» »

Problem z računalnikom

Problem z računalnikom

simo2 ::

Lepo pozdravljeni!

Danes se mi je pojavil problem pri računalniku, kateri se mi noče prižgati. Ob priklopu elektrike mi utripa lučka na napajalniku (običajno je svetila), ventilatorji na procesorju in tudi ostali se vrtijo z majhno hitrostjo in disketnik mi škrta, monitor se ne prižge. To se mi dogaja takoj ob priklopu elektrike. Tipka za vklop rač. Se ne odziva. Ima kdo kako idejo, kaj bi lahko bilo narobe?! (tipka, napajalnik, osn. Plošča.?! )

Hvala za odgovore

Lp,

TOP ::

Verjetno napajalnik

simo2 ::

Vendar se mo poraja vprašanje, zakaj se to dogaja takoj ob priklopu elektrike, brez da bi pritisnil tipko za vklop?! Pozabil sem omeniti, da se je to vmes že par krat zgodilo, vendar ko sem ponovno vklopil elektriko je bilo ok.

TOP ::

Probaj kabel zamenjat mogoče kje prebija.

Spike Edin ::

Živjo!

Hja zdej na pamet je težko ugotoviti, ker v takem primeru mi serviserji testiramo računalnik, priklopimo samo obvezne kompunente in potem dodajamo in ugotavljamo kaj je narobe... V tem primeru lahko edino probaš resetirati BIOS (cmos). Tko da če se ne razumeš kej dosti je najboljše da odpelješ PC v najbljižji servis.

Lp!
The PC Doctor

TOP ::

Seveda testirate računalnik in zraven mastno zaračunate,pa čeprav je treba samo,recimo napajalnik zamenjat.Zato je bolje,če se ne zastopiš dovolj v PC,da neseš prijatelju,ki se v to zastopi.Ker če tudi je majhna napaka in hitro odpravljiva,ti bo servis zaračunal,kot da je porabil cel dan.

simo2 ::

Sem že poskusil menjati kabel, odklopil sem neobvezne komponente (cd-rom. dvd, disketnik,....), vzel sem za kratek čas ven baterijo, odklopil stikalo za vklop/izklop,......

Mirč ::

kaj mastno aračunajo saj so tarife.
kaj je bolje da kupiš sam en kup komponent in probavas ali na servise,seveda pošten servis.
lp

Spike Edin ::

@TOP: Ja poba seveda da zračunamo opravljeno storitev. Samo menjava napajlnika ne košta dosti oz nič če je kupljen v servisu. Testiranje kompunent tudi traja kar nekaj časa tako da tisti kateri se ne razume tudi ne rabi govorit. Nimam pa nič proti tistem kar si napisal: Dostaviti prijatelju kateri se razume. Ampak vedeti moreš da tudi on more delat na tem da odkrije vzrok s tem da mora imeti iste oz kompatibilne kompunente. To bo storil večkrat in potem bo sam ugotovil da se ne splača viset za računalnikom par urc in zato nič zračunati ali pa nekaj npr 10 €. Govorim iz izkušenj. Servisiranje PC-ja je drago zato pa tudi zahtevno!
The PC Doctor

TOP ::

BlackD3mon daj ne nakladaj kaj delajo serviserji,ker mam še preveč izkušenj,kar se tega tiče.Če še ne veš,naj ti povem,da ta forum je ustvarjen ,zato,da se ljudem pomaga in ne da se jim govori,naj peljejo pc na servis.Kot vidiš,se fant kar nekaj zastopi v pc,ker je že sam poskušal.Rajši povej kakšen nasvet,kaj naj testira,ne pa se hvalit,da si serviser in veš kako to gre.Kar se tiče servisiranja,ne odcenjuj človeka,kar tako na blef,ker ne veš nikoli,morda on ve več kot ti.In tle opisuješ postopek,kako se servisira PC,kot da smo se vsi včiraj rodil in ne vemo kaj je PC.

Samson ::

Najveckrat se je to dogajalo pri QDI platkah. Slo je pa enostavno za to, da je cudezno bios enkrat prepoznalo drugic ne. Resevalo se je na ta nacin, da si dal disketo ki jo je pripravil proizvajalce (torej v tem primeru QDI) in je zadeva ponovno flesala bios. Lahko da je pri tebi kriva baterija ki napaja CMOS tako da predlagam da je vzames ven in zmeris. Ali pajo zamenjaj z drugo, pa vendar naj kaze vec kot 3.0 V, kajti ce kaze tolk ali celo manj je zal baterija zanic...NE DELAM NA SERVISU! :)
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

simo2 ::

Pozdravljeni!

Danes sem poskusil menjati napajalnik in ugotovil da je le kriv napajalnik, računalnik dela kot mora biti. Jutri grem po nov napajalnik in stvar je rešena. Hvala za nasvete

lp,

Mirč ::

''Danes se mi je pojavil problem pri računalniku, kateri se mi noče prižgati. Ob priklopu elektrike mi utripa lučka na napajalniku (običajno je svetila), ventilatorji na procesorju in tudi ostali se vrtijo z majhno hitrostjo in disketnik mi škrta, monitor se ne prižge. To se mi dogaja takoj ob priklopu elektrike. Tipka za vklop rač. se ne odziva. Ima kdo kako idejo, kaj bi lahko bilo narobe?!! (tipka, napajalnik, osn. plošča.....??!!!)''
iz tega konteksa se lepo vidi da druga kot napajalnik ne more bit v najsalbšem primeru matična
cpu nikdar ne crkne še nisem imel takega primera razen amd athlon xp in prejsnje starejse vberzije amd verzije.
ram zelo tezko
disk tako ali tako vemo kdej je hin
to je to
lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mirč ()

Adrijan0 ::

TOP, se strinajm s tabo>:D Če je servisiranje pcja zahtevno, potem nevem kaj je šele programiranje in podobno :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Adrijan0 ()

Spike Edin ::

@TOP s takimi in podobnimi kot si ti se jaz ne ukvarjam :) Drgač pa join #low 0:)
The PC Doctor

TOP ::

Jaz pa ne s takimi kot si ti,ki na tej strani nas učiš kako je treba PC peljat na servis.

solatko ::

Tudi servisiranje pralnega stroja je draga zadeva, pa niti slučajno tako zamudna. Računalnik je lahko popravljen v 5 ih minutah, lahko pa ti vzame več ur iskanja napake, pa ne moreš nič zato. Taki, ki pljuvate glede tarif za popravilo računalnika pa si poglejte temo dost mam, kjer taki prijatli popravljamo zastonj, potem pa ko prvič malo računamo, je pa vse narobe. Vsako delo je potrebno plačat, ali pa si vzemite čas in malo manj igrajte igrice, pa se ta čas na internetu učite vsaj to, kako se počisti računalnik (programe in prah). Kar se pa tiče programiranja, je pa tako, da se ponavadi računa vsak program za določeni namen posebej in je samo od programerja in naročnika odvisno kakšna bo cena, podobno kot pri internetnih straneh, kdor hoče neko namensko in kvalitetno zadevo jo bo pač plačal, enako je pri servisu.

Spike Edin ::

@TOP: Ni res, dam samo predlog. Ker sem imel veliko primerov ko so osebe katere se niso dosti razumele, sami stikali in kaj se je nakoncu zgodilo, bil je jok in stok. Pa malo si oglej moje komentarje pa boš sam videl da to kar si napisal ni res. 0:) Se pa strinjam z osebo: solatko !
The PC Doctor

Zgodovina sprememb…

Adrijan0 ::

solatko, da nebo nesporazumov, sem dal le primer.

TOP ::

Tud jaz nisem mislu nobenega užalit,sam da nekdo napiše,kot prvo besedo,sem serviser,kaj naj bi to pomenilo,bodite vsi drugi tiho,ker pojma nimate.No in če si že serviser,bi lahk pomagal naprej,ne pa da se tu preganjamo,kaj delajo serviserji.Pa brez zamere

solatko ::

Vse kar delajo serviserji se da naučit na internetu, vendar si je potrebno vzeti čas za učit in probavat. V dveh, treh letih lahko vsak laik postane strokovnjak, če ima le interes in malo volje za reševanje problemov, prav tako se da preko interneta praktično naštudirat najbolj zahtevno fiziko, matematiko in ostalo le čas in voljo je potrebno imet. Ker pa človek nima časa, da bi se ukvarjal z vsako zadevo, ki ga lahko doleti v življenju, pa pač obstojajo rešitve, kot so servisi, inštruktorji, mojstri za posamezna področja, finančni svetovalci......, katerih delo pa je potrebno plačat. Prijatelji lahko pomagajo, fer pa bi bilo, če tudi takemu prijatelju vrnemo uslugo ali pa plačmo, brez da nam reče.

solatko ::

Tema je dosti je blo

Spike Edin ::

The PC Doctor


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Polit prenosnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6416476 (13719) _koki_
»

crknu laptop - matična ali procesor?

Oddelek: Pomoč in nasveti
202085 (1818) JayKay
»

Vklop računalnika z GSM-om (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
569249 (6884) _pobesneli_
»

Smrad, crknjena plošča sedaj?

Oddelek: Pomoč in nasveti
221615 (1155) planetparty
»

Težave z napajalnikom

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
111996 (1919) Azrael

Več podobnih tem