» »

zmrzovanje računalnika

zmrzovanje računalnika

___ ::

Moj računalnik stalno zmrzuje...kadarkoli se mu zahoče pač zmrzne, ni pomembno ali igram igro, nalagam musko v media player, instaliram kako igro ali preprosto vlečem kaj iz neta s kakšnim programom. pomaga le hard reset.

v programi system mechahic 6 pro mi vsake toliko časa najde napako na disku.....disc surface..nekaj podobnega, ampak te težave nemore odstraniti, pač mu naročnim da nj napako odstrani ob ponovnem zagonu, potem restartam sistem in on nekaj počne...ampak čez nekaj časa se napaka ponovno pojavi.pognal sem že memtest86 in je delal čez celo noč...včasih je zdržal, včasih pa je sistem zmrznil

konfiguracija:
matična: asus a7v8x-x
proc: amd athlon xp 2700+
ram: 1,5 gb ram ( 3 palčke po 512 mb)
disk: 80 gb excelsor
320 gb wdc(vsaj mislm da je ta firma)
grafična: club 3d 7600 gt 256 mb
os: windows xp sp2

kaj bi bilo lahko narobe? temperatura procesorja je od 50-60 stopinj celzija, matične okoli 35 stopinj, za ostalo pa nevem...grafa mislim da ima okoli 55 stopinj. ram sem že menjal, grafo tudi, 320 gb disk je star 5 mescov. ubistvu se mi ne sanja več kaj naj poskusim.

lp
  • spremenilo: ___ ()

gfighter ::

Poglej, če je mogoče kakšen kondenzator na plošči napihnjen, pa če imaš možnost si kje sposodi napajalnik in stestiraj...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

R33D3M33R ::

Poženi scandisk na disku. Mogoče imaš pa kake slabe sektorje.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

___ ::

težava se mi je pojavila pribložno leto in pol nazaj, ko sem kupil grafično asus n6600 gt. takrat sem imel še 350 watt napajalnik in so mi rekli, naj pač kupim močnejšega in bo napaka izginila...kupil sem 550 watni napajalnik, ampak napaka je ostala. kondenzatorje sem pregledam, ampak nism čisto prepričan kako naj bi napihnjen kondenzator izgledal? vsi so valjasti na vrhu pa je okrogla ploščica z nekakšnim X. slišal sem da je možn vzrok napake agp fast writes ampak v biosu imam to izklopljeno...

r33d3meer....bom poskusil s scandiskom...ravnokar mi pregleduje datotečni sistem in išče slabe sektorje...

___ ::

scandisk zaključil, napaka ostala:(

R33D3M33R ::

Ko ti sistem zmrzne potipaj ploščice RAM. Če so zelo vroče, je vzrok zamrzovanju ravno ta. Meni je isto zmrzoval sistem s 3x256MB RAM, ker so se ploščice enostavno preveč segrevale.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

___ ::

niso ravno hladne:) kako pa nj to odpravim? že tako imam 6 ventilatorjev v sistemu

R33D3M33R ::

Jaz sem si nastavil, da mi je pihal ventilator neposredno na ploščice in je pomagalo. Če imaš recimo ploščice postavljene |||, si dobi en tisti mali ventilatorček za 486tke in ga položi na ploščice, da bo pihal navzdol pa bi moralo biti bolje.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

___ ::

bom poskusil pa potem sporočim če je kaj bolš.tnx

___ ::

poskusil sem z ventilatorjem...zdaj mi je vrgel vn moder zaslon in napisal: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR EQUAL
kaj naj bi ti pomenilo? da se neki driver ne ujema z ustalimi?

ampak kateri?

R33D3M33R ::

Če se ne motim poskuša tale gonilnik dostopati do nekega mesta, ki ga uporablja jedro Windows. Sedaj najprej spusti skozi memtest, da vidiš če ti še zmržuje. Če ti več ne, potem v naslednji stopnji odstrani gonilnike za grafično z Driver cleanerjem in jih ponovno namesti. Glede na to da si napisal, da si menjal grafično, bi to lahko bil vzrok.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

___ ::

sem že formatiral komp... pa to mi je delal tudi prej ko sem imel še 6600 gt. zdj sm ventilatorje malo premestil, da eden izmed njih piha na RAM, tako kot si mi svetoval.... in mi je le enkrat dal moder zaslon, 2 krat pa je aplikacijo k sm jo takrt uporablal zapru pa javu napako (vseeno katero aplikacijo)...tako da vsaj zmrznil mi ni:) vsaj nekaj:)

___ ::

res pa je da odkar je dal modr zaslon in javil napako v gonilnikih sem dal zvočno kartico ven...tako da zdj laufam tisto ki je vgrajena na matični

R33D3M33R ::

Ne bi škodilo tudi če matično pretipaš za morebitnim pregrevanjem. Recimo north in southbridge. Preveri še temperaturo diskov za vsak slučaj. Za preverjanje delovanja diska pa si potegni Ultimate Boot CD. Noter imaš Drive Fitness Test (IBM/Hitachi/Excelstor) in DLG Diagnostic (Western Digital).
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

___ ::

northbridge ima baje da nekaj pod 40 stopinj... za southbridge mi ne meri temperature, zato sem uzeu kar digitaln termometr in naslonil na southbridge.....temperatura na zunanji strani je bila prav tako nekaj pod 40 stopinjami..koliko je pa temp čipov pa nevem( mi ne meri).
za disk mi pa ravnokar vleče tist tester k si mi dau link.a to samo .exe potegnem dol, zapečem na cd in resetiram komp?..pol pa zalaufam iz cd?

___ ::

mislim da sem našel krivca...povejte mi prosim...če disk spušča čudne prasketajoče zvoke..in če ga držiš v roki se rahlo trese......ali to mogoč pomeni da je šel disk v 3 p... mat...? nekako sliši kot se je učasih na navadnih telefonih če je linija crknila...prasketajoč zvok

R33D3M33R ::

Tisti EXE moraš razširiti in sliko diska, ki je v njem speči kot CD.

Am, mislim da mi je tole z diskom znano saj sem tudi sam imel Excelstorja. V njem je neprestano "pokljalo": evo temo Diagnostični programi niso kazali napak in še zdaj ne vem, če je bil res pokvarjen, ker sem pred parimi dnevi ugotovil, da je za moje težave bil kriv IDE kabel.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

___ ::

ide kabel sem menjal pred manj kot 1 mescom:)

gfighter ::

Glede kondenzatorjev si preberi tole...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

___ ::

noben kondenzator ni videti napihnjen. sem pregledal vse... tnx..zdj vsaj to lahko izločim

___ ::

sam a sistem lahko zmrzne če disk umira? mislm ... brez kakršnega koli pogovornega okna..samo preprosto zmrzne in pomaga le hard reset?
sem mislil da če je z diskom kaj narobe imaš probleme le z datotekami ostalimi podatki na disku..?

___ ::

ja no uglavnem menjava diska ni pomagala...tko da....a ma še kdo kšn predlog kaj bi lahko naredu? računalnik mi je danes 2 krat zmrznu tk oda je pomagal le hard reset.....:(;(

___ ::

res nihče nima nobene ideje več?:( počas mi tole resno najeda k komp kr na lepem zmrzne.napajalnik ni vroč, za hlajenje imam kr dobr poskrblen (temperatura maximalno do 60 stopinj, za takrat ko pa je sistem v idle sm naložu s2kclk program( al nekej takega) in imam temperaturo 40 stopinj...pa vseeno ne pomaga.
aja pa še to.....iz diska excelstor je nekako pokalo...tihi pokajoči zvoki so prihajali ven(prasketajoči al sj nevem kako nj razložim) ali to pomeni da disk crkava...pa sistem mi je javljav napako na disk surface...sj ta disk sm dau vn iz kompa sam vseen komp zmrzuje:(

reeves ::

prever da nimaš hitrejšga ram-a kot ga podpira nabor na plati

joze ::

Daj se v biosu malo igraj s hitrostjo agp vodila. Men je pomagalo, ko sem dal iz avto na 2x ali pa 4x(ne spomnim se točno). Poročaj.

___ ::

glede rama.....plata mi podpira 2 banka pc 3200...jaz imam 3 ploščice.sam to nima veze k mi je blokiral tudi prej ko sem imel le 2 ploščici.

pc2700 max to 4 banks only
pc 3200 max to 2 banks only
(to mi piše v knigi od matične)


@jože.....kako pa naj nastavim na 4krat? sem pogledal v bios in je zaklenjeno na 8 krat...nemorm nič spreminjat:(
ali je možno da grafična povzroča probleme? vse skupi se mi je začel slabšat, ko sem kupil asus n6600 gt....sicer sem jo kasneje zamenjal za club 3d 7600 gt, ampak napaka je ostala:( učasih ko sem imel še ati radeon 9600 se je bilo pa vse več ali manj uredu...saj je učasih zmrznil, ampak to se je dogajalo ZELOOOOOOOOOOOOOOO redko (mogoč enrkat na pol leta)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ___ ()

___ ::

če komu koristi......ugotovil sem kaj je zamrzovalo moj računalnik.to je biu WINDOWS MEDIA PLAYER!!!! zjutraj sem zbrisal vse vnose media playerja v registru in deinstaliral program. potem sem naložil winamp in mi veselo predvaja glasbo že ceu dan brez da bi zmrznil.
poskusite.mogoče bo tudi vam rešilo problem...pa hvala vsm k ste mi dajal nasvete.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Več težav: računalnik se obeša brez razloga, miš ne deluje

Oddelek: Pomoč in nasveti
292159 (1738) teddy81
»

Hišni računalnik včasih "zmrzne"!

Oddelek: Pomoč in nasveti
191968 (1642) Pyr0Beast
»

problem z...

Oddelek: Strojna oprema
6892 (782) cuso
»

Kako ugotoviti vzrok za zmrzovanje racunalnika?

Oddelek: Operacijski sistemi
372438 (1881) darkolord
»

Zakaj mi računalnik zamrzuje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
623744 (2956) antraxxx

Več podobnih tem