» »

Poslovni ADSL in routing

Poslovni ADSL in routing

levaky ::

LP!

Imam strežnik, kateri je na internet povezan z poslovnim ADSL paketom od SiOL-a. Poleg glavnega IPja pa imam še klaso dodatnih ipjev, ki jih moram uporabiti za zagon enega strežnika. Probleme mi dela routing, saj sta primarni IP in rezervirana klasa v drugih subnetih.

Glavni ip je 193.77.10.10(primer)
Rezervirani ipji 193.189.100.10-25

Če dvignem ifconfig ppp0:1 z novim ipjem seveda stvar en deluje. Kako nastavit routing, da bo stvar delovala? Sem čisto bled in bi mi bila vsaka pomoč dobrodošla. Mogoče ima kdo rešitev že v uporabi?

Najbolje bi bilo zamenjati glavni ip, da bi bil ip znotraj klase, samo kdo bo čakal SiOL.

Hvala za odgovore, Matej

Yacksy ::

Mislim, da je tukaj greška SiOLova in ti morajo dat druge IP-je, ki bodo v isti subneti.
Drugače pa ti predlagam, da si nabaviš ruter, ki ti podpira IP aliase in ti ne bo treba PPPoE delat z vsake kište.
Shit happens

Ja, napaka je siolova oz. fino bi bilo, če bi bilo vse v isti klasi, pa ni. Zdej čakat siol je hudič:)

Ruter je linux kišta, tako da alias IPji najbrž delujejo:) Problem je samo, kako to nastavit:)
(če pod ip aliasom misliš "dvigovanje" dodatnih ipjev na isti interface ppp0, ppp0:1, ppp0:2, potem ta rešitev ne deluje. Najbrž zato, ker so ipji iz različnih klas).

lp, Matej

Zgodovina sprememb…

• spremenil: levaky ()

BlazP ::

Obe resitvi sta mozni in za mnogo ljudi in podjetij delujeta normalno. Ce ti ta resitev ne ustreza oz. ne najdes resitve, se da spremenit, da je povezovalni IP iz dodatne klase (been there done that). Siol bos pa moral cakati od trenutka, ko bos poklical tehnicno pomoc in povedal, kaj bi rad napravil.

BlazP: Ja vem, da je fino poklicati na SiOL. Smo poslali 3 fakse(dva sta se zgubila, sam sej to ni taka panika). Zadnjega je dobil Mikelj, pa sedaj ne vem ali je šel faks naprej do nekoga drugega(pozabil priimek), ali pa je Mikelj rekel, da ni potrebno spremeniti ničesar. Smo se tudi že malo pogovarjal, ampak ne gre tako hitro. Na žalost:(

Zato pa sprašujem, če ima kdo narejen routing za trenutno konfiguracijo, da mi ne bo treba moriti po telefonu.

lp, Matej

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol TV <-> client za PC, etc... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
380106673 (23040) jurre
»

2 adsl priključka na enem serverju (en služi samo za remote desktop na pcju za server

61041 (881) levaky
»

[Debian] pppoeconf problem

Oddelek: Operacijski sistemi
101483 (1369) 'FireSTORM'
»

ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32964623 (28318) JoskoMacher
»

ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?

384897 (4416) SasoS

Več podobnih tem