» »

Problem s predvajanjem DivX-a

Problem s predvajanjem DivX-a

PhotoBlaz ::

Opazil sem, da mi zadnje čase predvajanje DivX-a deluje nepravilno.
Namreč predvaja takole: Odprem divX file ga predvaja kakšne 10 sekund, nato za 0,5 sekunde čist ustavi sliko...med tem Core2Duo procesor nabije na 100%, glasba vmes normalno laufa in potem gre lepo naprej,..za naslednje priblizno 15 sekund in se zopet stvar ponovi.
Zgleda točno tako kot včasih, ko je bil procesor prešibek za predvajanje divx-ov in je spuščal določeno količino frame-ov, ko ni dohajal realtime predvajanja.

Testni divx-i so resolucije 640x480 30fps ali miniDV 25fps.
Divx Codec imam zadnji 6.8
Računalnik pa je: Core2Duo z 2Gb rama, ter Visto.
Predvajam z WMP ( če pa predvajam z DivX Playerjem ali VLC-jem pa namesto da vmes slika stoji pol sekunde(kot pri WMP-ju) se že med predvajanjem opazi rahlo zatikanje.

Dejstvo da je napaka v mojem računalniku potrdi to, da delajo te isti divX-i čisto normalno na DVD predvajalniku in ostalih računalnikih.
MPG-je predvajajo vsi programi normalno, pri Xvid-u pa se dogaja isto kot z DivX-om.

Upam da ima kdo kakšno rešitev.

jan01 ::

Namesto vseh teh kodekov raje ffdshow. Najbrž imaš cel kup nepotrebnih kodekov, ki so se registirali z visokim meritom in ne pustijo drugim, da bi se uporabljal
A igre delujejo normalno(sprašujem, če si posnel driverje za grafično)

Instalirano imam minimalno stevilo codecev..se pravi izključno samo DivX in Xvid, pa nič drugega + kar je po defaultu na windowsih.
Igre...hmm nimam nobene inštalirane, tako da ne morem preverit. A bi znala bit to napaka na driverju grafične kartice al kaj??!?
Bom še to zamenjal, čeprav tudi ni dolgo tega odkar sem updatal. Grafična je pa 7600GT.

Ravnokar sem našel napako!

Zastoj divX videa je povzročal originalen Sidebar iz Win Viste. Na vsake nekaj časa je zavzel za trenutek 100% moč obeh procesorjev s prioriteto 8-O ! Tako da je ostalim aplikacijam zablokiral dostop do procesorske moči in posledično je zastajal predvajani Divx.
No če Sidebar izklopim dela perfektno.
Bi me pa zanimalo kako je pri ostalih uporbnikih viste...a nobeden nima enakega problema?

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
21159288 (14436) BaRtMaN
»

Kaj je kodek? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
12412603 (10458) Jst
»

Črnobel windows media player 10

Oddelek: Pomoč in nasveti
91919 (1829) Pinzl
»

Finta s codeci!!