Forum » Programiranje » [Delphi] pixel v mm
[Delphi] pixel v mm
alesp56 ::
Torej rad bi izračunal koliko pixlov je v enem mm, glede na določen canvas(paintbox) na katerega rišem. Ker enostavno nemorem izrisati npr 10mmx10mm kvadrata.
Ena izmed rešitev je sicer klik ampak se mi zdi da nekaj manjka oz. to ne deluje tako kot bi moglo in so kvadratki, črte vedno večji/daljše. Ima kdo kakšno idejo? Se je kdo že ukvarjal s pozicioniranjem v delphi-ju?
Ena izmed rešitev je sicer klik ampak se mi zdi da nekaj manjka oz. to ne deluje tako kot bi moglo in so kvadratki, črte vedno večji/daljše. Ima kdo kakšno idejo? Se je kdo že ukvarjal s pozicioniranjem v delphi-ju?
in to je to...
Vesoljc ::
glede na to da se velikost dejanskega pixla razlikuje od monitorja do monitorja, bos do tega tezko prisel. razen z recimo rocno konfiguracijo na uporabnikovem monitorju kar pa ni najbolj prakticno...
zakaj bi se sploh s tem omejeval? postavi svoj prostor in svoje (virtualne) enote, nato pa skaliraj po zelji.
zakaj bi se sploh s tem omejeval? postavi svoj prostor in svoje (virtualne) enote, nato pa skaliraj po zelji.
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
Ja sej dejansko lahko "omejim prostor" ampak to je še vedno vse v pikslih. Kaj ubistvu potrebujem: Vstavim neko sliko za osnovo na določeno pozicijo in potem nanjo na določeni poziciji nekaj napišem ali potegnem črto itd. To je moj problem
Oz. lahko malce bolje razložiš kaj si mislil v prejšnjem postu?
Oz. lahko malce bolje razložiš kaj si mislil v prejšnjem postu?
in to je to...
Vesoljc ::
kaj pomeni na tocno doloceno pozicijo? na xy(100,100) ali 10mm stran od roba (papirja)?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
Ubistvu sem potreboval neko funkcijo ki bi mi našla DPI zaslona, canvasa, določenega dokumenta itd... ampak sem stvari rešil drugače. Definiral sem dpi(pač nekako ga dobim, za pdf dokumenta je ponavadi 72) in naredil pretvorbo milimetrov v inče vse skupaj zmnožil z dpi in je to to. thx vseeno.
in to je to...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 4k monitor (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17750 (14640) | Voluharr |
» | Apple bojda pripravlja nove macbooke pro z visoko ločljivostjo Retina (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 86211 (70877) | modicr |
» | Zavest in naključja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5072 (4214) | gruntfürmich |
» | Visoka resolucija + velik display = misija nemogoče?Oddelek: Strojna oprema | 3608 (2649) | Matev |
» | Kako povečati pisavo v IEju ali Firefoxu?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3238 (3054) | Jakka |