ubiti bi mu pa plačala. Ni indic je pa vzrok.

Zakaj pa je debra vzela tableto, če je vedla da bo spila cel mix tablet?

eno vecer prej?

Pomoje pa obstaja možnost, da se - vsaj na koncu - ne bo izmazal. Nedolžne žrtve se kar kopičijo zaradi njega, če to ostane nekaznovano, ne bo serija pustila najboljšega sporočila na koncu.

Hall je itak namignil da konec ne bo happy ending, ampak vseeno mislim, da bojo naredli tako, da bo dex preživel...upam :)

IMO - stol :)

Kakorkoli obračamo, Deb ali Hanna, ena izmed njiju Dexterju laže.
Po moje Deb. Ta si je tako močno želela odstraniti Hanno, da je bila pripravljena za dosego cilja na kocko postaviti kar svoje življenje.
Avtomobilske nesreče so vedno nepredvidljive. Na srečo se ni nikamor zaletela, ampak se je avto samo malo prevračal in pri modernih avtih, če si seveda privezan, tu ni večje nevarnosti za voznika. Je pa seveda velikansko tveganje, da ko zaspiš lahko zapelješ v prepad, se zaletiš v drevo, ali pa čelno treščiš v nekoga. Je morala biti želja po odstranitvi Hanne že tako velika, da je pač vzela to nevarnost v zakup.
Sicer pa je znano, da jezne in maščevalne ženske ponavadi ne premišljujejo kaj dosti o posledicah svojih dejanj, če sploh kaj.

V prvi sezoni je Dexterja oče peljal na usmrtitev na električnem stolu, da bi mu pokazal, kaj ga čaka, če se ne bo striktno držal svojega kodeksa. Ko bo (upam) Dexter končal na električnem stolu bo krog sklenjen, serija pa mora navsezadnje imeti neko moralno sporočilo, drugače vse skupaj ni imelo smisla.

ne, ne, ne

no morals.... NE

bom izredno razocaran, ce bo serija na koncu imea neko moralno sporocilo....

da vsaj anredijo tako kot sporanove, da se ne ve ali so ali niso....

bom izredno razocaran, ce bo serija na koncu imea neko moralno sporocilo....
Če ga ne bo, bi sporočilo cele serije bilo, da je fino biti serijski morilec

zakaj ze?

pr burn notice lih tako ubija, pa ne bo nekega moralnega konca, kjer bi on bil kaznovan za to

pri leverage je eliot tudi serijski morilec, pa ne bo kaznovan

enako je z nikito

z game of thrones

mission impossible

revolution

etc, etc, etc...na stotine je serij, kjer glavni junaki pobijajo, pa ne nosijo moralnih posledic

zakaj bi bilo z dexom kaj drugace?

ta serija (dex) mi je vsec ravno zaradi tega, ker folk simpatizira z morilcem... tudi ce mori vsevprek... ravno ta kontroverznost me izredno privlaci...

z nekim moralnim koncem (isto pri breaking bad, ali weedz, sopranovi) bi to vse pokvarili

a se bojite mogoce, da bo folk po ogledu serije postali serijski morilci?

potem ste proti nasilnim igram?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lion29 ()

Serija je kot sama zelo kontroverzna, zato bi bil zelo razočaran, če bi se pomehkužli ob koncu serije.

Bom pa zelo pogrešal dexa, pa ni važno kakšen bo konec.

Zgodovina sprememb…

Nikec3 ::

Menda ja ne misliš, da je tako neumna, da bi na tak način poskušala podtakniti zastrupitev in tvegala, da se pri tem zares ubije?

Takih vprašanj si pri serijah nikoli ne postavljam. Vedno se raje vprašam, če je možno, da so bili scenaristi tako površni. 8-)

Kako hudiča mislijo vleči serijo še naslednjih 12 delov mi ni najmanj jasno, ker za Dexterja ni več nobene rešitve? Dexter je Gotof

Mogoče bo celotno 8. sezono Dexter bežal pred policijo. Sicer pa tudi jaz menim, da Dexter temu ne more uiti. Trenutno vedo Debra, Hannah, LaGuerta in posledično še Matthews. Enostavno ne vidim variante, da bi se Dex lahko izvil iz tega. Kar se tiče konca pa nekako upam ali na električni stol, ali pa da ga ubija Debra, Hannah ali nekaj takega. V vsakem primeru si želim, da bi Hannah gledali tudi v 8. sezoni.

Kot sem že napisal verjamem, da laže Debra. Enostavno je njena laž bolj epska, oziroma razvoj dogodkov zaradi njene laži toliko boljši. Dex je vedel, da Hannah rada laže, a vendar ji je zaradi ljubezni marsikaj spregledal. Ko Hannah končno enkrat ne laže, pa se Dex zmoti, in to zaradi svoje sestre. S tem si je uničil možnost za srečno, dokaj normalno prihodnost, izgubil je veliko ljubezen. Predstavljate si kako dobra drama sledi ko Dex izve, da se mu je Deba zlagala. Po mojem pisci takega kul zapleta ne bodo izpustili.

Popravek: Pri tej sezoni sem prvič resnično opazil, da se je Michael C. Hall od prve sezone postaral, čeprav jih še vedno ne kaže 41.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nikec3 ()

Nikec3

Prebolel je raka...obsevanje naredi svoje.

Lion, ubijanj je več vrst. Če ubija vojak to ni zločin, če pa ubija civilist zaradi svojih potreb oziroma koristi pa je to zločin.
In večino, ki si jih zgoraj naštel gre za vojake. Razlika je, da vojaki dobivajo ukaze od "zgoraj", serijski morilci pa si žrtve izbirajo sami.
Nikita je vojak, četudi ne nosi uniforme. V Game of Thrones in Revolution imamo pravzaprav večno vojno, ...
Tako da v večini serij gre za vojskovanje in take ali drugačne vojake. Zelo redke so pravzaprav serije, kjer nekdo ubija na svojo roko iz kakršnegakoli že razloga. In če že potem gre večinoma za maščevanje, ki je še nekako opravičljivo. Za to kar pa počne Dexter pa ni prav nobenega opravičila, to da pravosodni sistem ne deluje je samo izgovor. Dexter bi vedno našel kakšen izgovor, da nekoga ubije, četudi ne bi bilo na prostosti nobenega zločinca.

lol, kako nekateri opravicite ubijanje... ce pride ukaz od zgoraj, in ce je vojak, pol je ok :D :D :D

zato pa mamo tko kot mamo...

in pol se bi ti sekiral, ce nebi bilo moralnega sprocila v tv seriji? :D

tc tc tc... kaki double standardi

Lion29 je izjavil:

lol, kako nekateri opravicite ubijanje... ce pride ukaz od zgoraj, in ce je vojak, pol je ok :D :D :D

zato pa mamo tko kot mamo...

Le čevlje sodi naj kopitar. Jaz sem bil v vojski in v vojni.

Kar se pa tiče Dexterja oziroma Michaela, kot je nejgovo pravo ime pa je res imel raka komaj 2 leti nazaj, ki je sedaj menda ozdravljen, ampak je dal skozi kemoterapijo, zaradi katere je bil tudi nekaj časa popolnoma plešast.
Zanimivo je tudi, da je bil poročen z Debro oziroma Jennifer, kot je pravo ime Debre. To je bila že njegova druga žena, ločila pa sta se ravno ko je zbolel za rakom. Jaz bi celo zlobno rekel, da ga je Debra dala na čevelj, ker je zbolel za rakom.
Sedaj sta ločena in se ne prenašata ravno najbolje, kar pa se v seriji vsaj po mojem mnenju ne vidi.

Nikec3 ::

Sedaj sta ločena in se ne prenašata ravno najbolje, kar pa se v seriji vsaj po mojem mnenju ne vidi.

Jaz sem nekje prebral, da sta ostala prijatelja, ampak nisem prepričan.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Kakorkoli Dexter will be fried. Drugačnega epiloga ne more biti.

P.s. vojska je drek, čimbolj stran od nje kanonfutra je vedno dovolj.

Mehmed ::

Kaj da ne?
Lahko prisonbreaka bejbo pa uideta v argentino. Verjetno cisto sprejemljiv konec za vecino.

krispe ::

Kaj si nor kakšen zaključek sedme sezone...

Zdaj pa čakat in čakat na novo sezono ;((
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

SPOILER

.......

SPOILER

....

SPOILER

Jebat ga, sem bil prevec pameten za svoje dobro po prejsnji epizodi :D

mal me je razocaralo to dejstvo, da je hannah dejansko bila kriva...sem pa tut poztitivno presenecen, da ni bilo tako kot sem predvideval

zanimivo, da so naredili tako, da je deb zajebaala vse, zato da dex ohrani kao integriteto

sem pa preprican, da bo angel tisti, ki bo zakljucu dexter sago...

mi je pa zelo, zelo vsec, da se pripravlja zacetek konca in da ni vse v parih delih, tako kot v vecini serij... ampak pac se fura, fura, dokler se ne zafura :D

mal mi je cudno, da quinn ni reagiral, ko je dex bil vklenjen in mu je maria povedala, da je usumljen da je BHB... mogoce bo tut on igral vidnejso vlogo pri dexterjevem demise-u

[Michael] ::

Dobro, da si me spomil. Se že "dol vleče" 8-)
edit: hvala ;)

Zgodovina sprememb…

Bor H ::

SPOILER!
Hm...ne vem kako bo zdj nastavu ta umor Laguerti, glede na to da je pištola od Deb.
Zna pa to bit povod da se Angel vrne ja, lahko pa da bosta živela srečno do svojih dni, sam verjetno ne :D Pomoje se bo zapletlo med Deb in Dex.

PALOMINO ::

Osma sezon štarta kdaj se kaj ve? September 2013 verjetno?
««
12 / 28
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Serija: Breaking Bad - spoiler contaminated (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Sedem umetnosti
1106202803 (18884) oo7

Serije (strani: 1 2 )

6311569 (2270) opeter
»

House M.D. (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26740245 (25895) Jst
»

spoilerji - kako jih označit