Forum » Loža » Festival računalništva
Festival računalništva
R0K ::
Ko se bral novico me je začel kr 'prsti srbet' ;) ...
Dejte potem prosim poveda rezultate. Aia in seveda. Kako je sploh to potekalo, v čem ste delali, ipd?
Thx
Dejte potem prosim poveda rezultate. Aia in seveda. Kako je sploh to potekalo, v čem ste delali, ipd?
Thx
- spremenil: R0K ()
Thomas ::
Bomo vidli, če znamo kej rešit! :D
Tolk kot minister že, no ... :D
Tolk kot minister že, no ... :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
fictionel ::
to tut mene zanima...
sicr se pa z nekaterimi vidmo ane? pol ob 16:30 :D
komi cakam!!!!!! ja!!!
sicr se pa z nekaterimi vidmo ane? pol ob 16:30 :D
komi cakam!!!!!! ja!!!
Sergio ::
Začnimo z anekdotami.
Pridem v razred, kjer rešujemo naloge za 2. skupino. Poln razred.
Samo za nas so na pole NATISNILI naša imena. No - upali smo, da naša.
Iz pol se začenjajo prebirati imena, nakar po enajstem prebranem imenu ugotovimo, da nobeno ime ne ustreza kateremukoli iz razreda. Kaj narediti?
Steče mentor ven, pet minut nismo delali nič, priteče nazaj, reče: "Dejte vi kar te pole vzet, pa boste prečrtal ime pa svojga napisal".
Nato so pozabili na prazne liste, kamor se piše rešitev. Tako sem končal z dvema A3 polama, ki nista ustrezali mojemu imenu, na kateri sem pisal naloge. Halo, no. :)
Naloge so bile za drugo skupino presenetljivo težke. Bo pa vesel Thomas, če mu rečem, da je prva naloga vključevala "zipanje" poljubnega teksta. Igranje z biti, hehe :)
Druga je vključevala preprosto teorijo grafov, tretja je celo potrebovala znanje programiranja (brute force vdor v sistem), četrta je bila pa tako bedno spisana, da še sedaj ne vem, kaj je hotela. :)
Več zvečer :)
Pridem v razred, kjer rešujemo naloge za 2. skupino. Poln razred.
Samo za nas so na pole NATISNILI naša imena. No - upali smo, da naša.
Iz pol se začenjajo prebirati imena, nakar po enajstem prebranem imenu ugotovimo, da nobeno ime ne ustreza kateremukoli iz razreda. Kaj narediti?
Steče mentor ven, pet minut nismo delali nič, priteče nazaj, reče: "Dejte vi kar te pole vzet, pa boste prečrtal ime pa svojga napisal".
Nato so pozabili na prazne liste, kamor se piše rešitev. Tako sem končal z dvema A3 polama, ki nista ustrezali mojemu imenu, na kateri sem pisal naloge. Halo, no. :)
Naloge so bile za drugo skupino presenetljivo težke. Bo pa vesel Thomas, če mu rečem, da je prva naloga vključevala "zipanje" poljubnega teksta. Igranje z biti, hehe :)
Druga je vključevala preprosto teorijo grafov, tretja je celo potrebovala znanje programiranja (brute force vdor v sistem), četrta je bila pa tako bedno spisana, da še sedaj ne vem, kaj je hotela. :)
Več zvečer :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
Še tale. Gospod Rudi Bric je to leto prekršil vsakoletno navado prvega stavka nagovoritve "Sej bo trajal sam pet minut, no" ter začel nagovor z "Dragi tekmovalci". Presenetljivo.
Primož ga je štopal in, ne boste verjeli, nameril do stotinke natančno 2:00:00 - dve minuti. Pametno govoril. Gantarja pa sploh nism hotu poslušat. Načelni razlogi. Kreh.
Primož ga je štopal in, ne boste verjeli, nameril do stotinke natančno 2:00:00 - dve minuti. Pametno govoril. Gantarja pa sploh nism hotu poslušat. Načelni razlogi. Kreh.
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
Senitel ::
Kaj se sekiraš Sergio, da nisi mel dost listov... Sej si mel v tretji skupini dve poli >:D...
Drugo mesto v drugi skupini. Še imam tisto v krvi, kar me dela programerja :D. Yeah, right... :D
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
Ziga Dolhar ::
Eh, jaz sem pa pisal matematiko. Pri "šolski" matematiki sem kriminalno slab, pri "uporabni" pa niti ne -- 'prvostopenjskega' Kenguruja sem rešil kot prvouvrščeni z, ahem, 34 točkami prednosti pred drugouvrščeni. Na regionalnega najprej nisem hotel jit, ker bi bil nekje med zadnjimi, pa me je profesroca prisilla. No, ni mi žal, da sem šel... sicer sem po 4 nalogah hotel oddat, ampak sem se malo ubadal in po čudežu rešil vse.... komaj čakam rezultate.
(Hec: prizor iz prvega letnika srednje šole: moje ocene 1. konference opomin, 2. konferenca 2. Šolsko tekmovanje, rezultati veljajo skupaj za 1. in 2. letnik, ekonomske tehnike (jaz), gimnazijce in turistične tehnike skupaj. Uvrstitev? 2. mesto. Lol).
(Hec: prizor iz prvega letnika srednje šole: moje ocene 1. konference opomin, 2. konferenca 2. Šolsko tekmovanje, rezultati veljajo skupaj za 1. in 2. letnik, ekonomske tehnike (jaz), gimnazijce in turistične tehnike skupaj. Uvrstitev? 2. mesto. Lol).
fictionel ::
sergio&lordninja: obema cestitke :D
zakva pa nis sov serz?
jst sm biu pa na matematk tut 2. (grem na drzavnga) pa na racunalništvu (word+corel) tut 2.
srecna dvojka pach >:D
sergio: a to ste brez racunalnikov delal al kva?
kuko pa to zgleda?
zakva pa nis sov serz?
jst sm biu pa na matematk tut 2. (grem na drzavnga) pa na racunalništvu (word+corel) tut 2.
srecna dvojka pach >:D
sergio: a to ste brez racunalnikov delal al kva?
kuko pa to zgleda?
Jeebs ::
LordNinja: Model, če je tvoja matematika kriminalna, pol poklekni pred svojim šefom, ker pol sm jst šef mafije.:D :D :D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!
Jao, kok sm jst dons nevljuden. Čist sm pozabu čestitat vsem. Skratka fantje, čestitam za vse uspehe!:D
Jeba, moj veliki šef. Čestitaj adminoma, jaz izvem rezultate šele 17. aprila.
Hec: če gre verjeti info sistemu na strani onih matematikov, sem dosegel 32 točk od 36. _ČE_. Ker tole je mal preveč zame... No ja, če so mi na državnem iz ekonomije 3 točke dobesedno -- ukradel (organizatorke zgolj iz dobre volje raje ne bom omenjal), mi pa lahko kle mal boljš ocenjo :).
Hec: če gre verjeti info sistemu na strani onih matematikov, sem dosegel 32 točk od 36. _ČE_. Ker tole je mal preveč zame... No ja, če so mi na državnem iz ekonomije 3 točke dobesedno -- ukradel (organizatorke zgolj iz dobre volje raje ne bom omenjal), mi pa lahko kle mal boljš ocenjo :).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
LordNinja: Sorry za tisto neslano šalo s šefom, moja matematka je pa res kriminalna (verjem, da bolj od tvoje), pa tud pokleknit ti ni treba!:D Drgač pa čestitke letijo na vse vas, k ste tekmoval, ne glede na rezultat. Jst sm bil drgač tud na Kenguruju ™, ampak sm dosegu bednih 28točk. Qurc, preveč sm se zezal, namesto da bi uporabil svoje Sive Celice ™.:O :'(
Thomas ::
Tale 8. naloga me spominja na eno, ki sem jo rešil kakih 25 let nazaj.
Brez računalnika. Baham se pa s podčrtanim izrazom. Kdo ga je takrat poznal?
8-)
MUHA
MUJA
MAJA
KAJA
KAJN
KAON
KLON
SLON
Brez računalnika. Baham se pa s podčrtanim izrazom. Kdo ga je takrat poznal?
8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Thomas ()
MaverickT ::
Dejte povedat kje se je ta event dogogajal. Da bomo vedl povedat pofoksmov v šoli kaj smo zamudil (mi smo imeli namreč včeri šolo)
Želim obvladovati neobvladljivo... toda obvladovanje je iluzija!
Maverick: na nemalo šolah :). Pač regijsko tekmovanje, na katerega si se seveda mogu uvrstit preko šolskega.
MaverickT ::
Na naši šoli itaq ni nobenega k bi zanl programirati tako da bi šel jest itaq edni naprej.. Tko da lahko lahko direktno prfoksom naložim da sem bil na tekmovamju (namesto v šoli) itaq mi je pa prfoks za računalništvo dolžen uslugo, bo pač reku da je mentor (če bo razrednika slučajno zanimalo). :D :D :D
Želim obvladovati neobvladljivo... toda obvladovanje je iluzija!
Ammm, jest sem mislil za matematično tekmovanje.... iz računalništva pa je blo v Ljubljani 'nek' (pač ne vem kje :]])
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slo-Tech Piran 2002 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Slo-Tech | 7195 (4929) | DJroky |
» | DrSergioDJ / IceMann (irc nick) se poslavlja... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Slo-Tech | 6337 (4254) | Tr0n |
» | A se Slo-Tech prodaja? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 8186 (5408) | Ziga Dolhar |
» | za tržičaneOddelek: Loža | 1093 (865) | chucki |