» »

Pomanjkanje energije za grafično kartico

Pomanjkanje energije za grafično kartico

Rutex ::

Stituacija je taka, imam grafično GF 8600GTS in vedno ko pridem na namizje (znova prižgem računalnik) se mi na monitorju izpiše da grafična nima dovolj napajanja, to ne vem kako je mogoče saj se mi na jrejšnih windowsih to ni delalo ko pa sem windowse zamenjal in šel na starejše, torej XP se mi je pa to začelo pojavljati, istočasno z menjavov windowsa sem menjal še disk.

Je možno da je za to kriv nov disk ki sem ga dobil pred 2 dnevi in je namesto WD ja 160Gb sedaj WDjev 500Gb (oba nista priključena disk sem samo zamenjal !!!)

hmm napajalnik? ja napajalnik imam LC Power 550W LC6550GP

je lahko ''pomanjkanje'' škodljivo za moj PC oz grafično saj igram hmm zahtevne igre in je naslednja 2 dni ne bom preveč matral, usaj poskusil bom brez igranja..

kaj lahko storim?

v BIOSih sem že probal najti kaj ampak je samo za zvišanje voltaže za proc katera je na mojem 3800+ X2 1.350V, drugega pa ni, za grafično lahko spreminjam samo vodilo, imam možnosti PCI Express, PCI in Onboard (saj imam grafo 6150/430 že na matični)

za vse odgovore se že v naprej zahvaljujem.

jimyboy ::

Požen kako igro in če se bo komp resetiru je premalo štroma, če pa bo vse delalo kot more se je pa winsim neki zmešal. Ko si vstavljal disk lahko da si kaj premaknil napajalni kabel ko gre v grafo, preveri še to. Se pa ne more zaradi tega nič pokvarit naj te ne skrbi.

PacificBlue ::

Napajalnik je čist dovolj močan..edino poglej če imaš grafo priklopljeno na štrom..če se ti je kak kabel premaknil..sicer je pa men to pisalo ko sem imel še GF 7600 gs in vem da sem z enim popravkom(bios?) to popravil..

Gorky ::

Bom kar tule vprašal. Nameravam kupiti Geforce 8800GT, Asus P5K-e, Core 2 Quad 6600, 2GB ram in me zanima ali bo moj zdajšnji Enermax ATX 460W AL-019R EG465AX-VE(G) napajalnik dovolj močan za tele komponente?

Ima 35A kar je menda dovolj za grafično, glede W pa tudi ne bi smelo biti problema?

Lp
Jutri pa je že nov dan.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gorky ()

[SkA] ::

Rutex, ne vem če ti informacija kaj pomaga, ampak ravno par dni nazaj sem prebiral Corsair forum za tehnično podporo in ima en lastnik 8800GTja podobne težave, čeprav naj bi bil napajalnik vrh glave za njegov sistem - na koncu je baje izpadlo, da grafična noče pravilno delovati z PSUjem, ali pa je težava samo v gonilnikih? http://www.asktheramguy.com/v3/showthread.php?t=64885

Vsekakor pa najprej poženi kako igro/3D benchmark in poglej, če je računalnik stabilen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

Pyr0Beast ::

Testiraj nato poročaj .. če dela nimaš kej skrbet, so bile napake v gonilnikih ki so povzročale podobne težave.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Rutex ::

za začetek sem večkrat menjal gonilnike in ni nič pomagalo, nato pa sem dal Windows na novo gor in vse dela normalno...... Čudež :)) , hmmm še vedno se mi zdi pa dokaj čudno zakaj bi grafična delala brez napajanja, verjetno bi se napajala z matične plošče :D. Važno da sem problem rešil in thx vsem za pomoč.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri ram glede na procesor

Oddelek: Strojna oprema
131604 (1397) klemenSLO
»

Nov compaq CQ61 ne da se namestit win xp

Oddelek: Pomoč in nasveti
6639 (594) #000000
»

ATI Grafične kartice (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Strojna oprema
87559199 (23437) Galaxy
»

sony ericson telefoni kot 'webcam'

Oddelek: Mobilne tehnologije
51617 (1208) frucfruc
»

zmrzovanje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
261590 (1246) ___

Več podobnih tem